Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта Кубанської області

Назва: Карта Кубанської області і близьких до неї Чорноморської губернії і частини Сухумського округу.

Назва: Карта Кубанської області і близьких до неї Чорноморської губернії і частини Сухумського округу

Автор: Складено Н. С. Іваненкова Рік видання: 1904 Масштаб:
10 верст в дюймі Кількість листів: 2 частини Формат: JPEG

Кубанська область - область Російської імперії, територія Кубанського козачого війська. Область існувала в період з 1860 по1918 рік. Адміністративний центр Кубанської області - місто Катеринодар. На заході Кубанська область омивалася Азовським морем, Керченською протокою і невеликою частиною Чорного моря, на півдні межувала з Чорноморської губернією і Кутаїської губернією, від яких відокремлюється головним Кавказьким хребтом; на сході з Терской областю (відділяючись від неї Ельбрусом і його відрогами, складовими вододіл між басейном Кубані з одного боку, Терека і Куми з іншого) і з Ставропольської губернією ; на північ - з Землею Війська Донського, від якої відокремлюється річкою Ея і припливом її Кугоея. Азовське море належить до Кубанської області від Єйського лиману до Керченської протоки.

У наші дні на території колишньої Кубанської області розташовані такі суб'єкти Російської Федерації: частина Краснодарського краю, повністю Адигея, велика частина Карачаєво-Черкесії (за винятком басейну Подкумка), західна і південно-західна частини Ставропольського краю, південна частина Єгорлицької району Ростовської області.

Карта Кубанської області і близьких до неї Чорноморської губернії і частини Сухумського округу складена дійсним членом Кубанського обласного статистичного комітету Н. С. Іваненкова, помічником керуючого Кубанської обласної креслярської. Карта складена в період з 10 листопада 1900 р по 20 серпня 1902 р Масштаб карти 1: 420 000 або в 1 дюймі 10 верст.

По периметру карти зображені плани: м Анапи, містечко Гарячий ключ, Геленджика, м Темрюка, м Єйська, м Новоросійська, Джубгской бухти, м Екатеринодара, м Майкопа, м.Туапсе.

Збірний лист карти Кубанської області:

Збірний лист карти Кубанської області:

Зразок карти Кубанської області:

Зразок карти Кубанської області:

Завантажити: Карта Кубанської області і близьких до неї Чорноморської губернії і частини Сухумського округу:

Новости