Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на кращих курортах Азовського моря: Бердянськ, Кирилівка, Стрілецьке

  1. Розваги в Кирилівці
  2. Куди піти в Бердянську
  3. Відпочинок в Стрілковому

Багато туристів щорічно відправляються до Чорного моря, щоб відпочити і набратися сил за час курортного сезону. Але відпустку на Азовському морі може бути таким же цікавим і корисним. Вашій увазі трійка курортів Приазов'я і місця, які варто відвідати в цих містах.

Розваги в Кирилівці

При бажанні можна відвідати найбільший в Україні аквапарк "Острів Скарбів". Він займає площу в 60 тисяч квадратних метрів і складається з 8 басейнів різного розміру і глибини. Вода в аквапарку видобувається з глибини в 150 метрів і проходить кілька рівнів механічної обробки, тому за чистотою прирівнюється до питної. Харчуватися на території можна в одному з п'яти кафе. Ціни на відвідування аквапарку варіюються від 180 до 280 грн. в залежності від часу відвідування і кількості проведених там годин.

Якщо ви хочете відпочивати біля води, не витрачаючи додаткові кошти, - подивіться варіанти розміщення в Кирилівці на базах відпочинку з басейном ось тут .

У дельфінарії "Оскар" проживають п'ять чорноморських дельфінів афалін і чотири морських котика. Влітку тут можна спостерігати вистави за участю дельфінів, а взимку зазвичай проводиться дельфінотерапія. У дельфінарії ви зможете не тільки подивитися виставу, а й поплавати з дельфінами і зробити кілька фото.

Акваріум Кирилівки має щадну цінову політику. Заплативши 20 грн. за дорослий і 50 грн. за дитячий квитки (діти до 5 років - безкоштовно), можна побачити акулу, черепах, крокодила, варана, безліч видів риб з усього світу.

Кінний театр "Кирилівська Січ" подарує вам задоволення від перегляду уявлень з використанням козацької атрибутики. Ви також зможете оглянути діючу кузню, лимарню, скуштувати страви національної української кухні та побачити унікальні предмети козацького побуту і військового обмундирування.

У Кирилівці також є Лунапарк з безліччю атракціонів для дорослих і дітей. Ціна на відвідування одного з них - від 20 грн.

Далі по Федотової коси, якщо перетнути кордон Запорізької та Херсонської областей, можна потрапити в Азово-Сиваський національний природний парк.

Популярними молодіжними видами дозвілля як і раніше є відвідування нічних клубів, кайтінг, віндсерфінг та інші пляжні розваги.

Куди піти в Бердянську

Любителям тварин припаде до смаку бердянський дельфінарій "Немо". Програма "Доторкнись до мрії" існує завдяки чотирьом дельфінам, морський левиці і морському котику. Крім того, тут проводяться сеанси дельфінотерапії.

Аквапарк "Мис Доброї Надії" виглядає як величезний замок, озеленений безліччю видів рідкісних рослин. Крім стандартних водних атракціонів тут є і додаткові послуги, такі як:

  • автостоянка;
  • камери і окремі осередки для особистих речей;
  • VIP-альтанки;
  • поле для водного футболу.

В аквапарку працює команда рятувальників-професіоналів, які забезпечать безпечний відпочинок відвідувачів.

Шанувальники крутих віражів можуть заглянути в картинг-центр "Азов-карт". Площа картингу - 300 квадратних метрів. Доросла та дитяча траси обладнані для максимальної безпеки водіїв. На дитячій упор зроблений на навчання водінню. За невелику ціну в 35-60 грн. тут можна здорово відпочити.

Також в Бердянську є Краєзнавчий музей, кінотеатри і нічні клуби. Покуштувати місцевої кухні можна в одному з численних кафе і ресторанів, а оселитися - в готелях або пансіонатах Бердянська, попередньо забронювавши ось тут .

Відпочинок в Стрілковому

Здебільшого Стрілецьке асоціюється зі спокійним відпочинком на природі.

Бажаючим позбутися хвороб дихальної системи відмінно підійде саме цей курорт. Тутешній повітря наповнене запахом трав Приазов'я і насичене іонами йоду і брому.

У безвітряну погоду тут можна займатися дайвінгом - вода настільки чиста, що видно пропливають косяки риб.

Туристи, що приїжджають сюди відпочивати, найчастіше селяться в одному з готелів Стрілецького, в приватному секторі, або живуть в наметах прямо на морському узбережжі.

Багато пансіонатів Стрілецького пропонують туристам відвідати з екскурсією Азово-Сиваський Національний природний парк, а також гарячий джерело на Арабатській стрілці. Цілюща вода з джерела є корисною при захворюваннях нервової і серцево-судинної систем, а також суглобів і шкірних покривів.

Вибравши курорт до душі, не забудьте відвідати одне з місць у нашому списку. Нехай ваш відпочинок буде незабутнім!

Новости