Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Про Бердянську

Курортне місто Бердянськ - визнаний туристичний центр на узбережжі Азовського моря, з прибережною смугою довжиною в кілька кілометрів Курортне місто Бердянськ - визнаний туристичний центр на узбережжі Азовського моря, з прибережною смугою довжиною в кілька кілометрів. Унікальні кліматичні умови створюють необмежені можливості для оздоровлення та відпочинку на Азовському морі . Велика частина пляжів вважаються приватними, а по числу готелів Бердянськ займає одне з перших місць серед азовських курортів. Місто має чотири парадних під'їзду: автовокзал, залізничний та морський порт, аеропорт. Прямі ж / д сполучення пов'язують Бердянськ з Києвом, Москвою, Львовом, Харковом, Дніпропетровськом, Запоріжжям та ін. Крупними містами. Пожвавлення відбувається в літній період, коли тисячі туристів щодня перебувають в цей курортний рай.

Сучасний Бердянськ - столиця азовських курортів, південні морські ворота Запорізької області Сучасний Бердянськ - столиця азовських курортів, південні морські ворота Запорізької області. Життя цього гарного морському місту дало Азовське море майже два століття тому, і тому в візитній картці міста зображений унікальний нижній бердянський маяк, який посилає судам світлові сигнали на багато десятків миль. Герб і прапор міста прикрашають морські якоря. З кожним роком все краше стає сонячний Бердянськ, який привільно розкинувся на площі 8265 гектарів. Найбільша протяжність міста від в'їзду до закінчення Бердянської коси біля 25км., Максимальна ширина від аеропорту до морського порту - 7км. Місто відоме в усьому світі як важливий і великий морський порт Північного Приазов'я, куди заходять судна під різними прапорами всього світу.
Заповідник державного значення
Основною визначною пам'яткою курорту є унікальне творіння природи - Бердянська коса. Немов гігантське вудилище, кинуте в море і прорізають його води на два десятка кілометрів. Коса, точніше сказати своєрідний півострів, вузькою смужкою суші глибоко врізається в море. Вся територія коси умовно ділиться на три частини - Ближня, Середня і Дальня коса. Ця приазовська красуня є невичерпним джерелом природних лікувальних ресурсів: сульфідних грязей, що видобуваються з лиманних озер біля основи коси. А найчистіше морське повітря сприяє ефективному лікуванню астми та інших дихальних захворювань дорослих і дітей.
Міські пляжі Бердянська
Бердянськ прагне врахувати всі запити туристів, тому безперечно виникає питання про найбільш зручному і потрібному місці для купання і засмаги.
Основні пляжі міста:
- Перший міський пляж (центральний) розташований в районі міської набережної. Свій початок пляж бере від пасажирського причалу і закінчується у приморській площі. Пляж рясніє кафе і барами, від причалу курсують прогулянкові та екскурсійні катери.
- Другий міський пляж (район Ліски) розташований в старій нагірній частині міста. Вузькі вулички і приватні будинки мають вихід прямо до моря. Пляжна територія облаштована кабінками для перевдягання, кранами з прісною водою. На пляжі працюють різноманітні водні атракціони.

- Третій міський пляж (народна назва «Острів щастя») розташований в районі «Слобідка». Своє дозвілля можна провести в невеликому містечку атракціонів, який буде цікавий і дорослим і дітям.
- Пляжі на Бердянській косі розташовані далеко від міста і є в основному прибережної територією пансіонатів, готелів і дитячих оздоровчих закладів. Ці пляжі мало нагадують цивілізований відпочинок, але тут тихо і спокійно.
цікаві факти
Багато з туристів, які приїхали в Бердянськ вперше, з подивом відкривають для себе деякі цікаві факти:
- місто славиться кумедними скульптурами і постаментами, такими як Азовський бичок - годувальник, Заздрісна Жаба, сантехнік Михайло, Крісло бажань;
- природна Бердянська коса є найдовшою у всій Європі, довжина якої становить близько 22кілометров;
- безліч представників флори і фауни міста занесені в міжнародну Червону книгу;
- лікувальний склад сульфідних грязей не поступається за складом грязям Мертвого моря, а солоність озер лиману на тому ж рівні.
щоденник туриста
Для створення сприятливих умов відпочинку, при чергову подорож до Бердянська можна скористатися: - послугами інтернет-кафе, в яких можна скористатися бездротовим доступом до Інтернету. Основними точками інтернету є Укртелеком і великий інтернет-центр «X-Ray»; - смачно і по-домашньому пообідати в мережі міських їдальнях «Козацька хата», які розміщені в багатьох куточках курорту; - відвідати мережу розвиненою торгівельною структури продовольчих магазинів «Амстор», «Сільпо», «АТБ», «Велика кишеня». Також великими торговельними об'єктами є Центральний універсальний магазин (ЦУМ) і торгові центри «Екватор» і «Південний». Любителям покупок на ринках можна відвідати великий міський ринок в центрі міста.
транспорт Бердянська
- доїхати до центру або на косу, не складе особливих труднощів на міській маршрутці або автобусі.

Новости