Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кирилівка, "Кораловий острів": відгуки, фото

  1. Місцезнаходження
  2. Як дістатися
  3. Територія та інфраструктура
  4. номери
  5. харчування
  6. море
  7. Дозвілля на території
  8. Дозвілля за межами бази
  9. додаткова інформація
  10. База відпочинку «Кораловий острів» в Кирилівці: відгуки

Подорожі

Не тільки в Тихому океані можна потрапити на «Кораловий острів». У Кирилівці, селищі Запорізької області, теж є такий чудовий «острівець». Так називається одна з кращих баз відпочинку, двері якої гостинно відчинені для всіх її гостей. Були роки, коли про цю чудову туристичному комплексі відпочивальники відгукувалися не зовсім захоплено. Але адміністрація врахувала всі зауваження, і тепер база відпочинку «Кораловий острів» в Кирилівці стала дійсно тим місцем, куди хочеться повертатися знову і знову. Давайте заглянемо на цей острівець веселощів і безтурботного проведення часу, прогуляємося по його території, зайдемо в номери, подивимося, як і чим там годують, поговоримо з відпочиваючими. Без сумніву, після цієї маленької віртуальної екскурсії багато хто захоче приїхати на відпочинок саме сюди, на цей український «Кораловий острів».

Місцезнаходження

Адреса офіційно звучить так: Україна, область Запорізька, район Якимівський, Кирилівка, Степок, «Кораловий острів». База знаходиться на врізається в море косі Федотової, на однойменній вулиці. Поштовий номер даної установи 231, а індекс 72563. На перший погляд все може здатися складно, але в дійсності знайти базу легко. Від Кирилівки відходять дві коси. Одна наліво (якщо стояти обличчям до моря), це Пересип. Інша направо. Це і є Федотова. Вона являє собою досить нешироке піщане природне утворення, що врізається в море приблизно на 45 км. «Кораловий острів» (Кирилівка) від початку коси знаходиться досить далеко, практично в самому кінці довгого ряду інших баз, щільно притискається одна до іншої. Орієнтири - рибне господарство та база «Меліоратор». З одного боку, таке далеке розташування не цілком зручно, так як при необхідності в селище потрібно буде їхати хвилин 20 або більше, в залежності від можливостей транспортного засобу. Але зате тут на узбережжі можна знайти дійсно тихі затишні куточки, про які відпочиваючі інших баз можуть тільки мріяти.

Як дістатися

Головне, знати, де знаходиться Кирилівка. «Кораловий острів» знайти вже не складно. Жителі найближчих міст (Запоріжжя, Дніпропетровськ, Нікополь, Мелітополь, Харків, Херсон) доїхати до селища можуть на рейсових автобусах або спеціальних маршрутках, які в сезон працюють на замовлення і на прохання пасажирів можуть довезти до будь-якої бази. Для росіян і українців, що живуть від даного регіону далеко, найоптимальніший і зручний варіант - на поїзді або літаку потрапити в Запоріжжі, а ще краще, в Мелітополь. Від нього до Кирилівки близько 60 км або годину їзди. Маршрутки відправляються в міру заповнюваності пасажирами прямо з ж.д. станції. Ще ближче, всього в 40 км, Кирилівка від станції «Якимівка», але на ній зупиняються далеко не всі поїзди.

На автомобілі потрібно слідувати по трасі Сімферопольська. На розвилці (Якимівський поворот, орієнтир - сріблястий пам'ятник оленя) згорнути на трасу Т0820, наліво по ходу руху. В кінці маршруту буде Утлюкський лиман і Кирилівка. «Кораловий острів» може виділити своїм гостям власний невеликий трансфер, але це тільки за попередньою домовленістю. Спеціально такої послуги немає.

Територія та інфраструктура

Влітку на півдні України жарко. Федотова коса, основний грунт якої - пісок, особливими природними красотами похвалитися не може. Але база відпочинку «Кораловий острів» (Кирилівка) стараннями співробітників постає своїм гостям затишним зеленим оазисом з клумбами, пестреющими квітами, зручними альтанками і гойдалками, акуратними доріжками, уздовж яких висаджені різні дерева. Є тут навіть симпатична альпійська гірка з маленьким фонтанчиком.

Серед цієї природної і рукотворної краси розташовані дитячий майданчик, кафе, бар, автостоянка, спортмайданчик, адміністративний корпус, 4 спеціально обладнані галявини з мангалами. Басейну на базі немає, море адже поруч. З огляду на, що зараз часи інтернету, «Кораловий острів» (Кирилівка) на своїй території надає Wi-Fi, користуватися яким можна як в номерах, так і в будь-якому куточку бази. Вартість цього задоволення - 20 гривень.

Вартість цього задоволення - 20 гривень

номери

База відпочинку «Кораловий острів» (Кирилівка) для проживання гостям пропонує кілька корпусів. Три з них одноповерхові, з просторими терасами, один двоповерховий і ще новий триповерховий. Номери в них є на будь-який гаманець і на будь-який, навіть найвимогливіший, смак.

Бюджетним вважається варіант в кімнатах класу «Стандарт», які ідеально підійдуть для невибагливих відпочиваючих, головні пріоритети яких - море і розваги, а не шикарні зручності. Номери «Стандарт» розраховані на проживання 2-х, 3-х і 4-х чоловік, і, відповідно, відрізняються за площею і різноманітності меблів. Решта зручності однакові: душ, туалет, кондиціонер, холодильник, телевізор, електрочайник.

Решта зручності однакові: душ, туалет, кондиціонер, холодильник, телевізор, електрочайник

Наступна категорія - «Люкс». Ці номери також розраховані на 2, 3 або 4 мешканця. У номерах цієї категорії індивідуальний дизайн, проведено євроремонт, встановлена ​​красиві меблі, що включає двоспальні і односпальні ліжка, шафа, стіл, тумбочку. Телевізори тут з супутниковими і кабельними каналами, є міні-кухня, вся сантехніка нова, для зручності відпочиваючих є просторі тераси.

На базі побудований красивий корпус з дерев'яних колод (зруб). Тут надаються дуже затишні і зручні номери, розраховані на 2, 3, 4 і 5 постояльців. У них всі зручності, кабельне телебачення, холодильник, електричний чайник, зручні меблі, євровікна, нова сучасна сантехніка.

Самим вибагливим туристам може запропонувати апартаменти (на 5 персон) і ексклюзивний номер «Туреччина» база «Кораловий острів» (Кирилівка). Фото наочно демонструють, наскільки вони шикарні. Апартаменти трикімнатні, що включають 2 спальні, салон з м'якими і віденської меблями, балкон з видом на Азовське море, кімнату гігієни. Виконано номер за індивідуальним дизайном. У «Туреччини», крім інших зручностей, є кальян, дуже зручний кутовий диван і шикарна ліжко під балдахіном.

У «Туреччини», крім інших зручностей, є кальян, дуже зручний кутовий диван і шикарна ліжко під балдахіном

харчування

Досить зручно для всіх вирішено питання з харчуванням на базі «Кораловий острів» в Кирилівці. Відгуки тих, хто там відпочивав раніше, вказують на непривабливі і маленькі за обсягом страви, на недобросовісний персонал громадського харчування. У 2015-му все змінилося. Тепер постояльці задоволені і якістю страв, і сервісом. На базі можна купити тури як з харчуванням, так і без, дивлячись кому як подобається. Хто хоче, може вибрати для себе якесь прибережне кафе і їсти там. Ще один варіант - готувати самим на наявній на території загальній кухні. Хто не хоче зайвого клопоту, харчується в кафе бази. Тут готують, як вдома. Сніданки, обіди і вечері організовані за прикладом закордонних готелів - «шведський стіл». Єдиний недолік - кафе працює тільки до 7 години пополудні. Хто не встиг, годує себе сам. Іноді можна почути нарікання з приводу меню. Тут потрібно врахувати, що в середньому сума харчування в день на одну персону приблизно 90 гривень. Напевно, тому і немає в меню особливих делікатесів.

море

Всього в парі хвилин від берега моря розташовується база відпочинку «Кораловий острів» (Кирилівка). Відгуки про пляжний відпочинок, проте, неоднозначні. Справа в тому, що неподалік розташована риболовецьке господарство. Як і на багатьох підприємствах, там є свої нюанси, наприклад, що ремонтуються на березі баркаси, плаваючі іноді в воді мертві бички. І хоча до пляжу бази це не має безпосереднього відношення, деяких туристів таке сусідство дратує. Цю проблему легко вирішити. Справа в тому, що б.в. «Кораловий острів» (Кирилівка) замикає ряд баз і туристичних комплексів Федотової коси, приєднуючись до знаменитого Бірючий острів. Насправді це та ж коса, тільки набагато ширше. Пройшовши буквально 150 метрів уздовж берега, можна потрапити на абсолютно пустельний і невинно чистий пляж, де немає ні шуму, ні яких-небудь, крім морського, запахів. Пляж біля бази багатьом відпочиваючим також подобається. Головна його перевага - чистота. Забирають і граблями чистять пісок тут щоранку. Від сонця на пляжі встановлені навіси, є також лежаки, але вони платні. Азовське море славиться своєю теплою водою і глибиною на великій відстані від берега. Все це є великим плюсом для відпочиваючих з малими дітками. Вода влітку на мілководді може прогріватися до +28 градусів, а на глибині до +25. Дощі в курортний сезон дуже рідкісні, вітру майже немає. Так що курорт для пляжного відпочинку ідеальний.

Дозвілля на території

База «Кораловий острів» (Кирилівка) може запропонувати своїм гостям спортивний майданчик, затишні альтанки, де можна відпочити від сонця, почитати, посидіти в інтернеті. Є також великі зручні гойдалки для дітей і дорослих. Любителям шашликів безкоштовно надаються мангали в спеціально обладнаних місцях. Діти з задоволенням розважаються на дитячому майданчику. Крім того, для маленьких туристів щодня проводяться розважальні програми, організовуються спеціалістами бази «Кораловий острів» (Кирилівка). Відгуки про дитячої анімації не надто захоплені. Люди відзначають, що програми повторюються з кожним днем, а аніматори працюють без будь-якої видимої зацікавленості захопити дітей.

Для любителів риболовлі місце розташування бази ідеально. Бичков тут можна ловити не тільки з човна, але і з берега. Для любителів риболовлі місце розташування бази ідеально

Дозвілля за межами бази

Своїми розважальними комплексами, аквапарком «Острів скарбів», дельфінарієм, великим луна-парком, численними кафе, ресторанами, непоганим ринком може порадувати відпочиваючих Кирилівка. «Кораловий острів», як уже зазначалося вище, від селища знаходиться не дуже близько, тому не всім гостям бази буде зручно туди їздити. На Федотової коси приблизно на півдорозі від «Коралового острова» до Кирилівки є ще один аквапарк з чудовою ігровим майданчиком для дітей. Також тут є речовий ринок, де можна придбати забуті вдома пляжні аксесуари і багато іншого. На іншій косі - Пересипу - працює дитячий зоопарк, куди теж можна навідатися. Але ще краще придбати екскурсії на Бирючий острів, куди так просто нікого не пускають. Там функціонує національний парк природи, який має назву Азово-Сиваським. Відвідувачів, безумовно, порадують вільно розгулюють по просторах парку олені, єноти, лисиці, лані і іншим тварини. Всього там зареєстровано близько 250 видів. Також на Бірючому дуже красива природа. Крім типових для Приазов'я солончаків з ковилою і висихають влітку травами, тут милують око галявини квітів і шумливі листям дерева. Рослин в заповіднику приблизно 300 видів, серед яких є дуже рідкісні. У Кирилівці можна придбати тури в заповідник Асканію Нову, на Кам'яну могилу.

Крім пляжного відпочинку і розваг відпочиваючі на базі «Кораловий острів» отримують можливість поправити своє здоров'я, скориставшись лікувальними грязями Утлюкського лиману або Молочного, що знаходиться недалеко від Пересипу. Бруду корисні при захворюваннях кісток, суглобів, нервової системи, гінекологічні проблеми. Користуватися ними можна безкоштовно, роблячи аплікації. Багато відпочиваючих привозять «чарівну» бруд додому, набираючи її в пляшки.

Багато відпочиваючих привозять «чарівну» бруд додому, набираючи її в пляшки

додаткова інформація

Туристам подобається гостинна, трохи провінційна Кирилівка. «Кораловий острів» - одна з тих її баз відпочинку, де можна чудово, без проблем провести свій довгоочікуваний відпустку або звичайні вихідні, не витративши на це великих грошей. Фіксованих цін тут немає, вони змінюються в залежності від типу номеру та часу перебування. Найвищі з 12-го червня і по 31-е серпня. У цьому проміжку вони варіюють від 360 гривень на добу за «Стандарт» для двох, до 1000 гривень на добу за апартаменти. «Туреччина» коштує в цей час 650 гр. / Сут. У травні і вересні ціни майже в 2 рази нижче. Перед бронюванням номера ціну потрібно обов'язково уточнювати, так як вона, крім усього іншого, буде залежати від типу харчування (повний пансіон, тільки сніданки, сніданки і обіди, зовсім нічого). На базі існує система «Покупон», що припускає певні пільги і зручності при харчуванні. Але у відпочиваючих «Покупон» особливим попитом не користуються.

Оплата на базі тільки готівкою. Бронювання можна здійснити по телефону 0038 097 32 40 505 в робочий час з 9 ранку до 6 вечора або цілодобово онлайн.

Діти приймаються на базу відпочинку «Кораловий острів» з будь-якого віку, а з тваринами в'їзд заборонений.

Час заїзду та виїзду в більшості випадків строго фіксований. Заселення проводиться після 12 години дня, номер потрібно звільнити також до цієї години. Але іноді, при непередбачених обставин, адміністрація йде назустріч і може продовжити час перебування в номері.

База відпочинку «Кораловий острів» в Кирилівці: відгуки

Робота будь-якого підприємства залежить, перш за все, від професіоналізму і сумлінності його співробітників. Те ж відноситься і до «коралових островів». В інтернеті можна знайти багато негативних відгуків про цю базі тих, хто побував тут в минулі роки. За 2015 ий рік відгуки, щонайменше, позитивні, але багато і захоплених. Люди, які приїхали сюди на тиждень, шкодують, що доводиться їхати, і неодмінно збираються повернутися знову. Серед достоїнств вони зазначають:

- уважний, чуйний, професійний персонал;

- чистоту в номерах і на території;

- смачну їжу;

- близькість до моря;

- недорогі послуги;

- відсутність комарів і інших заважають спокійно відпочивати комах;

- ненав'язливі і неутомливим правила проживання на базі.

Адміністрація бази і все її співробітники доклали чимало зусиль, щоб «Кораловий острів» став одним з кращих місць відпочинку в Кирилівці. І все-таки недоліки поки є. Туристи відзначають наступні:

- погана звукоізоляція в номерах;

- занадто маленькі холодильники;

- галасливі кондиціонери;

- євроремонт практично не торкнувся номерів категорії «Стандарт»;

- в душі не прісна, а морська вода (очищена);

- близькість до бази риболовецького господарства;

- шум від розташованого на березі кафе (не власних «Коралового острова);

- мала кількість мангалів (іноді їх не вистачає на всіх любителів шашликів, доводиться займати чергу);

- нецікава дитяча анімація;

- не зовсім вдале розташування дитячого майданчика.

Висновок: база відпочинку «Кораловий острів» чудово підходить для пляжного відпочинку дітям і дорослим, хто любить відпочивати з настроєм. Тут можна чудово провести відпустку, не витративши на це невиправдано великих сум.

джерело: fb.ru

Новости