Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Арабатська стрілка

  1. Арабатська стрілка - унікальне явище природи Азовського моря
  2. Мінеральні води і лікувальні грязі Арабатської стрілки
  3. Перспективи Арабатської стрілки як місця для відпочинку та туризму

Арабатська стрілка - піщаний пляж довжиною понад сто кілометрів. Арабатська стрілка є піщану косу довжиною понад сто кілометрів і шириною від 250 метрів до 7 кілометрів. Її назва походить тюркського слова «арабат» - «передмістя». Існує ще одна назва Арабатської стрілки - Тонка коса. Західна сторона Арабатської стрілки з боку Азовського моря являє собою величезний пляж, що складається з дрібного черепашнику і піску. Азовське море тут неглибоке, що дозволяє без побоювань купатися навіть тим, хто зовсім не вміє плавати, а глибини понад два метри починаються на відстані більше ста метрів від берега Арабатської стрілки.

Арабатська стрілка - унікальне явище природи Азовського моря

Багато в чому Арабатська стрілка є унікальною. Наприклад, у всьому світі існує всього декілька джерел гідромінеральну сировини, таких як Велике Солоне озеро в Сполучених Штатах і Мертве море в Ізраїлі, а також затока Кара-Богаз-Гол в Туркменії і озеро Сиваш, яке знаходиться на захід від Арабатської стрілки. Арабатська стрілка знаходиться між Азовським морем і озером Сиваш , Є тільки невеликий протоку Тонкий, що з'єднує ці водойми. Щороку через цю протоку в Сиваш надходить більше десяти мільйонів тон різних мінеральних солей, що містять бром, магній, натрій. В результаті випаровування води, концентрація солі в Сиваші збільшується більш ніж в п'ятнадцять разів в порівнянні з Азовським морем.

Мінеральні води і лікувальні грязі Арабатської стрілки

Порівняно недавно на Арабатській стрілці були відкриті мінеральні води. Мінеральна вода Арабатської стрілки має бальнеологічну цінність через свого хімічного складу, мінералізації і вмісту біологічно активних речовин, брому, йоду, кремнієвої кислоти. Ці мінеральні води є термальними, їх температура близько сорока градусів за Цельсієм, що також є важливим лікувальним фактором. Мінеральні води Арабатської стрілки використовуються для лікування різних захворювань нервової системи і опорно-рухового апарату. На Арабатській стрілці функціонує бальнеологічна лікарня, в якій щорічно поправляє здоров'я велика кількість людей. Крім того, на Арабатській стрілці знаходяться величезні запаси лікувальної грязі, а також ще один лікувальний фактор - ропа озер і заток.

Перспективи Арабатської стрілки як місця для відпочинку та туризму

На даний момент курортне напрямок розвитку Арабатської стрілки використовується лише частково, але багато фахівців вважають, що регіон Сиваша і Азовського моря в районі Арабатської стрілки є відмінним місцем для масового розвитку вітрильного спорту. А той фактор, що Арабатська стрілка знаходиться в місцевості, на якій немає екологічно шкідливої ​​промисловості, дає великі перспективи розвитку курортної і туристичної інфраструктури цього регіону Азовського моря. У районі Арабатської стрілки розташовані такі курортні міста і селища, як Генічеськ , Щасливцеве, Стрілкове, Щолкіно , Куди щорічно приїжджають тисячі відпочиваючих і туристів провести відпустку на Азовському морі .

Новости