Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лікування псоріазу на Мертвому морі, Чорному, Азовському

  1. мертве море
  2. Азовське море
  3. Чорне море
  4. Рекомендації для хворих

Псоріаз відноситься до рецидивуючим хронічних дерматозів, які супроводжуються запальним процесом на поверхні шкіри, а також порушеннями імунної системи і клітинної гіперпроліферації епідермісу.

На сьогоднішній день навіть новітні медикаментозні засоби не здатні забезпечити тривалу ремісію, тому все частіше пацієнти з псоріазом шукають альтернативні способи, одним з яких є лікування псоріазу на Мертвому морі.

Найбільш простий і доступний варіант - це провести відпустку на морському узбережжі, незалежно від того, розташоване воно в Ізраїлі або Криму. У будь-якому випадку стан хворого значно поліпшується, і псориатические прояви практично повністю зникають.

мертве море

Найглибша западина, природного походження, в Ізраїлі, утворила Мертве море, повітря якого насичений киснем, а вміст брому в 20 разів вище, ніж в інших морях. При цьому сприятливі кліматичні умови зберігають унікальне поєднання ультрафіолетових променів, повітря і морської солі, якими можна ефективно нейтралізувати псориатические висипання на шкірі.

Досить часто пацієнти з псоріазом задають питання: чи допомагає море при псоріазі? Статистичні показники стверджують, що поліпшення клінічної симптоматики при псоріазі спостерігається у понад 80% хворих.

Мертве море, розташоване в Ізраїлі, харчується підземними джерелами з термальною водою, яка містить більше 30% мінеральної солі, що пояснює щільність морської води. Морське повітря, за рахунок присутності в ньому бромидов, робить благотворний вплив на пацієнтів. Лікувати псоріаз можна, навіть не вдаючись до купання, а просто вдихаючи насичене киснем повітря.

Пацієнтам з псоріатичні проявами рекомендується в повній мірі використовувати всі природні дари Мертвого моря (ультрафіолет, лікувальний бруд, воду і солі термальної води). Бруду беруться з осадового шару і збагачені біоактивними речовинами, що визначає їх цінність. Бруд Мертвого моря славиться серед жителів в Ізраїлі, а також всіх, хто приїжджає в цю країну для відпочинку і лікування своїми лікувальними властивостями.

Глибоко проникаючи в поверхневі шари шкіри, бруд очищає шкіру від псоріатичних бляшок, а морські солі і природні сонячні промені сприяють її швидкої регенерації. При поєднанні цих компонентів знімається свербіж шкірних покривів. Унікальні солі і бруд, якими рекомендується лікувати пацієнтів з псоріазом, мають заспокійливу дію на організм в цілому.

Ціни такого лікування на Мертвому морі в Ізраїлі залежать безпосередньо від вибору пацієнта. Чим сучасніше медична програма - тим більше вона буде коштувати. В середньому, 14 днів протипсоріатичними лікування на Мертвому морі в Ізраїлі для хворого обійдуться в 72 тис. Рублів. Ціна складається з урахуванням необхідних лікувальних заходів, тяжкості псориатической симптоматики і задіяних методик.

Для уточнення діагнозу і отримання всіх необхідних консультацій, після приїзду можна звернутися до фахівців клініки в Ізраїлі, яка обрана для подальшої реабілітації пацієнта.

При неможливості оплатити професійне лікування псоріазу на Мертвому морі рекомендується просто провести відпустку на морі в Ізраїлі, купаючись і загоряючи, що також дозволити полегшити загострення псоріазу, як мінімум, на 5-6 місяців. Слід звернути увагу, що ціни в спеціалізованих клініках складаються з процедур, які включають в себе:

  • повне діагностичне обстеження пацієнта;
  • рефлексотерапія;
  • водний гідромасаж;
  • пілінг з використанням морської солі;
  • таласотерапія;
  • відвідування барокамери;
  • лікувальні морські грязі;
  • водоростеві обгортання;
  • лікування шкіри від псоріатичних бляшок за допомогою медикаментозних препаратів;
  • прийом киснево-перлинних ванн.

повне діагностичне обстеження пацієнта;   рефлексотерапія;   водний гідромасаж;   пілінг з використанням морської солі;   таласотерапія;   відвідування барокамери;   лікувальні морські грязі;   водоростеві обгортання;   лікування шкіри від псоріатичних бляшок за допомогою медикаментозних препаратів;   прийом киснево-перлинних ванн

При бажанні можна використовувати допоміжні послуги (дієтотерапію, масаж, фізіопроцедури і т.д.). У цьому випадку додаткова вартість залежить від кількості обраних процедур.

Азовське море

В Україні, на узбережжі Азовського моря існує унікальний санаторій для лікування хворих на псоріаз - «Строганівка», названий так по імені місця розташування в с. Строганівка, яке користується популярністю не тільки серед жителів України, а й жителів далекого і ближнього зарубіжжя.

Село розташоване в місці впадання в море. Цілюща вода Азовського моря, мінеральні солі і бруд в сукупності з повітрям і жарким сонцем, роблять позитивний вплив не тільки на лікування від псоріазу, але і від інших захворювань шкіри.

Лікувати псориатические прояви на море рекомендується, з урахуванням наступних факторів:

  • Азовське море мілководне і в жаркий період вода нагрівається більше 28 градусів. Це забезпечує комфортне перебування в морській воді, особливо хворих на псоріаз дітей;
  • вода Азовського моря містить кисню на 30% більше, ніж в Чорному;
  • сіль морської води при купанні м'яко очищає псориатические ділянки шкіри;
  • допоможе вилікувати багато шкірні захворювання, в тому числі і псоріаз піднімається хвилями з морського дна бруд;

Це забезпечує комфортне перебування в морській воді, особливо хворих на псоріаз дітей;   вода Азовського моря містить кисню на 30% більше, ніж в Чорному;   сіль морської води при купанні м'яко очищає псориатические ділянки шкіри;   допоможе вилікувати багато шкірні захворювання, в тому числі і псоріаз піднімається хвилями з морського дна бруд;

  • м'який клімат, без різких коливань забезпечує комфортне перебування хворого;
  • на Азовському морі набагато нижче ультрафіолетове випромінювання, ніж на чорноморському узбережжі і можна проводити набагато більше часу під сонячними променями.

Строганівка поєднує повітря моря, аромат степових трав і ласкаве сонце, тому лікування на цьому морі найбільш корисно, коли пацієнт ослаблений простудними інфекціями. Присутність в повітрі фітонцидів ефективно в боротьбі зі шкідливими бактеріями. Лікування в санаторії «Строганівка» коштує близько 800 рублів в день (включаючи харчування) в кімнаті на 4 людини. Ціна на окреме проживання становить близько 3,5 тис. Рублів на добу.

Чорне море

Ефективно лікувати псоріаз можна на Чорному морі. Великою популярністю користуються мацестінскіе мінеральні джерела, які насичені сірководнем. Тритижневий курс терапії сприяють досягненню тривалої ремісії. Морська вода допомагає очистити шкіру від псоріатичних висипань, а мінеральна дозволяє налагодити функціональність внутрішніх органів (печінки, нирок, кишечника).

Основними лікувальними факторами є сприятливий клімат, повітря, насичене киснем, лікувальна грязь з мінеральних джерел, сонце і солі чорноморського узбережжя. Сукупність цих умов допомагає позбутися від псоріатичних бляшок, і, що важливо, знайти душевну рівновагу, так як часто загострення псоріазу здатне виникнути на тлі стресових ситуацій.

Сукупність цих умов допомагає позбутися від псоріатичних бляшок, і, що важливо, знайти душевну рівновагу, так як часто загострення псоріазу здатне виникнути на тлі стресових ситуацій

Чорноморські клініки пропонують:

  • проведення фізіопроцедур;
  • лікувальну сіль і бруд;
  • бальнео-геліотерапію;
  • лікування препаратами, виконаними з використанням мінералів;
  • талассотерапию.

Вартість стандартного курсу терапії псоріазу становить в середньому 18 тис. Руб. (За 7 днів) в розрахунку на 1 людину. Слід зазначити, що терапевтичний ефект від перебування на чорноморському узбережжі небагато чим відрізняється від лікувальних заходів в Ізраїлі, проте його вартість значно нижче.

Рекомендації для хворих

Максимально позитивного результату від курортолікування можна домогтися, дотримуючись певних рекомендацій:

  1. Літнім пацієнтам слід вибирати для лікування кліматичні зони, аналогічні місця проживання, так як різка зміна клімату здатна завдати непоправної шкоди.
  2. Пацієнтам з псоріазом, у яких виявляються супутні розлади ендокринної системи, переважно вибирати санаторії, розташовані в видаленні від морського узбережжя.
  3. Рекомендується купатися в морі не більше 3-4 разів на день по 15 хвилин;
  4. Не слід уникати «пісочних ванн» по 20-25 хв. в день, так як пісок, який містить велику кількість корисних речовин, допоможе м'яко видалити псориатические бляшки.
  5. Оптимальний лікувальний курс повинен становити не менше 28 днів.

Відгуки пацієнтів про лікування псоріазу на море вказують на цілющу силу морської води, солі і ультрафіолету, а цілющі грязі забезпечує стійку ремісію протягом тривалого періоду часу!

Крім того, морський клімат є чудовою альтернативою глюкокортикостероїдні препаратів. Досить часто лікування морським кліматом сприяє значному поліпшенню стану хворого, в той час, коли традиційна терапія виявляється неефективною.

Досить часто пацієнти з псоріазом задають питання: чи допомагає море при псоріазі?

Новости