Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гарячі путівки 2018 - переваги і недоліки

  1. Що таке гаряча путівка?
  2. Недоліки гарячих путівок

28 вересня 2017р. 28 вересня 2017р

Перед тим, як зануритися в світ тонкощів туризму, проведемо невеличкий експеримент - заходимо на сайт будь-якого турагентства Херсона і шукаємо яскраву, швидше за все червону, напис «гарячі тури». Впевнені, що знайти її було дуже і дуже легко, так як гарячі путівки купити пропонують всі великі туроператори і турагентства. Давайте ж розберемося, наскільки вигідніше (і чи вигідно взагалі) придбавати такого виду тури.

Саме поняття «палаюча путівка» пішло ще з радянських часів, коли «ударних» робочих профспілка відправляв в санаторії і пансіонати. А коли людина не могла з якихось причин поїхати, цю путівку називали «палаючої». Ця фраза поступово увійшла в ужиток туристичної сфери і міцно тримається на лідируючих позиціях по запитах туристів.

Що таке гаряча путівка?

Готуючись до сезону, туроператори заздалегідь викуповують блок номерів в готелях і місць на чартерних рейсах. У період, коли потік туристів ще не такий, як в розпал сезону, іноді трапляється так, що викуплені місця в готелях або на літаку ще не продані, а до початку туру залишився всього тиждень або ще менше. Ось тоді туроператор знижує ціни на подібні тури і дає клич турагентствам, щоб «відбити» собівартість турпакета або хоча б зменшити грошові втрати.

Так, наприклад, гарячі путівки Туреччина починає пропонувати в квітні-травні або у вересні-жовтні (так званий низький сезон), а гарячі тури в Єгипет 2018 актуальні в вересні - на початку жовтня.Що відносно високого сезону, коли всі популярні готелі з якісними послугами розкуповуються ще за 2-3 місяці до початку туру по акції раннього бронювання, то тут «гарячих путівок» практично не буває.Винятком можуть стати т.зв.«Відмовні тури» або путівки в готелі, з м'яко кажучи, не найкращим рейтингом і віддаленістю від моря.

Гарячі путівки - переваги

Відповідь однозначна - «економія». Вона іноді досягає 70% від туру. Охочих відпочити на закордонних курортах за низькою, іноді навіть за «смішною» ціною з кожним роком стає все більше. Інша справа, що туристи до кінця іноді не розуміють різниці між просто дешевою путівкою і «палаючої». Тому, святий обов'язок кожного турагентства Херсона - обговорити з туристом всі плюси і мінуси гарячих турів.

Наприклад, гарячі тури в Єгипет на Новий рік 2018, можна шукати не раніше, ніж за тиждень до вильоту.Ціни на гарячі путівки на Новий рік в той же Єгипет будуть приблизно 800 доларів з розрахунку на двох за 7 ночей, в той час як цей же готель за звичайною ціною буде 1000-1100 доларів.

Недоліки гарячих путівок

Незважаючи на дешевизну і дух авантюризму (виліт на відпочинок через пару днів після замовлення), що є, напевно, єдиним плюсів, недоліків при такому бронюванні в рази більше.

По-перше, не факт, що турист потрапляє в той готель, в який була куплена путівка. Дуже часті випадки переселення в інші готелі без особливих пояснень. Також обраний готель може не відповідати очікуванням туриста і опинитися вже дуже бюджетним варіантом з низьким рівнем сервісу, поганим харчуванням і далеко не першою лінією від моря.

По-друге, час відправлення або посадки чартерного рейсу може бути дуже незручним. Так, дуже часто туристам доводиться по 6-8 годин чекати поселення в готель після прильоту, що доставляє чималі незручності.

По-третє, при бронюванні туру в візову країну, є ймовірність не встигнути отримати потрібні документи в термін. В такому випадку, ні про яке відшкодування збитків не йдеться, якщо не була своєчасно оформлена страховка від невиїзду.

Де купувати «гарячі тури»?

Якщо, зваживши всі «за» і «проти», ви вирішили купити саме «гарячий тур» в Єгипет 2018, звертайтеся в турагентство «ARTravel.ks» за адресою ул.Ушакова, 66 або за тел. 099 97 18 726. Наші висококваліфіковані менеджери запропонують найвигідніші пропозиції по бажаної країні і врахують всі ваші побажання.

Залишити свій коментар:

Що таке гаряча путівка?
Що таке гаряча путівка?
Де купувати «гарячі тури»?

Новости