Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В ОДА готові розподілити 14 мільйонів на відпочинок дітей між «дружніми» таборами

Департамент соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації оголосив конкурс на оздоровлення дітей з особливими потребами в дитячих таборах. Про це стало відомо з системи електронних закупівель «Prozorro».

Йдеться про 14 мільйонів гривень. На цю суму планують закупити 2469 путівок. Путівки розбиті на три лоти в кілька змін.

Відповідно до тендерної документації, оцінка тендерних пропозицій проводиться електронною системою закупівель автоматично на основі цінових (70%) і нецінових критеріїв (30%). Останній пункт включає в себе наявність державної атестації, ліцензії на медичну практику і басейн.

Уже на першій стадії подачі пропозицій потенційні учасники заявили про змову і дискримінації пропозицій.

Справа в тому, що лоти сформовані таким чином, що переможець торгів повинен за дві зміни прийняти мінімум 800 відпочиваючих, тобто місткість закладу повинна бути не менше 400 місць. Таких закладів в Запорізькій області, які не мають цільової завантаження, згідно з даними реєстру, всього два: «Гвоздика» в Кирилівці і «Факел» в Бердянську. Раніше ще був табір «Лісова пісня», але в даний момент він припинив своє існування.

Табір "Факел" в Бердянську входить до складу приватного підприємства «Курорти Приазов'я», яке контролюється близьким оточенням народного депутата Олександра Пономарьова. Один із власників «курортів» Ігор Видобуток, який є помічником Пономарьова.

Що ж стосується дитячого табору «Гвоздика», то він зареєстрований на жительку Мелітополя Наталю Василенко. Її син Ігор Судаков - лідер фракції БПП «Солідарність» в Мелітопольському міській раді, соратник мера Сергія Мінько.

- В ДКТ внесені вимоги, які дискримінують всіх учасників, крім зазначених ВИЩЕ і позбавляють можливості добросовісної конкуренції. У документації вказані вимоги до організації проходу до пляжу, але не передбачено розташування закладу на березі будь-якого водоймища, що фактично призводить до протиріччя цих вимог. Вирішальними неціновими критеріям закупівлі є наявність медичної ліцензії (15% тобто половина) і басейну - 10% (при цьому в п. 1.2. Ч. 6 не вказані технічні вимоги та санітарні вимоги до басейну і підтверджуючі документи, в цьому випадку перемогу може принести басейн, що вміщає 20 чоловік в закладі місткістю 400, що не має виходу до річки або моря). Ця закупівля не передбачає оздоровлення дітей, які потребують санаторного лікування та відноситься до будь-якої групі ризику або діагностованого захворювання, так як не вказані вимоги до профілю закладу по захворюванню, - зазначають на сайті «Prozzoro» учасники аукціону.

Ця закупівля не передбачає оздоровлення дітей, які потребують санаторного лікування та відноситься до будь-якої групі ризику або діагностованого захворювання, так як не вказані вимоги до профілю закладу по захворюванню, - зазначають на сайті «Prozzoro» учасники аукціону

На цьому тижні учасники ще можуть подавати свої заявки, а вже після Великодня буде проведено аукціон і оголошений довгоочікуваний переможець, який урве бюджетний куш. До цього часу чиновникам з облдержадміністрації варто було б врахувати численні скарги про дискримінацію і внести зміни до тендерної документації. «Перший Запорізький» буде уважно стежити за всіма етапами проведення конкурсу.

Новости