Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта чорноморських курортів Росії

  1. Відпочинок на курортах Чорного і Азовського морів в міжсезоння
  2. Схожі матеріали:

На карті позначені чорноморські курорти Росії:

Весь світ заздрить, наскільки велика і багата Росія, якими б безліч у неї справді не земний красот Весь світ заздрить, наскільки велика і багата Росія, якими б безліч у неї справді не земний красот! Карелія з її незліченними блакитними озерами і зеленими добривами, білі ночі і нескінченна тундра за полярним колом, могутні повноводні річки Волга, Об, Єнісей, Лена і інші, священне озеро Байкал з невимірними запасами прісної чистої води, цілющі гейзери Камчатки та хіба все перелічиш! Нашому співвітчизнику є, де відвести душу з настроєм відпочити, позбавитися! Особливо в літню пору відпусток або шкільних і студентських канікул. Зачастили помилуватися до нас природними красотами і іноземці. Не вік же відпочивати в приїлася Європі або на далеких Карибах!
Але найбільше провести своє дозвілля росіяни тягнуться до моря. Вірніше до двох морів - Чорного і Азовського. По-перше тому, що до них ведуть усі шляхи-дороги, до них легше і доїхати і долетіти, ніж до деяких курортів закордону. По-друге, у нас, безумовно, безпечніше - слава Богу обходимося без всяких кольорових та інших революцій, які, як відомо, не проходять без стрілянини і інших потрясінь.
Потенціал Чорного і Азовського морів для відпочинку і лікування величезний і до кінця ще далеко не використаний. Погляньте на курортну карту Краснодарського краю і Адигеї - володарів двох теплих морів. Комфортне в усіх відношеннях узбережжі простягнулося на цілих чотириста кілометрів! В районі Тамані моря впадають в обійми один до одного. Так що викупатися ви можете в них в обох, не втрачаючи багато часу. Пам'ятайте про пушкіінское Лукомор'я або лермонтовскую Тмутаракань? Це і є Тамань, з недавніх пір удостоєна статусу курорту федерального значення. Втім, все по порядку.
Благодатні для відпочинку і лікування узбережжя простяглися на чотириста кілометрів. Згадані тридцять курортних зон це не тільки, наприклад, Великий Сочі і інші міста, але і курортні селища навколо або уздовж їх. У колишньої столиці Зимових Олімпійських ігор - це Адлер, Дагомис, Лоо і інші. У Всеросійської здравниці для сімейного та дитячого відпочинку і лікування Анапи - Витязево, Джемете, Великий і Малий Утріш і так далі. Загалом і в цілому курортні зони розміщені на узбережжі зі сходу на захід, і на географічній карті курортів Чорного та Азовського морів позначені в такій послідовності - Адлер, Сочі, Туапсе, Геленджик, Новоросійськ, Анапа і Тамань. Вибирай будь-який з райських куточків - не прогадаєте: і відпочинеш добре і капітально підлікуватися.

Для зміцнення здоров'я на узбережжях понад тисячу санаторіїв, пансіонатів, дитячих оздоровчих таборів, не рахуючи безлічі баз відпочинку Якщо у вас немає путівки - обійдіть курсівки, яку охоче реалізує вам будь-яка здравниці. У санаторіях і пансіонатах, дитячих оздоровчих таборах потужна діагностична та лікувальна база. Обстежують і призначать курс лікування. Загоряйте, плавайте вдосталь і ходите на процедури. Ефект той же - поправите своє здоров'я.
Без даху над головою теж не залишитеся. Готелі, гостьові будинки, приватний сектор. Можна навіть зняти цілий будинок, квартиру або апартаменти. Все залежить від наповнюваності вашого кошелька.Совсем мало грошей? Зніміть койко-місце!
І з харчуванням на курортах повний порядок - ринки, магазини, їдальні, кафе, ресторани - все в крокової доступності. В крайньому випадку в приватному секторі можете приготувати обіди собі і самі - є спільні кухні з усім необхідним обладнанням.
Індустрія дозвілля на курортах Причорномор'я і Азовського моря поставлена ​​на широку ногу. Але кожна зона має свою родзинку. великий

Сочі - це не тільки прекрасно обладнані пляжі, але і знаменитий Олімпійський парк, який за день і не огляне. А в горах над рікою Мзимта - скайпарк з екстремальними атракціонами - стрибками в безодню на еластичному тросі з найдовшого в світі пішохідного моста або катання на гігантській гойдалці з маятником в півкілометра і теж над безоднею. Ну, а про пам'ятки Червоної галявини і її можливості для відпочинку вже давно відоме у всьому світі.
Геленджик - це не тільки блакитна бухта і сліпучо-біла набережная.Всяк який прибув сюди добре чув про відомого на всю Росію сафарі-парку. Оглянути його можна з канатної дороги. Парк Юрського періоду, Ведмежа печера, а головне - дикі тварини: леви, тигри, ведмеді - сафарі-парк багатий на чудеса!

Анапа знаменита своїми піщаними пляжами. Їх протяжність сорок кілометрів. Плюс тридцять кілометрів галькових. Золоту пересип сюди принесла в далекій давнині річка Кубань, раптом змінила своє русло. Прибережну смугу вінчають також, немов у пустелі, дюни місцями висотою під п'ятнадцять метрів. Такого багатства немає ніде в Європі. Справжній рай для дітлахів. До того ж море біля берегів дрібне, швидко прогрівається, і купатися в ньому можна вже з кінця квітня по жовтень включно Анапа широко відома своїм дельфінарієм на великому Утрише з театром під відкритим небом .. А після захоплюючого уявлення морських тварин ви можете з ними сфотографуватися або вас знімуть на відеокамеру - дельфіни спритно вистрибують з води на поміст і весело позують разом з вами.

Тамань - саме рибне місце на планеті! Тут більше семи сотень пам'яток старовини глибокої. І тридцять її грязьових лікувальних вулканів, сольові озера і лимани теж корисні для вашого здоров'я. Любителі екзотики можуть з захопленням помилуватися на рукотворну долину лотосів. Прошепотіти їм на квітку заповітні бажання, які неодмінно здійсняться. А вдихнувши запах індійського гостя, прижився тільки тут, стануть мудрішими.
Словом, у кожного курорту - своя екзотика, своя привабливість. Про них вам детально розповість курортна карта вітчизняного узбережжя Чорного і Азовського морів. А вже куди поїхати на відпочинок і лікування - ви вирішуйте самі! Одне скажімо впевнено - будь-який курорт прийме вас з великою готовністю!

Відпочинок на курортах Чорного і Азовського морів в міжсезоння

Між іншим, на курортах Чорного і Азовського морів комфортно відпочивати і, в так зване - ранньою весною, пізньою осінню і взимку. Нагадаємо при цьому, що середньорічна температура на узбережжі коливається від дванадцяти до п'ятнадцяти градусів І навіть в січні і лютому трапляються сонячні вікна (а воно у нас світить 250-280 днів на рік), коли цілком можна засмагати, а загартованим плавати в морі. У тій же Анапі роблять так - сховаються в улоговинці дюни на той же ковдру, і підставляють яскравим, і, на подив теплим для цієї пори променям, то спинку, то груди. Засмага виходить не гірше літнього! Загоряють і захищених від вітру терасах, соляріях - кому де подобається. Можна і поплавати в морській воді у відкритих або закритих з підігрівом або без басейнах, які є у кожної поважаючої себе оздоровниці. На замовлення санаторію, пансіонату або дитячого табору вас запросять на морську прогулянку на швидкохідних судах, де ви і почаювати та покофейнічаете, скуштуєте апетитних шашликів, помилуєтеся на граціозних і стрімких дельфінів, як правило, пливуть в фарватері у відкритому морі, білосніжними чайками в блакитному небі або зграями лебедів. Бажаючі можуть і порибалити. Підкреслимо при цьому - відпочинок в міжсезоння за вартістю набагато нижче, і діють різні знижки та акції, удішевляющіе ваше перебування на відпочинок і лікування в той час як діагностична та лікувальна база залишаються все також ефективними, як і в високий сезон! ..

Схожі матеріали:

Помітили помилку або неактуальну інформацію? Будь ласка, повідомте нам про це

Будь ласка зачекайте...

Пам'ятайте про пушкіінское Лукомор'я або лермонтовскую Тмутаракань?
Совсем мало грошей?

Новости