Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Тамані у самого моря: опис, як дістатися, пляжі, готелі і готелі в Тамані

  1. Як дістатися в Тамань на відпочинок на море
  2. На поїзді в Тамань
  3. Автомобілем
  4. Клімат в Тамані
  5. Житло: гостьові будинки, готелі і готелі в Тамані
  6. Тамань: готелі і готелі
  7. Оренда житла
  8. Відпочинок в Тамані у самого моря: набережна і пляж
  9. Пляжі в Тамані
  10. Пляж у літака і на косі на виїзді з Тамані
  11. дикі пляжі
  12. Пляжі на косі Тузла
  13. Пляжі в Тамані
  14. Чим зайнятися на відпочинку в Тамані на море
  15. Кафе в Тамані

Курортна станиця Тамань - унікальне місце для відпочинку на березі Таманської затоки, що знаходиться в акваторії Керченської протоки. Тут дуже тепле море, галькові пляжі і сприятливий клімат. Провести відпочинок в Тамані у самого моря можна з користю. Тут розташовано безліч історичних місць, які включають в себе археологічні пам'ятники за більш ніж 2000-річну історію існування цих місць. На курорті Тамань відпочинку на морі можна побачити останки царств і князівств, які перебували тут багато століть назад. Добре збереглася Суворовська фортеця, а також тут можна здійснити подорож по «Лермонтовський» місцях, де було написано твір «Тамань». Щорічно на курорт Тамань на відпочинок на море приїжджають сотні тисяч туристів. А останнім часом Таманський півострів є єдиним дорожнім повідомленням з Кримом, і багато відпочиваючих, щоб заощадити час на переправі, зупиняються в цьому курорті і ні про що не шкодують. Але це тільки до закінчення будівництва Керченського мосту, далі ситуація зміниться.

Але це тільки до закінчення будівництва Керченського мосту, далі ситуація зміниться

Як дістатися в Тамань на відпочинок на море

Літаком

Найшвидший спосіб дістатися на відпочинок в Тамані у самого моря - на літаку. Найближчий аеропорт знаходиться в Анапі, в Витязево 20 км від міста. До Тамані звідси 55 км, так що можна доїхати на таксі приблизно за 1500 руб. Цей варіант найшвидший і якщо вас їде кілька людей, то це буде не набагато дорожче, ніж на автобусі.

Альтернативно, можна доїхати спочатку 20 км на таксі або автобусі до автовокзалу в Анапі, а звідти в зворотну сторону 75 км до Тамані на що проходить міжміському автобусі, наступного до Хвилі. Автобус відправляється 9.15 і о 15.32 щодня. Також можна доїхати до Темрюка, зробити там пересадку і доїхати до Тамані.

На поїзді в Тамань

Дістатися на море в Тамань на відпочинок можна залізничним транспортом. На поїзді необхідно доїхати до Краснодара або Анапи. До Краснодара ближче і варіантів дістатися до Тамані більше. У Краснодарі з автовокзалу, який знаходиться на протилежному боці тієї ж площі, де і ж. д. вокзал, можна сісти на прямий або будь-який проходить автобус до Криму. Час у дорозі становитиме 5 годин. Вартість квитка близько 500 руб. Залізничні квитки

Автомобілем

Дістатися на відпочинок в Тамані у самого моря можна на особистій машині. На автомобілі необхідно рухатися до Краснодара по трасі М-4 «Дон» по двох дорогах. Перша - траса А-146, де потрібно повернути праворуч на А-290 до Анапи. Після цього курорту необхідно рухатися по А-290 і після заправки ЛУКОЙЛ у станиці Старотітаровська піти вліво. Ця дорога приведе вас в Тамань. Другий шлях - це проїхати по великому західному обходу в Краснодарі і піти на трасу R251 на Слов'янськ-на-Кубані і через Темрюк і Старотітаровська доїхати до Тамані. По самій Тамані краще їхати повільніше, так як містечко провінційний і тут через кожні кілька сотень метрів обладнані пішохідні переходи з «лежачими поліцейськими».

Клімат в Тамані

Клімат в Тамані можна охарактеризувати, як щось середнє між середземноморським і континентальним. Вологість невисока, за що цей регіон люблять ті, хто погано переносить спеку. Середня температура в літній час складає близько +25 градусів, а в пік курортного сезону тривалий час тримається вище +30.

Житло: гостьові будинки, готелі і готелі в Тамані

Туристичний ринок на Тамані почав розквітати близько десяти років тому і по сьогоднішній день основу оренди нерухомості становить приватний сектор. На відпочинку в Тамані на море туристи можуть зняти кімнату в приватному секторі. Це самий бюджетний варіант проживання з мінімальними зручностями. Ціни починаються від 250-300 руб., В залежності від місяця і кількості постояльців. Є випадки, коли орендодавці просто проводять ремонт однієї кімнати і здають її як люкс. В такому випадку ціни починаються від 800 руб., Що в будь-якому випадку нижче, ніж еквівалентний номер в готелі.

Гостьові будинки та міні готелі в Тамані також є. Ці заклади можна розділити на дві категорії: перероблені під них приватні володіння і побудовані за спеціальними проектами. Приватні будинки, які були перероблені під міні готелю, пропонують непогані умови проживання і можливість користуватися приватною кухнею. Найчастіше, власники пропонують постояльцям послуги приготування їжі, але краще заздалегідь обговорити ваші уподобання і мати можливість відмовитися. Ціни починаються від 600 руб. за номер. Гостьові будинки, побудовані за спеціальними проектами, мають характерний дизайн, і в більшості випадків відпочиваючі потрапляють в відокремлені номера через коридори у вигляді лоджій. У багатьох таких будинках є зони відпочинку, ігрові майданчики для дітей, тимчасові і сезонні басейни. Серед таких гостьових будинків в Тамані можна виділити «Приїжджайте» на вул. Маяковський і «На Комсомольській» на вул. Комсомольська. У цих закладах ціни починаються від 800-1200 руб., В залежності від номера.

Тамань: готелі і готелі

Хороших готелей в Тамані не так багато, але ця ситуація виправляється рік від року. З'являються нові готелі і готелі в Тамані. А ті, які є, побудовані за сучасними проектами, мають хороший дизайн з плануванням і сучасні інтер'єри. Так, можна відзначити готелю «Олександрія» та «Старе місто». Такі готелі і готелі в Тамані можна зарахувати до рейтингу в три зірки. Ціни починаються від 1500 руб.

Готель «Старе місто»
Готель Форт Апатур
Фортуна
Бланко

Оренда житла

В Тамані відпочинку на морі можна орендувати квартиру або невеликий будиночок. Ціни на однокімнатні квартири починаються від 1200 руб. Котедж з 4-5 кімнатами можна орендувати від 3000 руб. на добу. У гостьовому дворі «Диканька» можна орендувати невеликі нові будиночки в староруської стилі від 1800-3000 руб.

Відпочинок в Тамані у самого моря: набережна і пляж

Обладнаної набережної тут немає, так як пляжний відпочинок в Тамані на березі моря став зароджуватися близько десяти років тому, але з'являється все більше і більше будівель по її периметру. Загальна протяжність пляжної лінії становить 5 км. Можливо, найближчим часом ми побачимо і пішохідні зони вздовж неї. Подекуди вже є пункти громадського харчування та магазини.

Пляжі в Тамані

В Тамані в цілому 15 різних пляжів. Більшість з них розташоване в безпосередній близькості один від одного в межах населеного пункту.

Пляж у літака і на косі на виїзді з Тамані

Ці два пляжі Тамані знаходяться за межами населеного пункту на схід від нього. Пляж у літака знаходиться біля меморіалу одному з перших надзвукових зразків літака Міг, у винзаводу. Пляж піщаний, але при заході в море багато гострих каменів, інфраструктури немає, пляж дикий.
Пляж на косі на виїзді з Тамані розташовується на піщаній косі. Проїхати сюди можна на автомобілі і спокійно роз'їхатися з іншими машинами. Пляж також піщаний, а вхід в море прийнятний. Тут суцільне мілководді. Інфраструктури і розваг немає. На цьому пляжі можна розбивати кемпінги та жити в наметі.

дикі пляжі

Приблизно в 10 кілометрах на схід від Таіані є три диких пляжі. Знаходяться вони від селища Приморський до селища Степовий. Тут також немає інфраструктури для відпочинку в Тамані у самого моря, але зате можна розбивати кемпінги. Пляжі піщані, вода чиста, вхід в море пологий і дрібний. Глибина починається тільки після 150-200 метрів від берега.

Пляжі на косі Тузла

На косі Тузла знаходяться чотири пляжі. Ці пляжі виходять як на чорноморську сторону, так і на азовську. Так що тут на відпочинку в Тамані на березі можна викупатися в Азовському і в Чорному морі одночасно. Пляжі широкі і піщані, є безліч навісів, під якими можна зупинитися, працюють кафе і шашличні. Водні розваги тут також представлені. У цьому місці дуже популярна рибалка.

Пляжі в Тамані

Безпосередньо в самій Тамані знаходиться 8 пляжів. Найвідоміші - «Центральні пляжі», «Стара пристань», «Біля причалу», пляжі «Атамань» і «Насипні пляжі між Центральними і Атамань». Всі пляжі піщані, а на центральних є місця з галькою. Інфраструктура на пляжах в Тамані добре розвинена. Тут є водні атракціони, і в деяких місцях можна орендувати місця під парасольками або навісами. Так що для відпочинку в Тамані у самого моря створені всі необхідні умови.

Чим зайнятися на відпочинку в Тамані на море

На східній околиці станиці розташовувалася фортеця Суворова. Зараз по периметру, де було це будова, є насипний вал і стоїть меморіальний комплекс. Поруч з цим історичним місцем знаходиться каплиця Ушакова - також історичне місце.

На відпочинку в Тамані на море можна відвідати музей під відкритим небом «Атамань». Це етнографічний комплекс, в якому відтворена архітектура і побут кубанської станиці 18-19 століття. У всі будови можна заходити і милуватися типовим оздобленням будинків того часу.

Модно зробити поїздку на грязьовий вулкан «Тіздар». Вулкан, звичайно ж, не діє, але в утворилася воронці діаметром близько 25 метрів можна викупатися в лікувальної грязі.

Також ви зможете взяти участь в дегустації Фанагорійський вин, відвідати козачий музей і музей Лермонтова.

Також ви зможете взяти участь в дегустації Фанагорійський вин, відвідати козачий музей і музей Лермонтова

Кафе в Тамані

В Тамані непогано розвинена система громадського харчування, а найшвидшими способами вгамувати голод є столові. Їх тут безліч. Середній чек за комплексний обід на відпочинку в Тамані на море - 150 руб. Покуштувати смачний шашлик або італійську піцу можна за суму в 350 руб. Посидіти в одному з тематичних або літніх кафе - від 500 до 1000 руб. В Тамані також є кілька ресторанів. Це винний ресторан «Каберне» і «Гермонасса». Тут ви зможете покуштувати страви російської та європейської кухні. Звичайно ж, в закладах не завадило б підтягнути сервіс, але в цілому, ресторани цілком гідні. Середній чек складе від 1000 руб.

Тамань дуже добре розвивається як курорт. Багато туристів приїжджають на відпочинок в Тамані на березі моря для того, щоб урізноманітнити свої подорожі новим місцем. Готелі в Тамані підходять для різного рівня відпочиваючих. Тут є історичні місця і також можна здійснити знайомство з колоритом побуту Таманського півострова - одного з виняткових представників Кубані.

Новости