Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Напад на відпочиваючого в Єгипті: акула з'їла чеського туриста

У районі курорту Марса-Алам, який називають найбільш європейським в Єгипті , Стався напад акули. Відомо, що акула з'їла 41-річного туриста з Чехії, який досліджував Червоне море. На березі залишилася сім'я відпочиваючого - дружина і діти, передає "Інформ-UA".

В останній раз напад акул на людей в Червоному морі було зафіксовано в 2015 році. Видання The Telegraph інформує про те, що інцидент в Єгипті стався в кінці минулого тижня. Відзначається, що 41-річний турист з Чехії разом зі своєю сім'єю, дружиною і дітьми, відправився відпочивати в Єгипет і вибрав досить популярний серед європейців курорт Марса-Алам.

Єгипет відомий своїм кораловим рифом і надзвичайною красою риб, що мешкають в Червоному морі, тому більшість туристів вибирають в доповненні до відпочинку ще й дайвінг - плавання під водою з спеціальним спорядженням. Турист з Чехії також вибрав можливість помилуватися живністю і рослинами, які живуть в Червоному морі, але його атакувала акула, яка його і розтерзала. Місцеві засоби масової інформації говорять про те, що останки чеського туриста викинуло на берег. Сім'ю загиблого відправили на батьківщину, де вони і чекають останків родича для проведення процедури поховання.

Читайте також: Акула напала на відому Instagram-модель під час зйомки (Фото)

Далі місцева влада виступила із заявою про те, що на глибині моря існує величезна небезпека нападу акул, що, власне, і сталося з туристом з Чехії .

Місцевість, куди вирушили відпочивати чехи, знаменита своїми піщаними пляжами, кораловими рифами і достатком морської фауни, включаючи акул.

В цілому, за рік по статистиці акули здійснюють напади на людей порядку вісімдесяти разів. В останній раз в Єгипті смертельне напад акули сталося в 2015 році з туристом з Німеччини. А до цього - в 2010-му, коли акули нападали шість разів за рік, і один з цих нападів виявився фатальним, в інших випадках відпочиваючі отримали травми і глибокі поранення.

Новости