Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На Азовському узбережжі згоріла база відпочинку: відпочиваючі позбулися документів і речей (фото, відео)

Вечір суботи, 21 липня, ледь не став фатальним для відпочиваючих на базі відпочинку «Родем», розташованої на косі Пересип в смт Кирилівка (Якимівський район Запорізької області): тут загорівся один з корпусів.

- Повідомлення про спалах надійшло о 19.17, - розповіла «ФАКТАМ» помічник начальника Головного територіального управління МНС в Запорізькій області Юлія Баришева. - На базі відпочинку в цей час проживали 74 відпочиваючих, в тому числі 15 громадян Росії. На момент прибуття рятувальників всі відпочиваючі були виведені з приміщень.

Займання виникло на мансардному даху двоповерхового корпусу, де були розміщені вісім номерів. В результаті згоріли вони і 15 номерів другого поверху. Загальна площа пожежі склала 487,5 кв. метра.

Пожежникам вдалося врятувати перший поверх бази відпочинку і двоповерховий дерев'яний корпус сусідньої бази відпочинку, який розташований всього в чотирьох метрах від вогнища загоряння.

О 20.00 пожежу було локалізовано, а о 20.30 ліквідовано. Обійшлося без жертв і постраждалих.

- Видовище було жахливе і вражаюче! - розповідають очевидці. - На щастя, було безвітряно, тому вдалося не допустити поширення вогню на сусідню базу «Схід». Її дерев'яні будиночки, що знаходилися в безпосередній близькості від палаючого S-образного корпусу «Родем», про всяк випадок облили водою. З одного боку, добре, що біда трапилася не вночі - завдяки цій обставині вдалося уникнути паніки. Однак, з іншого боку, відсутні в момент пожежа на базі відпочиваючі (хтось був на пляжі, хтось - в кафешках і на атракціонах) позбулися своїх речей і документів. Втім, навіть ті, хто швидко евакуювався з палаючої будівлі, навряд чи встигли захопити всі свої речі. Будівля була оброблено сучасними матеріалами, тому вогонь поширювався швидко, чорний дим було видно здалеку ...

Варто сказати, що база відпочинку «Родем» вважається «крутий». На її території, крім обладнаного пляжу на Азовському узбережжі, є басейн, ресторан, бар і їдальня, більярд і сауна, медпункт і автостоянка, прокат шезлонгів і човнів. Вартість номерів - від 180 гривень (економ-клас на двох) до 610 гривень (двокімнатний на 4-5 чоловік) на добу. Вже до 15 серпня всі місця тут були заброньовані.

Вже до 15 серпня всі місця тут були заброньовані

Додзвонитися до адміністрації не вдалося. Мабуть, у погорільців зараз багато клопоту і мало бажання спілкуватися з журналістами.

За попередніми даними, причина пожежі - недотримання відпочиваючими правил протипожежної безпеки, а саме - використання електроприладів. Пожежна сигналізація спрацювала, все люди були оперативно сповіщені.

За словами голови обладміністрації Олександра Пеклушенко, всіх відпочиваючих переселили на сусідні бази, з ними також працювали психологи. Крім того, власник бази відпочинку «Родем» оперативно компенсував людям завдані збитки. В даний час триває робота з відновлення знищених пожежею документів людей.

«На всіх базах відпочинку області необхідно провести перевірку дотримання правил протипожежної безпеки, провести бесіди з власниками та керівниками баз відпочинку. Але зробити це так, щоб не нашкодити ні відпочиваючим, ні працюючим там людям - перевірки повинні проводитися з особливою лояльністю, без приписів і штрафів », - зазначив Олександр Пеклушенко.

Обласна влада високо оцінила професіоналізм рятувальників, задіяних в ліквідації пожежі: їх нагородили цінними подарунками.

Фото з сайту б / о «Родем»

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

Новости