Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У турфірмах вважають, що інформація про холеру на Азові - це підступи конкурентів

Повідомлення про випадки холери в Донецькій області ставить під удар сезон на Азовському морі, незважаючи на те, що на популярних курортах - в Бердянську і Кирилівці - не було зареєстровано жодного випадку захворювання. МОЗ Білорусі офіційно рекомендував утриматися від поїздок на Азовське море. Тим часом, щоб переконати туристів в їх безпеки, турфірми направили офіційний запит Міністерству охорони здоров'я України.

Ситуацію, що склалася в турфірмах, які давно працюють з курортами Азовського моря, переживають болісно.

«Це просто чорний піар якийсь! - стверджує Валентина Уласевича, директор турфірми «Елладатур». - Майже 16 років ми працюємо з Азовом, і практично кожен рік на початку сезону стикаємося з черговою «напастю». Газети пишуть то про хмари зелених комарів, то про нашестя гадюк, то про дизентерії, в цьому році в хід пішли повідомлення про холеру. Але в Донецькій області, де її зареєстрували, ніколи не відпочивали туристи, це велика промислова зона, яка знаходиться за 150 кілометрів від курортів. Ми спеціально звернулися до своїх колег і попросили їх запросити офіційну інформацію від МОЗ України. Вони отримали відповідь про те, що епідеміологічна ситуація на курортах благополучна і холери там не виявлено. Моя думка і думка моїх колег: це просто чергові конкурентні війни. Приплив туристів на Азов хочуть загальмувати, так як з кожним роком туризм тут розвивається все сильніше, а гарантовано тепле море і широкі піщані пляжі говорять не на користь багатьох інших курортів. Звичайно, повідомлення ЗМІ і рекомендація МОЗ зараз підривають продажу цього напрямку, незважаючи на те, що вартість відпочинку на Азовському морі практично не змінилася в порівнянні з минулим роком. Деякі туристи починають панікувати, і хоча поки не було жодної відмови, на пояснення і заспокоювання доводиться витрачати чимало часу. Я сподіваюся, що найближчим часом туристи трохи розберуться в ситуації і загальне напруження спаде ».

Я сподіваюся, що найближчим часом туристи трохи розберуться в ситуації і загальне напруження спаде »

Українські ЗМІ спростовують інформацію про заборону на купання на курортах Азовського моря і повідомляють про те, що на морському узбережжі Запорізької області зараз повно відпочиваючих. «У нас пляжі не закривають. Зараз регулярно йдуть перевірки: беруться проби води і досліджується риба. Не рекомендується купатися на пляжах, які розташовані з внутрішньої сторони Бердянської затоки, а на пляжах з боку моря і на верхової косі купатися можна », - цитує портал «Сегодня» прес-службу Бердянської міськради.

Новости