Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Леніне

  1. Селище Леніно в Криму Селище Леніно знаходиться в східній частині Кримського півострова. Довгі роки...

Селище Леніно в Криму

Селище Леніно знаходиться в східній частині Кримського півострова. Довгі роки селище відігравав важливу роль у розвитку регіону, селище будувався як перевалочна база на шляху проходження залізниці Курськ-Харків-Керч. Саме ця гілка нарівні з Курськ-Харків-Севастополь забезпечувала повний замкнутий цикл залізничного сполучення стратегічно важливих об'єктів Криму.

Назва станції, з якої почалося життя в селищі Сім Колодязів, заснована в 1921 році 22 березня. Саме з цієї відправної точки починається розвиток селища, це індустріалізація, відкриття хлібопекарнею, харчокомбінату, бавовняного комбінату та інше. Максимальний розвиток селище отримав при СРСР, після розвалу союзу селище занепадає, 90% підприємств було закрито або знаходиться на стадії деградації або банкрутства.

Географічні координати селища Леніно на мапі Криму GPS N 45 ° 17'51 E 35 ° 46'26

Населення селища неухильно падає з року в рік. Зараз населення селища Леніно близько 7870 чоловік. Селище є районним центром Ленінського району Криму. До нього відносяться Щолкіно, Пісочне, Новоотрадне, Мисове та інші курортні селища східного Криму.

До нього відносяться Щолкіно, Пісочне, Новоотрадне, Мисове та інші курортні селища східного Криму

Відстань від селища Леніно до Азовського моря, воно ближче - всього 4,7 км, до Чорного моря близько 30 км. Селище знаходиться на трасі з'єднує Феодосію і Керч, відстань від Леніно до Керчі 61 км, відстань від Леніно до Феодосії 47 км.

Клімат селища Леніно м'який, субтропічний, за рахунок віддаленого розміщення вглиб півострова на 4,7 км, в зимовий час не так сильно відчувається низькі температури, за рахунок відносно невеликій вологості. Середня температура в літній час +26 С.

Туристична життя селища тільки кілька років тому почала набирати обертів, селище з гарною інфраструктурою, але готелі і пансіонати тільки почали будуватися. Поштовхом послужило збільшення потоку туристів з боку Керченської переправи. Влітку велика пропозиція апартаментів пропонує приватний сектор, на море можна дістатися на автобусах або таксі, за рахунок невеликої відстані, в середньому дорога до моря займає 20-30 хвилин.

Влітку велика пропозиція апартаментів пропонує приватний сектор, на море можна дістатися на автобусах або таксі, за рахунок невеликої відстані, в середньому дорога до моря займає 20-30 хвилин

Пам'ятки селища Леніно - пам'ятник на честь вождя, яким і названо місто і в центрі будинок культури. Але зате якщо Ви вирішите відвідати екскурсійні маршрути східного Криму , То тут відкривається цілий ряд пам'яток і міст, які варто відвідати: Кара-Даг, Золоті ворота , Керч , Феодосія , Коктебель і багато іншого. Всі екскурсії можна об'їздити і своїм ходом, за рахунок хорошої транспортної розв'язки вийде дешевше і час на той чи інший туристичний об'єкт Ви складете контролювати самі. У всі вище зазначені місця можна потрапити на маршрутних таксі або рейсових автобусах постійно курсують через селище.

Відпочинок в селищі Леніно недорогий і досить спокійний, часто є проміжним пунктом для подальшого відвідування Криму. Але і то невеликий час, проведений в цьому селищі, протікає мирно і спокійно.

Селище Леніно на мапі Криму

Новости