Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Арабатська стрілка - маленький Paradise - Генічеськ і Арабатська стрілка

Арабатська стрілка - це те саме місце для короткого щастя, для здійснення мрії і для неперевершеного відпочинку на морському узбережжі. Арабатська стрекла - найпрекрасніший куточок, що причаївся на південно України, щороку притягує і вабить людей, які бажають відпочити, на свої чудові простори. Для дітей на Арабатці - особливі умови. Привітна і тепла коса воістину унікальна і не схожа на інші курорти. Арабатська стрілка - це те саме місце для короткого щастя, для здійснення мрії і для неперевершеного відпочинку на морському узбережжі Літо в цьому райському куточку триває майже 5 місяців, а купатися на азовському узбережжі можна починати з травня і до кінця вересня. Клімат тут помірно вологий, атмосферний тиск як ніде стійке. Природа створила в цих місцях всі умови для людського комфорту, а решта продовжують додавати люди.

Багатюща історія краю дбайливо зберігається і підтримується місцевими жителями донині. Арабатська стрілка сповнена переказів, легенд і міфів, не дивлячись на те, що на географічних картах Арабатську стрілку стали зображати з 1650 року. Тут купалася Афродіта і залишив свій слід могутній Геракл, а вздовж узбережжя Азовського моря зачаїлися таємничі дольмени.

Навіть короткостроковий відпочинок на Арабатській стрілці - це завжди маленький парадиз. Відкривають для гостей оздоровниці двері готелю, бази відпочинку, готелі, дитячі табори, пансіонати - на косі їх безліч. А міні-готелів в приватних будинках і зовсім не перелічити. Багато з них готові поборотися навіть за зірки. Все, як і належить: чисті кімнати комфортабельних номерів, затінені дворики, показовий сервіс персоналу.

Але, не дивлячись на комфорт, не варто під час відпустки на морському узбережжі зачаїтися і сидіти в комфортному побут замкнутих стін. На Арабатській стрілці чарівні пляжі з тихим прибоєм і гучними веселощами. Чи не вщухає тут свято в затишних ресторанчиках і кафе, тут гурманам запропонують соковите, смачне м'ясо, свіжі південні овочі і фрукти, і, безумовно, дивовижні сорти вин місцевого виробництва. Порцію адреналіну можна заробити на атракціонах в тому числі і водних. Можна подивитися і навіть поспілкуватися з дивовижними ссавцями в дельфінарії Оскар-Генічеськ .

За відпочинок на Арабатці без екскурсій відпочиваючим можна сміливо ставити прогул. Список цікавих місць значний: заповідник Асканія-Нова і острів Бірючий в Азовському морі. При поїздці в історико-розважальний комплекс «Зелені хутори Таврії» не можна пропустити дегустацію місцевих ігристих вин в одній з найстаріших в Україні виноробів графа Трубецького. А в с. Щасливцеве чекають-не дочекаються своїх наїзників граціозні і доглянуті коні .

Фото: Олександр Прихненко

Новости