Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Азовське море - відпочинок, літо

Я так дивлюся, люди, надихнувшись успіхом Гаваевской веб-камери, зробили ще одну, але на Косі Пересип:

http://kirillovka.pro/webcam-kosa-peresyp/

Якість картинки, звичайно, кульгає, частота оновлення теж, але за щось можна оцекніть погоду і стан моря тепер і на Косі Пересип, а це головне ...


Настрій: тоскно

Подивився прогноз погоди на вересень - обіцяли принаймні перші пару тижнів досить жарко, продовження спекотного серпня. І вирішив вискочити в Седово на кілька днів, ще трохи сонця і моря ... (хоч і приїхали тільки в кінці серпня з Криму, але море мені не набридло, навіть Азовське). Але прогнози обдурили - погода в основному похмура, за 5 днів 2 дні сонячних, досить прохолодно - трохи більше 20 градусів в розпал дня, вітер, купатися не тягне ... хоча багато купаються, я теж себе змусив залізти в воду і трохи поплавати, а то як же - бути на морі і не купуватися? Особливо зараз, поки ще тепло ... але задоволення від купання вже немає - хіба що бадьорить, але я люблю в воді посидіти, покайфовать по жарі, коли вилазити з води зовсім не хочеться ...

Селище вже повністю вимер (ну майже повністю, все ж взимку він вимре ще сильніше) - кафешки закриті всі, навіть дивно як змінюється вид, по набережній вулиці стирчать іржаві остови від всяких навісів - влітку їх просто закривають намети і навіси, а зараз видно голе залізо ... буквально за кілька днів Седово змінилося до невпізнання - ніби й не було тут людей все літо, можна сказати відкрилася виворіт річного буйства яскравих фарб і веселощів ... порожньо, тьмяно і сумно, особливо коли похмуро ...

Загалом без компанії тут робити нічого, тоскно ... їжджу на мотоциклі по селу, на різні далекі пляжі, але настрій чомусь сумний.


Власне але фото саме ноги, але на тлі моря

Ноги мої, як є. Фото робив пару годин тому, зараз ось по приколу вирішив написати на ХБ про цю знаменну подію - п'ю пиво і развлекаюсь, поки дочка спить.

У нас тут жарко, але терпимо. Можна сидіти у воді - не жарко, добре. Але коли сидиш за шию у воді, не загоряєш. Тому чергую лежання на підстилці (або матраці) з сидінням в воді. Нехитро, скромно. Але все одно добре. Упевнений, що в місті зараз гірше, ніж на морі.


Це у мене вже 4-а поїздка на море в цьому році. Вирішили з'їздити в нове місце, далеко їхати не наважилися, тому вибирали щось новеньке в районі Бердянська - трохи до або після. У сам Бердянськ їхати не хотілося - на косі дорого, а в місті відпочивати бажання немає, хотілося тихе красиве містечко. Я вирішив вивчити Новопетрівка - невелике курортне селище під Бердянському. Море очікував не гірше Бердянська, але ціни нижчі і не так людно.

Трохи не пощастило з погодою - майже весь час дув сильний вітер, штормило. Засмагати виходило в кращому випадку пів-дня, пару днів були дощі.

Море глибоке - не таке, як в більшості місць узбережжя Азовського моря. Вже через 10 метрів від берега глибина з головою, але дітей купа - купаються в 3-5 метрах від берега

Пансіонат знайшли прямо на березі моря, дуже барвистий і приємний - сотні різних кольорів, море троянд і зелені. Ціни цілком прийнятні, 50 грн. з людини (в номері кондиціонер і холодильник, на поверсі гарячий душ і туалет).

Пансіонат приватний, зроблено все з розумом і старанно, на високому рівні.

Як завжди робили шашлики, мангалів вистачало на всіх. Нафоталісь вдосталь, а види моря іноді просто викликали захват, саме в погану погоду.

Приїхали тільки вчора, ще майже до першої години дня засмагали і купалися - в останній день погода виправилася.


Мітки: відпочинок , море , курорт , Новопетрівка , бердянськ , Україна , блог , фото , погода , літо , 2010

Настрій: сонячне :)

Вирішив приколотися написати з нетбука, з моря :) власне на море я з 27 травня, якраз в Седово. Поїхав на мотоциклі, вирішив забити на погану погоду (яка була в ті дні в Донецьку) - на море сподівався погода буде інший, хоч трохи краще. Так і вийшло, вже 27-го вечром я трохи позасмагав, хоча днем ​​йшов дощ. І по дорозі я теж кілька разів потрапив під дощ, хоч не дуже сильний ... при відкритому шоломі на 100 км / ч крапельки дуже чутливо луплять по обличчю ...

Погода на море хоч і не ідеальна, але цілком отдихабельная - дощів вважай немає (один раз вночі йшов), буває похмуро, але зазвичай не на весь день. Людей майже немає, але так як мені нічне життя Седово цікавила слабо, тому я цілком дововлен - на пляжах порожньо, в центрі немає натовпів відпочиваючих. А риби і пива вдосталь :)

Потім під'їхало і моє сімейство - дружина з донькою. Зараз ось удвох з донькою сиджу, тільки з пляжу недавно приїхали (на мотоциклі). Добре на море, особливо з инетом і нетбуком :) Не те щоб я часто ним користуюся, але іноді прикольно щось глянути (та й за своїми сайтами стежити хоч трохи треба, а сайтів у мене багато).

Особливо радує можливість постійно їздити на мотоциклі - стоїть у дворі, прямо під будинком (в Донецьку проїхатися на мотоциклі помітно складніше - потрібно йти до гаражу, витягувати мотоцикл, та й шолом одягати, чого я на морі не роблю)


Настрій: нічого собі

Збираюся знову на Азовське море, погода правда дістала - тижнів зо два шансів поїхати на море просто немає, прохолодно і дощі. Кінець травня вже, чекати знову не під силу - днями сідаю на мотоцикл і їжу, незважаючи на погоду (сподіваюся, на море стануть більш доступними).

Запущено черговий сайт про море, на цей раз про Чорне - курорти Чорного моря , Інформації поки мінімум, точніше інформації про місця відпочинку (а їх всього понад 180!), Тільки погода, карти, розташування, але вже по декількох десятках курортів зібрана докладна інформація, скоро буде викладатися. Сподіваюся сам користуватися, так як зібрати саме все курорти Чорного моря на одному сайті - я такого поки не бачив. Навіть просто подивитися і почитати - що, де і як, цікаво буде.

А до літа залишилося менше 150 годин, і мій загар (який я встиг отримати за перші днів 5 травня) вже встиг зійти, потрібно надолужувати :)


Мітки: море , відпочинок , блог , крим , одеса , севастополь , феодосія , коктебель , Росія , Україна , Миколаїв , херсон , анапа , сочи , ялта

Ковбасить вже несила, стан таке, як раніше було за кілька днів до відпустки (влітку, коли вже місяць-два спеки, постійно мрієш про відпочинок, збираєш потроху гроші на відпустку - щоб нехай по-скромному, але хоча б тижні на 2 потрапити на море). Таке "чемоданний настрій" - обов'язково кудись поїхати.

Прогноз погоди на травневі просто кличе їхати хоч до лісу, хоч на морі, - більше 20 градусів тепла. Оглянув все прогнози погоди, на будь-яких погодних серверах, довгостроковий прогноз погоди на травень (особливо цікавить перший тиждень травня) - все пророкують температуру вище 20 градусів починаючи з 1 травня.

Особливо обнадіює прогноз погоди на 1-4 травня - 21-24 градуси і сонячно, дощів не прогнозують.

Так, а ще вчора поставив на мотоцикл ксенон - тепер можна їхати хоч вночі :) Сподіваюся випробувати буквально через кілька днів в поїздці на море (ну або в ліс накрайняк).


Всю зиму чекав літа, потім хоча б травня, а може навіть і квітня - вже тепло, вже можна частково оголитися, перейти на літню форму одягу. І думати про МРЕ, планувати відпочинок. Це я вже десь писав ...

Взимку знічев'я (ну точніше не від неробства, а просто від неможливості нормально відпочивати - на свіжому повітрі, на природі, на морі) займався сайтами і шукав варіанти відпочинку на літо, влітку потрібно максимально використовувати теплі деньки для відпочинку, ну а холодну пору року - працювати на свій літній відпочинок

Сайти сайтами, а паралельно читаю інформацію про різні місця відпочинку, про пансіонатах і базах відпочинку. Сильно круті і дорогі пансіонати мене не цікавлять - по мені краще відпочивати довго і відносно скромно, ніж тиждень-два в люксі. Помітив цікаву інформацію - в травні багато досить дорогі пансіонати роблять дуже серйозні знижки, буває в 2 рази дешевше, і навіть більше. Те, що відпочинок в травні дешевше, розуміють всі, та й я це знав, але якось не звертав уваги на таку різницю в цінах. А у нас в травні вже бувають дні, коли температура більше 25 градусів, цілком літня спека, зіграти вже точно можна, а в дрібному Азовському морі - і купатися.
У минулому році їздив відпочивати в кінці травня - 3 дні засмагали, а в останній день навіть скупалися (ну хтось і взимку купається, але я любитель комфортного купання, в теплій водичці, коли заходити в воду приємно). І якщо влітку мені в принципі все одно в яких умовах бути на море (ну принаймні туалет в кімнаті і гаряча вода з кондиціонером не є необхідністю), то в травні (і тим більше квітні) ще прохолодно, особливо вночі, тому відпочивати потрібно зі зручностями. Так що підбираю на кінець весни хороший пансіонат (або базу відпочинку) на Азовському морі, щоб отримати комфортний відпочинок за невелику ціну.

Ось один із прикладів - пансіонат Чайка (Це не реклама Чайки, я там ще не був і відношення ніякого до пансіонату не маю)


Толком і не знаю що тут писати. Ну в загальному хочу, щоб люди тут писали про те, хто де відпочивав на Азовському морі - тільки Азовському і ніякому іншому. В Україні вихід до Азовського моря мають Донецька, Запорізька, Херсонська області, а так само Крим (в Росії - Краснодарський край і Ростовська область) .Місце відпочинку на Азовському морі велика кількість - загальна кількість селищ (сіл, міст) - близько 100 штук, найбільш відомі з них - Сєдове, Маріуполь, Мелекіно, Білосарайська Коса, Ялта, Юр'ївка, Урзуф, Бердянськ, Приморськ, Преслав, Приморський посад, Кирилівка, Генічеськ (а ще є Новоазовськ, Безіменне, Широкино, Бердянське, Сопине, Піонерське, Приморське, Бабах-Тарама, Куликівське, Новопетрівка, Луначарське, Набережне, Новокостянтинівка, Азовське, Охрімівка, Атманай, Придорожнє, Щасливцеве, і багато інших).

Думаю, дуже багато жителів України хоча б раз були на Азовському морі (принаймні ті, у кого немає поблизу іншого моря :))

Трохи про сам Азовському морі. Азовське море - найдрібніше море в світі, максимальна глибина - менше 15 метрів, приблизні розміри - 350 км на 230 км, Азовське море з'єднується з Чорним морем через Керченську протоку. Дрібне море - тепле море, по крайней мере в цих широтах, так що Азовське море швидко прогрівається - вже в травні вода в багатьох місцях тепліше 20 градусів, влітку вода в Азовському морі тепліше Чорного мінімум на 2-3 градуси, температура доходить іноді до 28 градусів (в мулистих лиманах ще тепліше, але хто ж там буде купатися ). Найбільші річки, що впадають в Азовське море - Дон і Кубань.

Чому Азовське море так називається? А ось це ніхто не знає, назва моря сталося швидше за все за назвою міста Азов (а як місто отримало свою назву - невідомо, чи то від імені вбитого князя, то чи племен, що жили в тій місцевості, чи то ще від чого), в російській мові ця назва моря з'явилося тільки в 17 столітті. Грецька назва моря - Меотида або Меотійське море.
Раніше Азовське море славилося своєю рибою, особливо осетровими - тут удосталь водилися осетер, білуга, севрюга, але останні роки осетрових в Азовському морі вже немає ...













Оча багато купаються, я теж себе змусив залізти в воду і трохи поплавати, а то як же - бути на морі і не купуватися?

Новости