Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Риболовля в Криму: куди піти, що можна зловити

  1. Морська рибалка в Криму
  2. Риболовля в Криму на озерах в 2019 році
  3. Приватні ставки
  4. рибальські села
  5. Підводна рибалка
  6. Заборона риболовлі в Криму в 2019 році


Риболовля в Криму цікавить не тільки туристів, але й місцевих, адже це один з найпопулярніших видів дозвілля в світі. Тут доступні практично будь-які види рибної ловлі, крім, мабуть, зимовій в ополонці, оскільки льоду взимку тут не буває. Зате тут є два моря, безліч водосховищ і озер.

Завдяки теплому клімату моря і водойми багаті найрізноманітнішої рибою. До того ж багато озера обладнані затишними будиночками, причалами і зонами відпочинку, тому рибалку можна поєднати з пікніком. На півострові безліч платних і безкоштовних місць, де можна зловити такі види риби: кефаль, пеленгас, бички, камбалу, барабульку, хамсу, форель, щуку і коропа.

Ми розповімо, де найкраща рибалка в Криму 2019, куди поїхати, щоб привезти відмінний улов !.

Ми розповімо, де найкраща рибалка в Криму 2019, куди поїхати, щоб привезти відмінний улов

Морська рибалка в Криму

Місцева морська рибалка - заняття майже цілорічне, адже ні Азовське, ні Чорне моря не замерзають. Кримські рибалки давно облюбували місця, де клювання завжди стабільний, а «асортимент» передбачуваний, приблизна карта риболовлі в Криму виглядає так:

  • Азовське узбережжя. Ці місця - мис Казантін і Арабатська стрілка - колись славилися величезною кількістю червоної риби, зараз це, на жаль, уже в минулому, але половити камбалу, пеленгаса, бичка, камбалу-глоси і кефаль можна без особливих зусиль, причому тут рибалять НЕ тільки з човна, але і з берега. Бувалі рибалки розповідають, що з катера можна добути навіть катрана, зрідка вугра і навіть осетрових (зрідка тому, що вони тут не залишаються на нерест).
  • Біля берегів Керченського півострова ловиться тільки дрібниця, а добути хороший улов можна з човна, подалі від берега. Тут ловиться все той же, що і на Азовському узбережжі, але ще оселедець і «королева» Чорного моря - ставрида.
  • Балаклава здавна славилася своєю рибою - колись в окрузі було багато рибальських сіл. Але і зараз це насиджене містечко вважається одним їх центрів риболовлі. З берега улов великим не буде, та й зловити вдасться тільки морського йоржа, зеленуха і морську собаку. Інша справа, якщо на човні відійти подалі від берегової лінії: тут водяться султанка, морський окунь, ставрида і морська лисиця. Але найбільший улов можливий в кінці осені, тоді «йде» кефаль, і рибалки з усього Криму мріють поїхати за цією смачною, вже жирною рибою. Більш детально можна дізнатися про риболовлю в Криму 2019 по відео:
  • У Судаку буває відмінний клювання. Знавці радять два місця: узбережжі у гори Алчак-Кая, де крім риби можна ловити крабів, креветок і мідії, а також міський причал у старій фортеці.
  • Алушта - ще одне рибне місце. Тут ловиться султанка, луфарь, морський окунь і ставрида. Рибалити можна з берега, але краще виходити в море. В Алушті це легко влаштувати - є місцеві компанії, що дають на прокат човен і снасті.
  • Води Євпаторії - одне з улюблених місць кефалі. Пізньої осені і взимку місцевих рибалок можна побачити на доках, а ось за серйозним уловом треба вирушати в море на човні.
  • Ялту не назвати самим хорошим місцем для морської риболовлі, але дрібниця можна половити і з набережної, де цілий рік її ловлять місцеві рибалки.
  • У Феодосії ловлять рибу з причалом, тут «йдуть» кефаль, султанка і сарган, невелика рибка, яку ловлять дивним способом - без гачка. Але в околицях міста рибалка краще - на узбережжі від Берегового до Приморського навіть в осінньо-зимовий період завжди можна помітити рибалок.
  • На західному узбережжі Криму, на берегах Тарханкуту і Джангуля буває відмінна риболовля. Без особливих зусиль можна добути кефаль і ставриду, камбалу-калкан і бичка, а якщо рибалити з катера, то нагородою може виявитися і чорноморський катран.

Про снастях краще розпитати місцевих рибалок, багато хто з них користуються звичайними вудками, а ось для риболовлі з катера краще мати спінінг. Важливе питання і наживка, і цієї цінною інформацією з полюванням поділяться місцеві рибалки.

Риболовля в Криму на озерах в 2019 році

У Криму є озера, ставки, річки і водоймища, де водиться багато прісноводної риби. Звичайно, кількість виловленої риби залежить не тільки від уміння рибалки, але і від удачі. Платна риболовля в Криму принесе гарантований успіх - водойми добре зариблені, так що без здобичі не піде ніхто.

Добути в платних водоймах можна судака і сазана, коропа і карася, ляща і окуня, білого амура та щуку. У заповідних лісах півострова є господарства, де розводять форель, ось там можна половити цю примхливу рибу по максимуму.

Платна риболовля в Криму в 2019 році можлива на водоймах, де до того ж є лавки і навіси:

  • Озеро Донузлав. Тут можна рибалити з берега, але можна вийти і на човні.
  • Село Вишнівка. У двох його озерах ловляться відмінні коропи.
  • Байдарська долина. У водосховищі лов риби заборонений, але є кілька невеликих водойм, де ловити рибу за плату можна: озеро Верхнє, Муловского, ставок «Стара гребля».

У водосховищі лов риби заборонений, але є кілька невеликих водойм, де ловити рибу за плату можна: озеро Верхнє, Муловского, ставок «Стара гребля»

Приватні ставки

Риболовля в Криму в 2019 році на приватних озерах теж платна, але практично «дика» - берег не обладнаний альтанками, можна розбивати намети, встановлювати мангал. Оплата тут досить висока, але і ставка висока - великі екземпляри білого амура, щуки, дзеркального коропа. Таких місць в Криму багато:

  • село Перепілкине в Джанкойському районі;
  • село Желябовка в Нижньогірському районі;
  • село Рідне неподалік від Мангупа;
  • село Цегляна в Сімферопольському районі;
  • села Репино, Кутове, Голубінка в Бахчисарайському районі;
  • село Краснокам'янка біля Ялти.

село Перепілкине в Джанкойському районі;   село Желябовка в Нижньогірському районі;   село Рідне неподалік від Мангупа;   село Цегляна в Сімферопольському районі;   села Репино, Кутове, Голубінка в Бахчисарайському районі;   село Краснокам'янка біля Ялти

рибальські села

Останнім часом в Криму з'явилися так звані рибальські села. Тут теж рибалка в Криму на озерах в 2019 році платна, але відпочинок рибалок організовано за вищим розрядом: працюють ці бази весь тиждень, а не тільки по вихідним дням; для рибалок приготовлені будиночки, а про приготування їжі можна не турбуватися - це питання вирішує місцева кухня, де також охоче можуть приготувати і денний улов.

Серед давно випробуваних відомих місць цього напрямку можна назвати:

  • «Рибацьку село» під Сімферополем. Ловлять тут карася і коропа, сазана, сома і щуку. Є банька і ресторан, а вартість за день - від 1 тисячі рублів.
  • «Чорні камені» в селі Холмовка в Бахчисарайському районі. Це цілий комплекс відпочинку з лазнею, басейном, котеджами і спортивним майданчиком, а короповий улов тут такий, що забудеш і про їжу, і про сон. Вартість такого відпочинку з риболовлею починається від 1 тисячі рублів за день.
  • Недалеко від Сімферополя, в селищі Ароматне, розташована база відпочинку «Садиба Розенталь». Риболовля в Криму в 2019 році на таких базах дозволяє ні про що не турбуватися: місця тут казкові - озеро, навколо гори, тиша і спокій, можна взяти екскурсію, покататися на конях, човнах і квадроциклах, викупатися в басейні або відвідати сауну. Що стосується риби, то тут як пощастить.
  • Дуже популярне місце і «Скіфська село» в селі Віліне Бахчисарайського району. У невеликому водоймищі водяться товстолобик, короп, окунь, сом і карасі. Саме місце облаштовано, є прокат інвентарю. Ціна дня відпочинку з риболовлею на одну людину становить від 600 до 1000 рублів.

Де ловити прісноводну рибу безкоштовно

Куди поїхати на рибалку в Криму, якщо хочеться посидіти біля річки? Бувалі рибалки радять відправитися на річки Кача, Чорна і Бельбек. У пониззі Бельбека, біля Любимівки, серед очеретів можна зловити карасів, коропів, окунів і плотву.

Безкоштовна риболовля на озерах Криму можлива в селах Лікарственному, Маленькому і Соколиному, куди легко дістатися будь-яким транспортом. Недалеко від Севастополя у гори Гасфорта є штучне озеро, де можна добути щуку. Безкоштовно половити рибу можна і тут:

  • в Тайганськоє водосховище;
  • в селі Кольчугіно і в селі Айвове;
  • в кар'єрі Інкермана (біля Севастополя);
  • в селі Тернівка і в селі Фронтовому.

На прикладі відео риболовлі в Криму 2019 на озері Відрадне можна побачити, що безкоштовні водойми півострова дають можливість отримати дуже серйозний улов:

Підводна рибалка

Надзвичайної краси берегова лінія відразу дає зрозуміти, що підводна риболовля в Криму буде відмінною. Найкрасивішим місцем для такої розваги по праву вважають мис Тарханкут. Тут надзвичайно прозора вода - в глибину видно до десяти метрів, а в підводні рифи і печерах живе багато риби. Досвідчені підводні мисливці хваляться своїми трофеями, серед яких трапляються лобан і кефаль, морські скати і камбала-калкан.

На особливому місці для підводного полювання завжди і була і буде Балаклава, недарма ж її досі називають «рибним мішком». Дно тут кам'янисте, вода прозора, а тому ставрида, луфарь, кефаль і морський окунь часто стають здобиччю.

Взагалі, підводна риболовля в Криму в 2019 році можлива скрізь, де ловлять рибу з берега або з човнів, до речі, зазвичай місцеві «підводники» охоче підробляють тренерами для початківців любителів підводного полювання.

Заборона риболовлі в Криму в 2019 році

Зрозуміло, що рибна ловля в Криму регламентується законами. Наводимо деякі витяги з закону, що мають відношення до рибальства в 2019 році:

  1. Охоронюваними зонами вважаються 500-метрові ділянки річок від гирла в верх за течією, ставки рибних господарств, що займаються розведенням риби, і місця нересту, винятком вважаються ставки, що знаходяться в оренді, і ті, де рибальство організовано і ліцензоване.
  2. Сезонні обмеження на вилов риби не поширюються на акваторії Чорного, Азовського морів і вод Керченської протоки. Для інших випадків заборона риболовлі в Криму оголошується в період з 1 квітня по 31 травня 2019 року, заборона поширюється і на лов прісноводного раку.
  3. Завжди і при будь-яких умовах закон категорично забороняє самовільне лов морського півня і осетрових, міноги і морського коника, чотирьохсмугового бичка і обапола світлого, шемя і вусатого гольця.
  4. І останнє обмеження в озерному і морському лові передбачено для розміру риб, мінімум становить:
  • сом - 60 см;
  • судак і пеленгас - 38 см;
  • сазан і щука - 30 см;
  • короп, синець, чехоня - 24 см;
  • тарань, форель, оселедець - 15 см;
  • білий амур - 45 см;
  • султанка - 8,5 см;
  • ставрида і бичок - 10 см;
  • кефаль - 20 см;
  • лящ - 28 см;
  • прісноводний рак - 9 см.

сом - 60 см;   судак і пеленгас - 38 см;   сазан і щука - 30 см;   короп, синець, чехоня - 24 см;   тарань, форель, оселедець - 15 см;   білий амур - 45 см;   султанка - 8,5 см;   ставрида і бичок - 10 см;   кефаль - 20 см;   лящ - 28 см;   прісноводний рак - 9 см

Новости