Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Літній відпочинок на Азовському морі з дітьми влітку

  1. Відпочинок на Азовському морі з дітьми
  2. Відпочинок на Азовському морі: приватний сектор або готель?
  3. Відпочинок на Азовському морі: ціни на розміщення та послуги
  4. Відпочинок на Азовському морі: відгуки

Відпочинок на Азовському морі з дітьми

Відпочинок на Азовському морі - це унікальний шанс побути всією сім'єю на південному узбережжі. Санаторії Приазов'я славляться своїми природними методиками лікування не тільки в межах нашої Батьківщини, а й в найближчому зарубіжжі - Білорусі, Болгарії та інших. А золотаві, піщані пляжі Голубіцкой, Кучугур, Пересипу і інших прибережних містечок Темрюкського району - це справжній парадиз для дорослих і дітей. Низькі ціни на харчування і проживання - все це відпочинок на Азовському морі. Приватний сектор, в середньому, по прайсу може скласти від 1000 рублів.

Відпочинок на Азовському морі з дітьми - радість від купання і океан приємних спогадів. Хлопці зможуть відкрити для себе радість від будівництва пісочних замків. Подібне покриття - це не тільки ігри, але і задоволення від ходіння босоніж. Діти старшого віку купання часто поєднують із рухливими іграми в зоні прибою або на піщаному березі. Подібні «ігри» по суті є хорошою і доступною альтернативою ручного масажу, тому що не тільки руки лікаря знімають болі в запалених суглобах. Звичайно, на такому покритті дуже зручно проводити аматорські змагання з футболу та волейболу, в яких із задоволенням візьмуть участь підлітки. Для молодих людей недорогий відпочинок на Азовському морі - невичерпне джерело розваг і позитиву.

Батьки, бабусі і дідусі зможуть тут поправити своє здоров'я. Відпочинок на березі Азовського моря - цілий комплекс лікувальних процедур під відкритим небом. При цьому, щоб відчути себе краще, досить просто здійснювати тривалі, не менше 30 хвилин, прогулянки вздовж узбережжя. Подібні променади в поєднанні з насиченим солями і йодом повітрям благотворно впливають на нервову і серцеву систему. Дихати таким повітрям медики рекомендується не тільки сердечникам, а й астматикам і алергікам, також потребують повітряних ваннах.

Курорти Азовського моря відрізняються наявністю великої кількості професійних оздоровниць. Тут відпочиваючих чекає професійна і якісна допомога. Однак самолікування продовжує тримати пальму першості. Тим більше що Темрюкский район являє собою зосередження солоних озер і грязьових вулканів, які круглий рік відкриті для відвідування. Окремо взяті природні об'єкти приваблюють тисячі екскурсійних груп.

Відпочинок на Азовському морі: приватний сектор або готель?

Вибір виду розміщення багато в чому залежить від того, де саме ви плануєте витратити на новорічні. У Темрюкському районі є два курорту, де туристичний сектор просто не розвинений, або ж важкодоступний. Це селища Ілліч і За Батьківщину. У цих курортних містечках у відпочиваючих не дуже великий вибір - знімати житло у місцевих жителів або спати в наметах на березі моря. Багато хто вибирає останній варіант. У червні-липні тут можуть виростати цілі наметові містечка.

Однак всі інші курорти Темрюкського району, зокрема Голубіцкая, Кучугури, Тамань, можуть запропонувати своїм гостям сервіс на будь-який смак і гаманець, починаючи від комфортабельних готелів з люкс-номерами, і закінчуючи недорогим приватним сектором. Наприклад, в Кучугурах повністю розвинена туристична інфраструктура, в безпосередній близькості є пам'ятки, а на пляжі відпочиваючих чекають стандартні курортні розваги - катання на банані, пляжний футбол і волейбол, оренда морських велосипедів та багато іншого.
Якість готельного сервісу на всьому узбережжі Азовського моря не викликає нарікань і може сміливо позмагатися з бюджетними зарубіжними курортними місцями.

Відпочинок на Азовському морі: ціни на розміщення та послуги

Ціни на розміщення на березі Азовського моря трохи нижче, ніж на березі Чорного, і набагато нижче, ніж за кордоном. Приватний сектор у багатьох курортних селищах Темрюкського району взагалі може обійтися практично за даром - від 1000 рублів за добу. Розміщення в готелях також різниться в залежності від обраного вами місця відпочинку, проте в середньому добу обходяться в 1500 рублів. У багатьох курортних зонах є паркувальні місця під автомобілі. Ціна паркування, як правило, становить 100-150 рублів / добу.
Азовське море - це природна заздоровниця. Темрюкский район, Краснодарського краю, - це батьківщина грязьових вулканів. В цілому на території Муніципалітету діють близько 30-и вулканів. Деякі з них періодично зникають, але і постійно з'являються нові. Тільки в межах Темрюка розташовується близько 19 вулканів, один з яких відомий за межами Російської Федерації.
Йдеться найстарішому селевому джерелі на Кубані - вулкані «Гефест», який фактично розташований в районі 15-ї зупинки громадського транспорту на горі «Гнила». Інший не менш відомий і навіть куди більш легендарний грязьовий вулкан «Тіздар» також розташувався в Темрюкському районі. Для того щоб зануритися в його купіль з лікувальної синьою брудом туристи їдуть не тільки з усієї території нашої країни, але також з найближчого зарубіжжя - України та Білорусії. Бруд цих двох джерел застосовується місцевими пансіонатами і санаторіями в омолоджуючих процедурах.
Відвідування грязьових джерел буде коштувати вам 400 рублів з людини. Важливо: лікувальну грязь з території комплексу виносити заборонено. Однак багато туристів все ж виносять її на своє волосся і елементах одягу.

Відпочинок на Азовському морі: погода

У Темрюкському районі погода спекотна і суха. Середня температура в серпні коливається в районі +300. У найбільш спекотні сезони в Темрюкському районі стовпчик термометра може досягати 350С і вище. На березі Азовського моря влітку майже не випадають опади. В середньому, на території Приазов'я відпочиваючих чекають до 28 ясних днів за місяць.
Температура води вже в травні може досягати 230С. Жителі Темрюкського району відкривають власні купальні сезони вже в квітні. У серпні температура води в середньому завмирає на позначці в 260С. Таким чином створюється дивовижний феномен, який відпочиваючі називають «море, як парне молоко». Дійсно, занурюючись у воду при такій температурі абсолютно не відчуваєш перепаду температур і прохолоди.
Погода в Кучугурах, як і в усьому Темрюкському районі, добре прогнозується. Ви не зіштовхнетеся з таким неприємним моментом, коли, приїхавши на курорт, доводиться проводити 2-3 дні поспіль в номері через нахлинули проливних дощів. У Кучугурах вас чекає чекають до 28 ясних днів за місяць.

Відпочинок на Азовському морі: відгуки

В Інтернеті існує думка, що Азовське море набагато брудніше і каламутні Чорного. Це не так. Справа в тому, що в деяких курортних місцях Приазов'я в серпні (тобто тоді, коли у більшості громадян Росії настає сезон відпусток) проходить нетривалий сезон штормів. Відразу після дощів море мутніє і зеленіє, що цілком природно. Однак цей нетривалий явище, і вже незабаром море набуває свій природний, лазуровий колір.
Плюси від відпочинку на Азовському морі залежать від курорту. Однак є група загальних моментів, які отримують позитивні відгуки, і на які можна в будь-якому випадку розраховувати:

  • Піщані пляжі. У всьому Темрюкському районі пляжі виключно піщані або піщано-черепашкові. Це незаперечний плюс перед Чорним морем. По-перше, на піщаному покритті набагато приємніше засмагати. По-друге, піщані пляжі - це невичерпне джерело ігор для дітей. По-третє, пісок менш травматичний порівняно з каменем або черепашкою.
  • Багата історична та культурна спадщина. Береги Азовського моря сповнені археологічними комплексами і пам'ятками історії. Чого варта одна лише знаменита Фанагорія - залишки найбільшої на території Росії колонії стародавніх греків.
  • Розваги на будь-який смак. Приазов'ї всім може дати за потребами. Бажаючі відпочити від міської метушні можуть знайти тут «дикі», необлаштовані пляжі, на яких можна чудово провести час в компанії похідного багаття, наметів, гітари та дружній компанії. Ті, хто жадає яскравих емоцій і клубного життя, відкриють для себе численні байк- і рок-фестивалі, міжнародні заходи в сфері музики і спорту, театри і, звичайно ж, нічні клуби.
  • Екологія. У місцях відпочинку на Азовському морі немає промислових підприємств. Море і повітря тут не зіпсовані промисловими виділеннями.


Таким чином, відпочинок на Азовському морі підійде як любителям тусовок і клубного життя, так і людям, які прагнуть усамітнення. Крім того, облаштовані місцеві пляжі і розвинена інфраструктура роблять курорти Приазов'я кращим куточком для сімейного відпочинку.


Відпочинок на Азовському морі: приватний сектор або готель?

Новости