Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок і лікування на Азовському морі

Азовське море вважається одним з найбільш мілководних в світі - його середня глибина становить 13,5 метрів Азовське море вважається одним з найбільш мілководних в світі - його середня глибина становить 13,5 метрів.

Фахівці називають Азовське море - унікальним водоймою, тому що в ньому завдяки прісній воді з річок, які впадають в нього, сформувалася воістину унікальна флора і фауна.

Лінія узбережжя Азовського моря сильно порізана, і тому тут безліч лиманів, заток і піщаних кіс. При цьому, практично на всьому узбережжі Азовського моря вважається курортною зоною, яка за своїми можливостями і красі нічим не поступається курортам Краснодарського краю на Чорному морі .

Купальний сезон на Азовському морі триває досить довго - з травня по жовтень. У цей період вода в морі прогрівається до 25 градусів. При цьому, в літній час, на узбережжі практично повністю відсутні опади у вигляді дощу.

На російській території Азовського моря знаходяться такі курорти: Єйськ, Довжанка, Голубіцкая, Приморсько-Ахтарск. На українській стороні: Бердянськ, Приморськ, Кирилівка (саме тут розташований знаменитий аквапарк в Кирилівці )

Лікування на Азовському морі

Сухий жаркий клімат і хороша прогреваемость води в Азовському морі ідеально підходять для оздоровчого відпочинку дітей і дорослих. Саме тому на узбережжі моря побудовано безліч пансіонатів, санаторіїв і оздоровчих дитячих таборів.

Здравниці Єйська, Бердянська, Керчі, Кирилівки та інших курортів пропонують великий комплекс оздоровчих програм, більшість яких засновані на застосуванні місцевих грязей, що володіють унікальними цілющими властивостями.

Відзначимо, що досить давно встановлено, що сама вода в Азовському морі є цілющою, тому що завдяки невеликій його глибині відбувається естветсвенное змішування всій толше води, а тому корисні мінеральні речовини, необхідні людському організму знаходяться на поверхні або у верхніх шарах води.

Ще одним унікальним природним лікувальним фактором регіону вважається сухе повітря, який у високому ступені насичене фітонцидами степових рослин.

З питань придбання путівок в санаторії і пансіонати Азовського моря з Новосибірська звертайтеся в наше туристичне агентство .

Новости