Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кирилівка запустила мережу пляжних веб-камер на Бірючому, в Бердянську і на Арабатській Стрілці

Бирючий Острів , Бердянськ , Генічеськ , А тепер ще Стрілецьке, Щасливцеве та Генгорка обзавелися новими веб-камерами і стали точками мовлення, поповнили найбільшу мережу онлайн трансляцій з курортів Азовського моря, організованого незалежною медіа-проектом «Кірілловка.Укр».

Ініціаторами проекту, націленого на зміцнення зв'язків з громадськістю та популяризацію українських рекреацій, виступив ряд представників баз відпочинку і готелів, розташованих в Приазов'ї, у співпраці з НІАП «Кірілловка.Укр».

Відповідно до думки експертів, трансляції з веб-камер з видом на море, пляжі і інфраструктуру курортів - це вже не данина науково-технічному прогресу, а необхідність, без якої сьогодні складно зайняти і утримати лідируючі позиції на ринку туризму. Особливо гостро це питання стоїть для Азовських рекреацій, які, незважаючи на досить динамічний розвиток, до сих пір не можуть позбутися стереотипу, сформованого в їх відношенні ще в радянські часи. Асоціюючись з економ-відпочинком в умовах, близьких до спартанських, курорти на Азовському морі досі залишаються в тіні зарубіжжя і нашого чорноморського узбережжя, в тому числі і канув здебільшого в небуття Криму.

«Сучасні готелі і бази відпочинку з добре розвиненою інфраструктурою, а в ряді випадків з пристойним сервісом - це справжні реалії Азовського моря, які прийшли на зміну дерев'яним будиночків і вагончиків без натяку на комфорт. Наше завдання - повідомити про ці зміни потенційних туристів, наочно продемонструвати яким може бути відпочинок на нашому морі і переконати в тому, що за комфортом не обов'язково їхати за кордон », - пояснив призначення веб-камер Євген Сміливців, головний редактор незалежного інформаційно-аналітичного проекту «Кірілловка.Укр» , На сторінках якого розміщено понад чотири десятки трансляцій з різних точок українського Приазов'я.

Велика частина веб-камер прямого мовлення зосереджена в Запорізькій області, на таких курортах як Кирилівка (більше 35 точок трансляції, в тому числі в аквапарку «Острів Скарбів», на центральній площі селища, на Федотової косі, косі Пересип, Бирючому острові), Бердянськ (3 веб-камери - в районі центральної набережної, в районі третього муніципального пляжу, з видом на торговий порт), Приморський Посад (1 онлайн камера). У мережу трансляцій поступово включаються курорти інших приазовських областей - на Херсонщині це Генічеськ, Генічеська Гірка, Щасливцеве, Стрілкове, поки менш популярні, ніж запорізькі здравниці, але нарощують темпи розвитку, тому і зацікавлені в візуальної презентації.

«Веб-камери - кращий спосіб показати курорти достовірно, з усіма особливостями, перевагами і недоліками. З точки зору представників турбізнесу, така подача інформації - прямий шлях до відкритості рекреацій, зміцненню довіри і формування позитивного іміджу. Турист, який отримав можливість познайомитися з курортами заздалегідь - нехай і онлайн, як правило, робить вибір на підставі власних вражень, які співпали з параметрами пошуку. Це дає певні гарантії того, що він буде задоволений відпочинком і курортом в цілому, стане постійним гостем рекреації і рекомендуватиме це місце друзям », - розповіла Тетяна Кірющенко, представник котеджного комплексу «Гармонія» на острові Бірючий , Розташованого в Херсонській області.

З іншого боку веб-камери дозволяють максимально мобілізувати аудиторію курорту і розширити курортний сезон.

«Після установки перших веб-камер в 2009-му році ми звернули увагу на поступове розширення курортного сезону, особливо на початку червня. Так, якщо в 2008-му році сезон ледь починався в 20-х числах червня, то останніми роками, навіть не дивлячись на погодні складності, в більшості сучасних готелів Кирилівки заповнюваність перевищує 50-60% вже в перших числах червня. Останні 4 роки тенденція збережуться », - підтвердила Катерина Симонова, представник готелю «Верона» в Кирилівці .

Крім представників готелів, в організації трансляцій онлайн веб-камер взяли участь представники муніципалітетів - зокрема, Іван Малєєв, голова адміністрації селищної ради Кирилівки і представники об'єктів, що пропонують абсолютно новий для Азова формат відпочинку. До останніх можна віднести кемпінг «Р.А.С.А.» в Стрілковому на Арабатській Стрілці, на території якого створено дійсно комфортні умови для туристів, що віддають перевагу відпочинку з наметами.

Если Ви нашли помилки, будь ласка, віділіть фрагмент тексту та натісніть Ctrl + Enter.

Новости