Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як вибрати міні пивоварню. Професійні поради та рейтинг

Багато власників ресторанів і барів, а також прості обивателі, зацікавлені в живому крафтового пиві, все частіше замислюються над питанням, де і як вибрати міні пивоварню, яка б стовідсотково відповідала висунутим до неї вимогам.

як вибрати міні пивоварню,

Відразу скажемо, що міні пивоварні бувають аматорськими (для домашнього використання) і професійними (для барів та ресторанів). Звичайно, це різні агрегати, і розрізняються вони не тільки за своїми розмірами, продуктивності, ціною, але і по цілому ряду інших показників. Однак оскільки все це обладнання призначене для однієї мети, то професійні поради досвідчених пивоварів, що випробували не одне подібне пристрій, стануть в нагоді як тим, хто вирішив побалувати себе відмінним пивом власного виробництва, так і власникам питних закладів, справедливо які вважають, що живе крафтового пиво приверне до ним додаткових клієнтів.

Професійні поради з вибору міні пивоварні

Сучасний російський ринок пропонує величезну кількість різноманітних міні пивоварень - як то кажуть, на будь-який запит і обсяг виробленого напою. Як завжди, такий достаток для покупця і благо, і одночасно головний біль, оскільки породжує багато сумнівів і спокус.

Тому, вибираючи техніку для пивоваріння, варто звернути увагу на наступні моменти:

  • як ми вже говорили, міні пивоварні сильно розрізняються за ціною. І якщо при покупці «домашньої версії» можна вкластися в кілька тисяч рублів, то професійна потягне вже на кілька сотень тисяч. Зрозуміло, що занадто дешевий виріб має відразу насторожити покупця, однак і занадто дорога техніка не завжди є кращою. В цьому випадку правильніше буде порадитися з фахівцем, а якщо у вас такого немає, вибирати щось середнє. Обов'язково слід пошукати в Інтернеті відповідні відомості та відгуки - одним словом, підійти до цієї справи грунтовно і не поспішаючи;
  • прикидаючи, як вибрати міні пивоварню, оптимальну для своїх цілей, людина стикається з таким важливим показником, як габарити техніки. Зрозуміло, що від розмірів агрегату буде залежати вихід пива за один раз. Однак варто врахувати і деякі інші параметри, особливо якщо техніка купується для дому. Наприклад, деякі моделі розраховані на таку технологію виробництва, при якій пиво після бродіння при кімнатній температурі поміщається на деякий час в холодильник. Тому міні-пивоварня повинна, по-перше, вміститися в нього, а по-друге, не створювати незручностей для вашої повсякденному житті (якщо у вас немає можливості прикупити до пивоварні ще і спеціальний холодильник). З іншого боку, можна вибрати більш габаритну модель, яка «не прив'язана» до холодильника. Подібні нюанси, пов'язані з розмірами, що купується техніки, її «вбудовуваність» в приміщення, взаємодією з іншими агрегатами і т.д., характерні і для професійних міні-пивоварень;
  • наступний критерій, який особливо важливий в домашніх умовах, - це дизайн виробу. Безумовно, покращений дизайн приваблює своєю естетичністю, проте в даному випадку важливіше звернути увагу на те, який у агрегату корпус - збірний або цілісний. Останній більш надійний і виключає випадкову розгерметизацію в процесі виробництва, проте збірний корпус простіше мити, чистити і дезінфікувати. До дизайну умовно відносять і додатково вмонтовуються на пристрій пристосування, такі як термометр, манометр і т.д. Вони не тільки облагороджують міні пивоварню, а й роблять процес виробництва напою більш зручним і комфортним;
  • варто звернути увагу і на масу агрегату, оскільки вона залежить від матеріалу, з якого виготовлена ​​пивоварня. Так, вироби для домашнього використання в основному роблять з пластика. Вони більш легкі та зручні в роботі, однак слід звернути увагу на якість пластика, його щільність. Металева модель буде коштувати значно дорожче, але і прослужить значно довше.

Як вибрати міні пивоварню: рейтинг кращих моделей

Ми не будемо займатися тут таким невдячною справою, як розгляд різних моделей пивоварень. Якщо когось цікавить рейтинг домашньої або професійної техніки для пивоваріння, його можна знайти в мережі Інтернет. До слова, такі рейтинги постійно оновлюються, збирають масу коментарів, відгуків тощо Можливо, вони допоможуть вам правильно зорієнтуватися в питанні, як вибрати міні пивоварню для себе або для свого бару і при цьому не помилитися.

Ви напевно здивуєтеся, дізнавшись, що, згідно зі статистикою, з сорока професійних пивоварень, запущених з метою виробництва унікального крафтового пива, виживає тільки одна. Всі інші протягом року з тих чи інших причин закриваються. А адже це західна статистика, в Росії картина ще більш гнітюча. Якщо ж говорити про домашніх пивоварнях, то з ними справа йде ще сумніше. Рідкісний людина, яка вирішила варити для себе пиво, витримує гіркоту перших невдач, а потім ще невпинно вдосконалює свою майстерність, поки не отримає смачне крафтового пиво.

Найчастіше такі захоплені люди створюють свої сорти, дивуючи цим друзів і родичів. Але, з іншого боку, ці умільці зазвичай і міні-пивоварні роблять власними руками - під свої ж технології. Ну а для тих, хто все-таки думає, як вибрати міні пивоварню в магазині - легку в обслуговуванні, надійну і в той же час не дуже дорогу, назвемо кілька кращих моделей минулого року: BeerMachine 2000, InPinto Premium, Mr.Beer Deluxe Kit , Beer Zavodik Mini 2014. Зрозуміло, і в цьому випадку стовідсотковий успіх вам не гарантований. Але, як настійно рекомендують самі виробники, уважніше читайте інструкцію, яка прикладена до техніки. А ще - гарненько вивчіть це питання в Інтернеті. В ідеальному варіанті - пройдіть стажування у досвідченого пивовара ...

Якщо ви хочете отримувати знижки в популярних пивних закладах, то обов'язково придбайте пивний паспорт .

Новости