Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пором «Вільнюс» поміняв Балтику на Чорне море

На заміну порому «Герої Шипки», якому належить ремонт на регулярну лінію Іллічівськ-Поті, став автомобільно-залізничний пором «VILNIUS SEAWAYS», власність компанії «DFDS Seaways» (Данія)


На заміну порому «Герої Шипки», якому належить ремонт на регулярну лінію Іллічівськ-Поті, став автомобільно-залізничний пором «VILNIUS SEAWAYS», власність компанії «DFDS Seaways» (Данія). Таким чином, провідні поромні оператори Балтійського і Чорного морів ( «Укрферрі») оформілісовместний логістичний проект. Договір був підписаний 8 липня на міжнародній конференції в Одесі з розвитку поромних ліній. «Практична реалізація транспортних коридорів ТРАСЕКА і« Балтика-Чорне море ».

Піврічний запас паперу за один захід судна в український порт

Втретє паром «VILNIUS SEAWAYS» вантажиться під зав'язку. Його вантажні палуби вміщають 103 вагона.

- У минулому рейсі, крім водіїв автотягачів з нами подорожувало ще 38 туристів з Голландії, Польщі, Франції, - розповідає Леонід Арнаутов, пасажирський помічник. Все більше людей хочуть здійснювати тури в Грузію по морю. «VILNIUS SEAWAYS» пропонує пасажирський комплекс на 108 місць в каютах з усіма зручностями.


З Клайпеди привів пароплав капітан Леонтій Ємельянов З Клайпеди привів пароплав капітан Леонтій Ємельянов. Він родом з Мінська, навчався в Пітері, 20 років морського стажу, з них п'ять років на поромі. Капітан реалістично оцінює обстановку, в якій йому сьогодні доводиться працювати.

- Звичайно, умови роботи в Чорному морі поступаються Балтиці. Є багато над чим працювати. Наприклад, за 20 років я не пам'ятаю такого, щоб при заході в порт, потрібно було ставити на документах 96 підписів. Ми витратили піврічний запас паперу. На Балтиці всі документи подаються в електронній формі. Для всього цього досить одного агента. А комісія, яка приймала судно в Іллічівську, перевищувала кількість членів екіпажу порома (23 на 17 !!!). І якщо на Балтиці ми оформляли візит за пару годин, то тут на це йде в три рази більше часу. Згідно із законом, вантажні судна повинні перевірятися раз на рік. Але нас постійно відвідують екологи, портнагляду, вимагають копії документів, які ми вже надавали тиждень тому. В іншому, робота тут досить злагоджена, ми виконуємо графік, особливих питань немає. Звичайно, нашим морякам важко звикнути до раціону, який нам тут надають. Там було харчування дев'ять євро в день, тут шість доларів. Але, в той же час, для нас це теж не проблема. І я сподіваюся, що прийшли ми сюди надовго, - запевнив капітан.

Олександр Курлянд: Будемо нарощувати вантажопотоки, щоб портові збори на нас не вплинули

На питання, чому для оформлення судна в наших портах задіяно стільки перевіряючих, учасники конференції «Практична реалізація транспортних коридорів ТРАСЕКА і« Балтика-Чорне море »тільки розвели руками. Так, мовляв, проблема. І вирішити її можна за допомогою внесення змін до законодавства. Про що і говорив виконавчий директор BASPA Георгій Токман, розповівши, що ведеться робота щодо спрощення оформлення документів для суднозаходів, перегляд тарифів, розробці нових портових зборів. Розглядаються елементи впровадження гнучкої політики реагування на морському ринку.

Розглядаються елементи впровадження гнучкої політики реагування на морському ринку

Під час розмови президент ТОВ «Судноплавна компанія« Укрферрі »Олександр Курлянд додав, що внесення змін до законодавства це, звичайно, позитивний крок. «Але ми звикли розраховувати на себе. І будемо нарощувати вантажопотоки, щоб портові збори на нас не вплинули ».

Порівняльну характеристику залізно-дорожніх поромних переправ Одеса-Батумі та Зассніц-Усть-Луга зробив фахівець з маркетингу і розвитку судноплавної компанії «Укрферрі» Роман Моргенштерн: «Обробка вантажу в Україні займає на 17 годин більше, ніж у Росії
Порівняльну характеристику залізно-дорожніх поромних переправ Одеса-Батумі та Зассніц-Усть-Луга зробив фахівець з маркетингу і розвитку судноплавної компанії «Укрферрі» Роман Моргенштерн: «Обробка вантажу в Україні займає на 17 годин більше, ніж у Росії. Суднозаходження в Іллічівську коштує 15 тисяч доларів, в Поті - 18 тисяч доларів, стільки ж в Туреччині. У Росії в три рази менше. На Балтиці передбачена прогресивна система знижок для поромів. Чим частіше суду будуть заходити в порт, тим дешевше це для них буде. У той же час порт теж залишається у виграші, тому що застосовує вантажний збір. На Чорному морі це, на жаль, поки не застосовується. Хоча це б дало великий ефект для портів », - зазначив фахівець.

Збільшимо вантажообіг і організуємо нові поромні переправи

У свою чергу віце-президент компанії DFDS Андерс Рефстаардвиразіл надію, що в Чорному морі дуже багато перспектив для розвитку поромних ліній, які з'єднають Україну з Румунією, Болгарією, Туреччиною. Сьогодні на Чорному морі працює вже 13 операторів.

- Ми хочемо привнести балтійський досвід в організації поромних перевезень, - висловив Андерс Рефсгаард
- Ми хочемо привнести балтійський досвід в організації поромних перевезень, - висловив Андерс Рефсгаард. Щорічно поромами на Балтиці перевозиться 162 млн. Пасажирів, 55 млн. Легкових автомобілів. Число поромних ліній досягає 80! Пороми дають 95% загального числа суднозаходів. Вивчивши історію компанії СК «Укрферрі», ми переконалися в їх креативності, бажанні йти вперед і розвиватися. Тому ми впевнені, що наші плани будуть реалізовані. І обидві компанії, з'єднавши свій досвід і логістику, отримають додаткові можливості для збільшення вантажообігу на своїх лініях.

На завершення конференції глави двох компаній президент ТОВ «Судноплавна компанія« Укрферрі »Олександр Курлянд і віце-президент компанії DFDS Андерс Рефсгаард підписали угоду про стратегічну співпрацю.

- Два регулярних рейси на тиждень поромів «Грейфсвальд» і «VILNIUS SEAWAYS» сприятимуть прискоренню доставки вантажів, усунуть черзі автотягачів і залізно-дорожніх вагонів на причалах перед вантаженням, - пояснив комерційний директор Володимир Чернієвський
- Два регулярних рейси на тиждень поромів «Грейфсвальд» і «VILNIUS SEAWAYS» сприятимуть прискоренню доставки вантажів, усунуть черзі автотягачів і залізно-дорожніх вагонів на причалах перед вантаженням, - пояснив комерційний директор Володимир Чернієвський. Швидкість «VILNIUS SEAWAYS» вище, ніж порома «Герої Шипки», що дозволить більш ефективно створювати розклад.

Реалізація цього проекту також важлива ще тим, що для азіатських і кавказьких вантажовласників є можливість використання послуг «Укрферрі» на Балтиці, а датської компанії в регіоні Чорного моря для європейських клієнтів. Цей фактор буде сприяти розвитку контактів і взаємовигідної торгівлі між країнами Балтії, Кавказу та Центральної Азії, - підкреслив комерційний директор. А підвищенням ефективної роботи морської ділянки МТК ТРАСЕКА в чималому ступені збільшиться транзитний потенціал України.


Інна Іщук,

Анатолій Венгрук


Довідка

Т / Х «Vilnius Seaways» - вантажно-пасажирське судно, побудоване в 1987 році в Німеччині. Знаходиться під класифікаційним наглядом Ллойда. Володіє сертифікатом книги рекордів Гіннеса, як найбільше судно в світі в класі автомобільно-залізничних пасажирських поромів. Довжина понад 190м, ширина - 28м. Дві вантажні палуби можуть одночасно приймати на борт 50 універсальних залізничних вагонів і 45 великовантажних автомобілів ТIR.

ФОТОАЛЬБОМ тут

Новости