Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Краще жити з дітьми у моря. Користь морського повітря і води

  1. Звідки дитячі хвороби
  2. Навіщо жити біля моря з дітьми
  3. Що корисного в морському повітрі
  4. Симптоми акліматизації дитини
  5. Яке море краще

Більшу частину поверхні Землі займає вода Більшу частину поверхні Землі займає вода. Вода річок і озер, морів і океанів, прісна і солона. Життя почалася в воді. Біологами доведено, що морська вода проникає в кров через пори в шкірі, несучи з собою в організм людини мінерали: кальцій, йод, магній, бром, так необхідні для роботи клітини.

Звідки дитячі хвороби

Біля природних водойм найчистіше повітря. За день людина споживає трохи більше кілограма їжі, 1-2 л води, повітря ж більше 25 куб.м. Притому не завжди чистого повітря. А в міському повітрі містяться пил, віруси, дим, різні гази, бактерії і домішки, автомобільні вихлопи. Вдихувані нашими легкими забруднені молекули, затримавшись в організмі, стають причиною багатьох хвороб. Звичайно, в таких умовах легко розвиваються різні дитячі недуги, слабшає здоров'я дітлахів. Подразнення очей, чхання і кашель, ослаблення імунітету і алергії - ось неповний перелік захворювань через погану якість повітря.

Навіщо жити біля моря з дітьми

Ще в дореволюційній Росії заможні люди їздили самі і вивозили своїх дітей поправляти здоров'я на морське узбережжя, на відпочинок і лікування в прибережну зону. Для дітей і зараз діють спеціалізовані курорти на Чорному морі, в Криму. Навіть короткочасний відпочинок в таких місцях приносить велику користь дитячому здоров'ю. Однак, щоб ефект був стійкий, потрібно жити біля моря з дітьми більше місяця, а ще краще кілька місяців в році. Так може бути розумніше просто переїхати в населений пункт на морському березі?

Що корисного в морському повітрі

Медицина вважає, а статистика доводить, що більшість довгожителів живуть в гірській або морський місцевостях. Напевно, це неспроста! Причина не стільки в особливому харчуванні жителів прибережних районів, скільки в чистому, насиченому негативними іонами повітрі, в постійній взаємодії з морською водою. Купання, плавання, сонячне світло, морський бриз, прогулянки по теплому піску ... Навіть погана погода корисна, так як повітря ще більше насичується іонними електроізлученіямі. Саме в них корисність морського повітря. Вживання в їжу містять йод крабів, креветок, морської риби і водоростей впливає на розвиток розумових здібностей дітей і допомагає їм легко і цікаво розвиватися і рости здоровими.

Симптоми акліматизації дитини

Діти найбільш чутливі до шкідливого впливу міської атмосфери. Міські діти довше і частіше хворіють, важче одужують. Однак не завжди бажання оздоровити своє чадо робить позитивний вплив. Перш за все, дітям складніше перенести акліматизацію. Турботливі батьки повинні враховувати, що на другий або третій день у дитини може боліти голова, з'явиться сонливість і млявість, дратівливість. Такий стан може тривати кілька днів і повторитися при поверненні з моря додому. Іноді зміна клімату проявляється блювотою або нудотою, можливе підвищення температури, пронос. Поїздки до моря, звичайно, дивне оздоровчий захід, однак, обов'язково потрібно враховувати особливості своєї дитини, і жити біля моря з дітьми довше, до декількох місяців, звівши до мінімуму кількість переїздів з однієї кліматичної зони в іншу. І для здоров'я корисно, і гроші на переїздах економляться.

Яке море краще

Вітер на море неприємний? А ось в водах Азовського моря найбільш корисно купатися саме в таку погоду через особливого складу суспензій у воді.
Екстремальне плавання в холодній воді Балтійського моря загартує організм.
Чорне море - тепле літо, помірна вологість, комфортна температура.
Добре жити з дітьми біля моря. Слухати шелест хвиль, спостерігати заходи й сходи, грати морськими камінчиками, дихати цілющим морським повітрям. Хіба може бути щось чудеснее?

А щоб придивитися до місця заздалегідь, можна відпочити в будь-якому готелі близько Анапи. Анапа - кращий морський курорт для відпочинку з дітьми!

Так може бути розумніше просто переїхати в населений пункт на морському березі?
Хіба може бути щось чудеснее?

Новости