Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

півострів Бірючий

Територія півострова Бірючий знаходиться в західній частині Азовського моря в південній, розширеної частини Федотової коси і відноситься до адміністративно-територіальної одиниці Херсонської області. Довжина коси складає 20 км, а ширина сягає позначки в 5 км. На південно-західній стороні півострова розташований маяк.

На південно-західній стороні півострова розташований маяк

Сьогодні Бірючий з материковою частиною пов'язує лише тонкий перешийок, ледь помітний на карті. Під час сильних і тривалих штормів в осінній період вода Азовського моря може надовго відрізати косу від материка, тому цілком обгрунтовано Бирючий ще називають і островом.

Півострів являє собою єдиний природний комплекс Азово-Сиваського національного природного парку, адміністрація якого знаходиться в Генічеську, по вул. Петровського, 54.

На загальній площі в 57,4 тис. Га розкинула свої простори первозданна краса дикої, незайманої природи. Дивно чисте і прозоре море, пляж і вільно гуляють в степу дикі види тварин, приведуть в захват відвідувача будь-якого віку. У цьому місці просто перестаєш помічати час.

Наявність джерела прісної води в незайманого степу сприятливо сприяло зростанню завезених при Генсек ЦК КПРС - Хрущова Н.С. дерев: тополь, дубів, акацій, маслинових дерев, гледичия. В наші дні дерева розрослися до такого ступеня, що острів нагадує порізаний густими лісосмугами лабіринт. Химерні зарості на озерних берегах утворюють високий багаторічний очерет.

Населяють Бирючий такі рідкісні види тварин як олені, лані Даніела, поні Пржевальського, відмінно прижилися привезені з біосферного заповідника Асканія-Нова муфлони. Представниками місцевої фауни вважаються зайці, єнотовидні собаки, лисиці та інші ссавці. На острові Бірючий мешкають понад 30 видів пернатої птиці, занесених до Червоної Книги. Степові простори стали притулком, а потім і постійним місцем проживання для чайок, сапсанів, беркутів, дрохв, журавлів, пустельг. Можна зустріти орлана-білохвоста і стрепета. Мисливська птах представлена ​​куріпками, фазанами, дикими качками і гусаками.

Дістатися до Бірючого з Генічеська або Арабатської стрілки можна тільки на прогулянковому катері. Місцеві туристичні агентства за доступною ціною із задоволенням запропонують Вам морську подорож до острову, захоплююче сафарі і незабутнє купання на заповідному пляжі.

Поїздка на острів Бірючий - це відмінний шанс урізноманітнити відпочинок на Арабатській стрілці і внести в нього елементи пізнавальності і екстриму.

Новости