Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Азовський музей-заповідник

23 жовтня, учасники проекту «Поспішайте робити добро» РОО «Волга-Дон», підтриманого АТ НІАЕП побували з екскурсією в місті Азові, відвідали Азовський музей-заповідник 23 жовтня, учасники проекту «Поспішайте робити добро» РОО «Волга-Дон», підтриманого АТ НІАЕП побували з екскурсією в місті Азові, відвідали Азовський музей-заповідник. Це один з найбільших музеїв півдня Росії.

Понад 78 тисяч квадратних метрів площі, понад 350 тисяч експонатів, найбільш раннім з яких близько 250 мільйонів років. Палеонтологія, археологія, історія, природа, мистецтво - історія людства в окремо взятому городе.Гордостью музейної збірки є експозиція «Скарби кочівників Євразії». На ній представлено понад 20 000 рідкісних експонатів з III тисячоліття до нашої ери по XIV століття нашої ери. Величезний інтерес учасників екскурсії викликали зразки ювелірного мистецтва давньої давнини - вироби з золота та срібла: вишукані скіфські речі, виконані в «звіриному стилі», зброю, золоті пластини, які прикрашали ритуальні чаші воїнів. Цінностями світового рівня є знахідки з сарматського скарбу, що датуються I ст. н.е. Розкішні вироби роботи грецьких і східних майстрів - парадний меч з піхвами, прикрашені фігурками орлів і верблюдів, деталі кінської упряжі - унікальні. Аналогів у світі не мають.

Азовський музей-заповідник має багату палеонтологічної колекцією Азовський музей-заповідник має багату палеонтологічної колекцією. Чи не багато музеїв світу можуть пишатися такими експонатами як в Азові - скелетами динотерія (мешкав на території Приазов'я 8 млн. Років тому), двох трогонтерієвому мамонтів (геологічний вік яких 700-800 тисяч років), кавказького еласмотерія (1,3-1,4 млн. років). Науці вони стали відомі завдяки тому, що вперше їх кістки були знайдені в донський землі. Крім цього в залах музею учасники екскурсії побачили свідоцтва навали татаро-монгол, Петровську епоху, військову тематику. І що не менш важливо, різноманітну фауну Донських пристроїв і водойм. Нині Азовський історико-археологічний і палеонтологічний музей-заповідник розташовується в будівлі колишньої міської Управи (побудовано в 1892 році).

Після відвідин музею учасники екскурсії побували на оглядовому майданчику, звідки відкривається чудовий вид на широкі річкові простори. Подивилися Петровський вал і побували на пристані. Всі учасники екскурсії дізналися про таке цікаве місці в Ростовській області як Азов, де відбувалося стільки історичних подій і головне наскільки талановиті були наші предки, які без сучасних інструментів і комп'ютерів виготовляли такі красиві і витончені вироби з золота, срібла та глини.

Всі учасники екскурсії дізналися про таке цікаве місці в Ростовській області як Азов, де відбувалося стільки історичних подій і головне наскільки талановиті були наші предки, які без сучасних інструментів і комп'ютерів виготовляли такі красиві і витончені вироби з золота, срібла та глини

Новости