Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Темрюк

На правобережжі Кубані, в 130 км від Краснодара розташовується місто Темрюк. На даний момент Темрюк - найбільше місто на Таманському півострові. В Темрюк проживає близько 30 тисяч осіб. Хоча місто Темрюк розташований не на узбережжі Азовського моря, а в декількох кілометрах від нього, що може скласти деякі незручності для відпочиваючих на Азові , Проте, це не відлякує туристів. Навпаки, багата історія, розвинена інфраструктура міста, м'який клімат з жарким літом з кожним роком залучає все більше і більше відпочиваючих в Темрюк.

Слід зауважити, що, вирушаючи в Темрюк , Треба добре продумати маршрут, по якому ви поїдете. Варіантів шляху до Темрюк існує два - від Анапи або від Краснодара. З обох міст можна дістатися на автобусі або на таксі. Відстань від Темрюка до Краснодара становить 160 км, від Анапи - 45 км. Якщо ж ви їдете на власному автомобілі, то вам слід прислухатися до відгуків ваших попередників, які відзначили, що найбільш якісна автомобільна дорога пролягає через Краснодар в сторону Слов'янська-на-Кубані. Виняток становитиме випадок, якщо ви будете їхати в Темрюк з Ростова - в цьому випадку заїжджати в Краснодар не доцільно.

Індустрії відпочинку на узбережжі Азовського моря існує в Темрюк досить давно. Тому асортимент житла досить різноманітний - від дорогих респектабельних пансіонатів і баз відпочинку, до кімнат або будинків, які можна взяти в оренду у місцевих жителів. Для того, щоб уникнути конфлікту різного віку з різними інтересами відпочинку, краще про дитячий відпочинок в Темрюк подбати заздалегідь - дітей можна відправити в дитячий оздоровчий табір «Іскра». Табір є спеціально обладнану територію з окремим пляжем на Азовському морі. Дитячий табір вміщує до 500 чоловік, є можливість проведення культурного дозвілля, купання в морі, занять спортом. А поки ваші діти будуть перебувати в оздоровчому таборі на узбережжі Азовського моря, ви можете проводити час, як вважаєте за потрібне, і бути повністю себе надані.

Спектр умов комфортабельного відпочинку в Темрюк досить широкий. Узбережжя Азовського моря починається в декількох кілометрах від міста. Основна маса туристів зазвичай відпочиває на громадському пляжі станиці Голубицька , Яка розташована в п'яти кілометрах від Темрюка. Для тих, хто бажає більш усамітненого відпочинку, в районі Темрюка можна знайти безліч диких пляжів, що дають можливість усамітнитися.

Переситившись узбережжям Азовського моря, відпочиваючі можуть отримати безліч нових вражень в самому Темрюк, а так само в його околицях. Як варіант, можна відвідати одне з численних кафе або в центральний парк, або пройтися по ринку в разі потреби. Говорячи про ринок, варто сказати, що місцеві жителі пропонують велику кількість овочів і фруктів за досить низькою ціною.

Говорячи про Темрюк, не можна не сказати, що дана ділянка узбережжя Азовського моря являє собою значиму культурну та оздоровчу одиницю. В Темрюк існує безліч екскурсій, ви можете вибрати найбільш ту, яку вам підходить - ви ознайомитеся з особливостями життя і історією міста.

До найбільш цікавих місцях для відпочинку відноситься пляжний комплекс «Загублений острів» - обладнана піщана коса, яка розділяє Азовське море і річку Кубань. Тут присутній різні види водних атракціонів - «банани», «таблетки» і багато іншого, лікувальні басейни з блакитною глиною, для любителів екстремальних видів відпочинку - прокат квадроциклів. Наступне місце, яке слід відвідати - музей-виставка «Військова гірка». При в'їзді в Темрюк на височини згаслого грязьового вулкана «Гора Миска» по обидва боки траси велично розташовуються зразки найрізноманітнішої військової техніки - сухопутної, морської і повітряної.

Не можна не згадати, що Темрюк - це ще грязьові вулкани, бруд з яких служить лікувальним засобом, риболовля, полювання і багато іншого. Відпочиваючі, які відвідали це місто поряд з Азовським морем , Залишаться назавжди під враженням від приємного проведення часу.

Новости