Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хочу на Херсонщину! Тому що там українські Мальдіви

  1. Винні маршрути і рибний промисел
  2. Сезон фестивалів Херсонщини
  3. Транспорт, сервіс і ціни
  4. Читайте також:

Чи плануєш свою літню відпустку? Українські курорти готують для тебе комфортні умови за прийнятними цінами, без віз і виснажливих перельотів. А в Херсонській області є все саме те - від пряного морського повітря до піщаних «єгипетських» пустель. І навіть безкраї простори Мальдів!

Херсонщина стає все більш популярною серед любителів туризму, відпочинок і оздоровлення Херсонщина стає все більш популярною серед любителів туризму, відпочинок і оздоровлення. Це єдина область в Україні з виходом до двох теплих морів - Чорного і Азовського, а також піщаними пляжами морського узбережжя тривалістю цілих двісті кілометрів. У цих краях унікальні природні умови для оздоровлення. Сезон починається з травня і триває до кінця вересня. Вода влітку прогрівається до + 29 ° С.

Вода влітку прогрівається до + 29 ° С

waldemarus / Fotolia

Курорти області надають величезний вибір завдяки своїм багатим природним умовам. Можна вибрати відпочинок в екологічно чистій Дельті Дніпра, на самій довгій косі в світі, більше ста кілометрів - Арабатській стрілці. На гостре Джарилгач знайдеш усамітнення, щоб поніжитися під ласкавим сонцем на сніжно білих пісках. Це місце виглядає як Мальдіви, що в Індійському океані. Причому острів Джарилгач в Каркинитском затоці Чорного моря з усіх боків оточений прісною водою. Дістатися до нього можна на катері від Скадовська.

Олешківські піски - єдина в Європі природна пустеля Олешківські піски - єдина в Європі природна пустеля. Тут справжня альтернатива Єгипетським! А ще на всій території Херсонщини відкрито більше семи десяти джерел цілющих і мінеральних вод, лікувальних грязей та ропи соляних озер.

На Азовському і Чорноморському узбережжях працюють дельфінарії, а в Скадовському дельфінарії проводиться дельфінотерапія для дітей із захворюваннями нервової системи. У Цюрупинському районі пропонують доступні послуги іпотерапії.

selenit / Fotolia

Обов'язково включи в свою літню програму відвідування одного з біосферних заповідників: Чорноморський або «Асканія Нова». Справжні перлини краю - чотири національних природних парку «Азово-Сиваський», «Олешківські піски», «Джарилгацької» і «Нижньодніпровський».

Винні маршрути і рибний промисел

Херсонщина активно розвиває сільський туризм. У цьому році на тебе чекають нові програми етнографічно-екологічного музею під відкритим небом - історико-розважального комплексу «Зелені Хутори Таврії». На базі зеленого туризму «Дельта Дніпра» Білозерського району можна відмінно порибалити. Для любителів винного туризму проведення дегустацій пропонує виноробні господарство князя Михайла Трубецького, будинок марочних коньяків «Таврія» і сімейна виноробня «Курінь».

Для любителів винного туризму проведення дегустацій пропонує виноробні господарство князя Михайла Трубецького, будинок марочних коньяків «Таврія» і сімейна виноробня «Курінь»

AleMasche72 / Fotolia

Сезон фестивалів Херсонщини

Поспішай на Херсонщину в червні-липні! Тут тебе чекає ціла низка літніх фестивалів. Міжнародний фестиваль театральних прем'єр «Мельпомена Таврії», всеукраїнські етноекофестівалі «Купальські зорі», «Український кавун - солодке диво», «Таврійські хутора», фестиваль південного колориту, їжі і емоцій «Тішоу-Тішоу фест» - це море емоцій, нових друзів і незабутньої атмосфери свята. Більш докладно про організацію фестивалів ти можеш дізнатися на сайтах www.discoverkherson.com.ua, www.visitkherson.gow.ua.

Транспорт, сервіс і ціни

Щорічно на курортах Херсонщини відпочиває понад два мільйони туристів, більшість яких - українці. Благою справою в позаминулому році було відновлення Міжнародного аеропорту «Херсон». Потяги з Мінська продовжать свої маршрути до міста Генічеськ. Завдяки цим повідомленням курорти на Арабатській стрілці все більш популярні серед туристів з Білорусі. Тобі ж буде зручно дістатися до будь-якого з Херсонських курортів на поїзді, частина яких в льотний період переведуть на щоденний графік, а так же призначать додаткові напрямки поїздів.

Приємною обіцяють в цьому сезоні цінову політику відпочинку на просторах Херсонщини. Вони вважаються найнижчими серед всіх пляжних напрямків України. Середня вартість проживання з харчуванням в місцевих пансіонатах і міні-готелях становить 250-300 гривень на добу з людини. Готельєри області та обслуговуючий персонал обіцяють бути ще більш ввічливими, адже їх тренують міжнародні експерти в області індустрії гостинності!

Пляжі та зони відпочинку на Херсонщині оснастять веб-камерами та зонами wi-fi в транспорті. У наданні якісного сервісу тобі допоможуть туристично-інформаційні центри (електронні кіоски), а також обладнані велодоріжки в Цюрупинському та Скадовському районах.

Автор статті Ірина Лук'янець

Читайте також:


Май 16 2016, 2:05

Автор: Журнал Ліза


Сподобалася стаття? Оцініть:




Статті по темі:

Новости