Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Росії Арбітражний суд Самарської області визнав банкрутом російсько-українське спільне підприємство

18 квітня 2018 року, 17:11

У Росії визнали банкрутом російсько-українське спільне підприємство, яке виробляло повітряне судно Ан-140. Про це пише агентство РІА Новини .

"Визнати боржника банкрутом і відкрити конкурсне виробництво", - йдеться в рішенні Арбітражного суду Самарської області.

Один з учасників проекту Ан-140, самарський завод "Авіакор", в липні 2017 року подав позов про банкрутство ЗАТ "Спільне підприємство Міжнародний авіаційний проект-140" з-за його заборгованості в розмірі понад 196 мільйонів рублів. Позов підприємства був задоволений. У жовтні 2017 року щодо СП була введена процедура спостереження.

Тристороння угода про розвиток програми Ан-140 між адміністрацією Самарської області, ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" і Харківським державним авіаційним виробничим підприємством (ХДАВП) було підписано в серпні 2003 року. Також було підписано угоду між ХДАВП і ВАТ "Авіакор - авіазавод" про створення СП "МАП-140". Ця структура займалася виробництвом і реалізацією літаків Ан-140. Літаки проводилися в Самарі.

Нагадаємо, Україна може почати спільне з Малайзією виробництво авіаційної техніки . Зокрема, мова йде про можливість поставок в Малайзію літаків "Антонов" з можливістю локалізації виробництва.

Новости