Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Наймасштабніші будівельні проекти сучасності. фото

Вони дійсно вражають Вони дійсно вражають.

Сучасні архітектори все частіше дивують проектами небувалого масштабу і розмаху. Грандіозні за своїм архітектурним виконання, висоті і займаної площі будівлі можуть сміливо вважатися сучасними «Чудесами світла». Знайти дійсно цікаві речі сьогодні можна по всьому світу. Ось лише деякі з них, що з'явилися порівняно недавно, передає Хроніка.інфо з посиланням на novate .

1. Azerbaijan Tower

Вежа Азербайджан - це проект зі створення надвисокого хмарочоса. Дана споруда є частиною проекту Khazar Islands. Зводять хмарочос в 25 км від Баку на березі Каспійського моря. Будівля претендує на звання нового найвищого хмарочоса на планеті. Воно буде мати 189 поверхів і підніметься на 1050 метрів над рівнем моря. Почали будівництво в 2015 році. Завершити роботи планується в 2019 році.

2. Deira Waterfront Development Project

Один з останніх суперпроектів в Дубаї. Комплекс займе площу в 4 кв.км на береговій лінії. У нього входять чотири величезних готелю, комерційні будівлі, а також житлові комплекси. Тут же буде новий комплекс для паркування автомобілів, а також місце для швартування яхт.

3. Solar City Tower

Проект масштабної сонячної електростанції висотою 105 метрів. Головною відмінною рисою комплексу повинен був стати штучний водоспад, який за допомогою спеціальної вежі перекачував б морську воду. З'явитися такий комплекс повинен в Ріо. Про вартість амбітного проекту, на жаль, нічого не відомо.

4. Beijing Daxing International Airport

Міжнародний аеропорт в Пекіні, який повинен стати найбільшим на планеті. Комплекс повинен буде обслуговувати не менше 130 мільйонів пасажирів на рік. Його сумарна площа складе 55 кв.км. Комплекс настільки великий, що вводити в експлуатацію його будуть по частинах. Кінець будівництва намічений на вересень 2019 року.

5. Skipark 360

Запланований гірськолижний комплекс, який повинен з'явитися в 8 км від Стокгольма. Головною особливість Skipark є те, що розташований він не в горах, а на хмарочосі. Спеціальний критий комплекс займе площу в 70 кв.км. Протяжність штучного спуску складе 3.5 кілометра. Найдовший схил має протяжність 700 метрів і висоту 160 метрів.

6. Miapolis

Проект міста в місті, який планується реалізувати в Майамі. Висота 160-поверхового хмарочоса складе 975 метрів, що зробить його одним з найвищих будівель в світі. У ньому, в свою чергу, розташується понад 790 готельних номерів і понад 1 000 квартир. Крім того, будуть ресторани, магазини, паркінг, обсерваторія і багато іншого. Сумарна площа торгового центру складе 182 тисячі кв.м.

Читайте також: Наймасштабніші будівельні проекти сучасності. фото

7. Bionic Tower

Запланований в Китаї хмарочос заввишки 1 228 метрів. Згідно з проектом, в ньому зможе проживати до 100 тисяч осіб. У цій будівлі має бути 300 поверхів. Сумарна площа комплексу складе 2 млн кв.м. Вартість проекту - 18 млрд доларів.

Новости