Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"СОЛОНЕ ОЗЕРО" на Арабатській стрілці (коса "Арабатська Стрілка") недалеко від села Стрілкове.

Є на косі «Арабатська Стрілка», в Азовському морі, дуже цікаве місце - це невелике солоне озеро. Знаходиться воно кілометрах в 7-8 від села Стрілкове. Від Генічеська добиратися доведеться кілометрів 50-55. Остання житловий об'єкт на шляху до озера - це база відпочинку «Десна». Ще кілька метрів шляху і ви у заповітної мети.
<ВІДПОЧИНОК по сезону>

НЕ ПОТРІБНО ПЛУТАТИ ЦЕ ОЗЕРО З «ШТУЧНИМ солоне озеро» І З «Рапов ОЗЕРОМ» В РАЙОНІ СЕЛА Щасливцеве.

Ширина суші (стрілки) в цьому місці, близько п'ятисот метрів. З берега «солоного озера» можна побачити і Азовське море і Сиваш ( «Гниле море»).

З берега «солоного озера» можна побачити і Азовське море і Сиваш ( «Гниле море»)

Озеро має дуже сумнівне походження. Коли воно утворилося точно сказати ніхто не може, та й факт появи жителі не знають. Сторожіли цих місць, не залишилося, а нові мешканці історією появи цієї пам'ятки не цікавилися. За розповідями місцевих жителів в 70-х роках двадцятого століття, озеро вже було не один рік. За версією старожилів, на місці нині існуючого озера шукали нафту і навіть стояла вишка. В один день з свердловини несподівано пішов газ, стався потужний вибух і вишка пішла в утворену воронку. Є припущення про жертви і затонулої техніки. Кілька людей, точно, отримали опіки. Підтвердити або спростувати чутки про жертви на сьогодні ніхто не може. Пожежа на місці вибуху довго не могли загасити .Мощное полум'я пожежі спостерігали і жителі довколишнього села Стрілецьке. Пізніше на місці аварії було споруджено саркофаг. Згодом дно воронки заповнилося солоною водою.

<ГОРЯЧИЙ ДЖЕРЕЛО на Арабатській стрілці>

У літню спеку навколо утворив озера, берег був білий від солі. З роками шар солі значно зменшився і в даний час, такого пейзажу побачити не можна.
Ступаючи по дну озера можна зав'язнути сантиметрів на двадцять, в чорну в'язку грязь.
Глибина озера в центрі близько 150 сантиметрів. У деяких місцях з дна до поверхні «біжать» бульбашки газу. Якщо лягти на воду в цьому місці, то буде легке відчуття «джакузі» і легкий шум в ушах.Діаметр самого озера становить близько ста метрів. Вода сильно солона і при попданіі пече очі. Дістати бруд з дна важко, тому що пірнути неможливо. Черпати її доводиться ступень ноги.

Якщо порівнювати озеро з сімдесятими роками минулого століття, то- змін багато.

<Кінбургськой КОСА>

По-перше, озеро стало не таким солоним, як раніше. Раніше увійшовши в воду відчувалося печіння і пощипування по всій шкірі від солі. При виході з води на берег, шкіра покривалася кристалами солі. З собою відвідувачі брали обов'язково каністри з водою, для того щоб змити з шкіри соляні пластівці.

По-друге, озеро стало менше тримати на плаву. Лежачи на животі ноги і руки підняти звичайно можна, але вже складніше. Раніше лежачи на спині в озері можна було почитати газету. Зараз такий трюк уже не пройде.

<Каланчацький ОСТРОВА>

Тур, туризм, мистецтво подорожей, гарячий тур, купити тур, знайти тур.

Новости