Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як одягнутися за рахунок авіакомпанії? Лайфхак, якщо загубили багаж

Оновив свій гардероб і не витратив ні цента! За весь, аж до трусів заплатив Air France. Я прилетів в Америку, а валізу залишився в Парижі.
Так-так, у мене вперше загубився багаж, і я залишився задоволений. Виявляється, нічний кошмар пасажирів може обернутися прибутковою справою. Розповідаю, як розрулювати такі історії.
Ми летіли з 1,5 годинної пересадкою в Парижі. Статистика цього рейсу була хорошою, він рідко затримувався більше, ніж на десять хвилин. Не пощастило, наш вилетів пізніше хвилин на 40. Шанси встигнути на другий рейс Париж-Сіетл були мінімальні. Але ми встигли! Виходячи з літака, я включив телефон і перше, що побачив, було повідомлення від Air France: "Бонжур! Ми знайшли ваш багаж! Не хвилюйтеся, він прилетить наступним рейсом!" - так я дізнався, що виявляється, багаж загубився.
Оновив свій гардероб і не витратив ні цента
Квитки я купував не безпосередньо у авіакомпанії, а там де дешевше, але пред'являти претензії агентству або агрегатору не тільки нерозумно, а й марно. Звинувачувати перевізника теж не варто, адже багаж втрачають і псують наземні служби, вантажники працюють в Шарль де Голля, але не в Ер Франс. І все-таки, саме авіакомпанія несе за нього відповідальність.
Якщо ваш багаж, не втрачений, а всього лише затримується, швидше за все з ним все буде в порядку. За час короткої пересадки дійсно непросто вивантажити і занурити його в потрібний літак в такому величезному хабі, як Шарль де Голль. Інша справа, що ходити смердючим і в брудному одязі - не варіант.

Читайте також: Пасажири на валізах. Як змінити роботу туристичного ринку

ТРЕБА РАДІТИ! Просто йдіть по магазинах і купуйте собі необхідні речі. Це не тільки зубна паста і труси, але і як мінімум нові джинси і футболка. Даші купили ще й кросівки, мені - штани, сорочку і ще щось по дрібниці. Найважливіше - зберігати чеки і не нахабніти.
Ніхто точно не скаже, скільки саме грошей вам покладається на покупки першої необхідності. Хтось пише про 50 євро на людину в день, ми витратили 300.
Речі першої необхідності, куплені в Walmart. Це обійшлося в сотню доларів, які повернули до останнього цента.
ТРЕБА РАДІТИ
З якоїсь причини на наступний день багаж не прибув. Доставку поставили на 17 число, а прилетіли 15-го. Це починало ламати плани на Канаду, але нічого не поробиш. Довелося займатися безсоромним і нестримним шопінгом в аутлет-молі Сіетла. Про всяк випадок, покупки пробивали в два чека: один для авіакомпанії, інший собі. Було побоювання, що дві пари джинсів на людину вони не захочуть оплачувати.
Зазвичай, у разі затримки багажу, його привозять додому або в готель, за адресою, який вкаже пасажир. Ми вирішили не чекати і самі поїхали в аеропорт. Чекати довелося довго, години три. Поки прилетів літак, вивантажили багаж, він пройшов митний перевірку (без цього ніяк).

Возз'єднавшись з багажем, ми перевірили, що все ціле і на місці і поїхали в Ванкувер
Возз'єднавшись з багажем, ми перевірили, що все ціле і на місці і поїхали в Ванкувер. У той же вечір я написав в авіакомпанію з проханням відшкодувати 315 доларів США, витрачених на покупку речей першої необхідності. Потрібно було додати ще 12 баксів за парковку в аеропорту, але забув.

Форму заповнював на офіційному сайті, не стану розписувати по кроках, у всіх компаній вона своя, але якщо володієте англійською, проблем не виникне. Можливо, є і російська версія. З цим проблем не було. Доклав чеки, описав обставини, попросив повернути гроші. Нікого не звинувачуючи, максимально доброзичливо і спокійно. Далі французи протягом трьох тижнів просто ігнорували мою претензію і пішов за ним дубль листи. Довелося звернутися в російське представництво Air France, вони відреагували швидше: хоча відповіли на англійському.
Форму заповнював на офіційному сайті, не стану розписувати по кроках, у всіх компаній вона своя, але якщо володієте англійською, проблем не виникне

"Дорогий Містер Бєлєнький! Дякую за ваше повідомлення, прийміть наші вибачення за незручності, які ви згадали. Пасажири чекають отримати свій багаж вчасно, тому я розумію ваше розчарування. Дякую за документи, які ви прикріпили до скарги. Ми відшкодуємо ваші витрати. Платіж в 315 доларів в еквіваленті 23 241 рубль буде незабаром зарахований на ваш рахунок. "

Грошей довелося чекати місяць, але я отримав обіцяне
Грошей довелося чекати місяць, але я отримав обіцяне. Не знаю, як повели б себе російські авіакомпанії, але у випадку з Європою і США можна бути впевненим - в результаті все розрулять і дадуть компенсацію. Так що Європа, мене навіть Turkish AIrlines без проблем відправили аж через Саудівську Аравію, коли я запізнився на стикувальний рейс, а наступний був тільки через добу.

На зворотному шляху наш рейс з Сіетла в Париж взагалі скасували! Написали про це лист менше, ніж за добу. Лише завдяки щасливому випадку ми змінили плани і до того моменту у нас вже був квиток на Аляску, так що квитки до Франції все одно згорали, вони були неповоротні. Написав претензію, і що ж ви думаєте? Компанія погодилася повернути вартість невикористаних квитків до Москви!
На зворотному шляху наш рейс з Сіетла в Париж взагалі скасували
Чому вони такі поступливі? Так просто якщо звернутися до юристів, з перевізника можна витягти набагато більше грошей! Є спеціальні сервіси, типу Compensair, де обіцяють взагалі до € 600 за "банальну" затримку рейсу. Сам я жодного разу не користувався, там є ряд обмежень.

Читайте також: 14 Лайфхак від співробітників аеропортів, які полегшать ваш наступний політ
Але насправді, головне правило будь-яких подібних історій - НЕ скандалити. Співробітники авіакомпаній і аеропортів так звикли, що на них все кричать і пред'являють претензії, що побачивши спокійного та ввічливого пасажира, будуть раді допомогти йому.
Перенесли рейс? Вам безкоштовну вечерю і хороший готель. Загубили багаж? Шопінг за рахунок перевізника! А у вас були такі історії? Розкажіть як на духу, чим закінчилося?

П ідпісуйся на Сторінки UAINFO у Facebook , Twitter и Telegram

Написав претензію, і що ж ви думаєте?
Чому вони такі поступливі?
Перенесли рейс?
Загубили багаж?
А у вас були такі історії?
Розкажіть як на духу, чим закінчилося?

Новости