Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Медичний туризм в Білорусі: лікування, сервіс, ціни

  1. Ціни на медичні послуги в Білорусі

8/05/2018 р

Стрімкий темп, робочий графік як лайфстал, мінімум вільного часу на себе, шквал інформації з усіх боків - звичайні складові життя сучасного городянина, тобто, більшості населення планети. Але подібний ритм неминуче веде до стресів, хронічної втоми і ослаблення організму, що часто стає причинами більш серйозних нездужань. Тому цілком резонно, що експорт медичних послуг стає все більш затребуваною туристичною галуззю.

Стрімкий темп, робочий графік як лайфстал, мінімум вільного часу на себе, шквал інформації з усіх боків - звичайні складові життя сучасного городянина, тобто, більшості населення планети. Але подібний ритм неминуче веде до стресів, хронічної втоми і ослаблення організму, що часто стає причинами більш серйозних нездужань. Тому цілком резонно, що експорт медичних послуг стає все більш затребуваною туристичною галуззю.

Тепер при виборі місця відпочинку люди замислюються часто не тільки про насиченість культурно-розважальної програми, але також про екологію і наявності висококваліфікованих лікувально-оздоровчих установ, щоб перезавантажити все системи в організмі, відновити сили, поліпшити зовнішність, поєднавши це з цікавим відпочинком і новими враженнями .

У Білорусі цю тенденцію зрозуміли ще 15 років тому і почали активне інвестування в медицину: реконструкції медзакладів і їх оснащення спеціалізованим високотехнологічним обладнанням, впровадження новітніх технологій та прогресивних методів оздоровлення, і інші заходи. За останні роки республіка зарекомендувала себе одним найперспективніших напрямків для медичного туризму в СНД. Що ще цьому посприяло, що пропонують білоруські фахівці і як йдуть справи з цінами на їхні послуги в 2018 році, розберемося в цій статті.

Чим обумовлена ​​популярність медичного туризму в Білорусі


Розвиток туризму, і медичного, зокрема, є одним із пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку Білорусі. Ця галузь взята державою під особливу опіку. Більш того, строго контролюється діяльність не тільки державних медустанов, але і приватних клінік. Активний розвиток медичного туризму в країні почалося з 2004 року, і зараз для багатьох людей, які мають намір поправити своє здоров'я і поліпшити зовнішність, Білорусь є досить привабливою для відвідування.
І ось аргументи, які обумовлюють високий інтерес:

  • кваліфіковані фахівці, які проходять стажування в провідних клініках світу;
  • при лікуванні застосовуються прогресивні методики і передові технології;
  • медичні установи та санаторії оснащені інноваційним обладнанням;
  • якісне медичне обслуговування при порівняно невисокій вартості послуг;
  • помірний клімат, який не потребує акліматизації;
  • Білорусь - політично стабільна держава зі зручним географічним положенням в центрі Європи і розвиненою транспортною інфраструктурою;
  • для зручності перебування туристів діє 5-денний безвізовий режим для громадян 80 країн.

Для багатьох людей приїзд до Білорусі став оптимальною можливістю привести в порядок здоров'я, що похитнулося, або, що не рідкість, з'ясувати правильний діагноз. І справа не завжди в грошах, так, в ряді розвинених країн громадяни також уникають відвідування місцевих клінік, зважаючи на складнощі в отриманні медичної страховки.

Суттєвим є і те, що поряд з висококласним медобслуговуванням в країні семимильними кроками розвивається і туристичний сервіс, а додатковим потужним стимулом вибрати для відвідування Білорусь є її давня історія, самобутня культура, безліч старовинних архітектурних пам'яток і багата природа.

Хто приїжджає в Білорусь поправити здоров'я


Лікувально-оздоровчий і медичний туризм в Білорусі з кожним роком стає все більш популярним серед громадян зарубіжних країн. На сьогоднішній день серед пацієнтів, які отримали медичну допомогу в білоруських клініках і санаторіях, зареєстровані громадяни 128 країн світу.

Потік іноземних туристів істотно збільшився зі скасуванням віз для деяких країн і введенням 5-денного режиму для жителів 80 країн. Часто виникає необхідність приїхати в республіку на один-два дні, щоб особисто проконсультуватися з лікарем і визначитися з курсом лікування, а вже потім приїжджати на 10 або більше днів лікуватися. Тепер для багатьох людей подібні візити стали значно доступнішими.

Для порівняння: у 2010 році в організаціях системи Міністерства охорони здоров'я РБ були надані послуги понад 100 000 пацієнтів з-за кордону, а в 2017 році - понад 190 000 іноземних громадян. Серед них відзначаються в основному жителі Росії, а також України, Казахстану, Азербайджану, Грузії, Вірменії, країн Західної Європи та Скандинавії.

Профіль білоруських медустанов

Профіль білоруських медустанов

Білорусь відома як надійне джерело послуг по стоматології, гінекології, онкології, трансплантології, кардіо-, нейро-, внутрішньосудинної і пластичної хірургії, офтальмології. А також широко практикуються ендоскопічні операції, ендопротезування, діагностичні обстеження, генетичні дослідження, спелеолеченіе, профілактичне лікування, відновлення після перенесених захворювань.

трохи статистики

Білорусь входить в число 50 кращих країн світу з ведення вагітності та організації пологів. За кількістю органних трансплантацій на 1 млн населення Білорусь є лідером серед країн СНД і випереджає чимало європейських країн. У республіці виконується 50 трансплантацій на 1 млн населення (в середньому по Європі - 55,9; в Росії - 10,1; в Україні - 3,2). Доступність операцій на відкритому серці в країні склала 360 на 1 млн населення. У позаминулому році число операцій аорто-коронарного шунтування досягло 1 813.

Ціни на медичні послуги в Білорусі

Ціни на медичні послуги в Білорусі

Порівняно невелика вартість послуг в білоруських центрах - один із значущих чинників, що залучають пацієнтів поряд з високою якістю медобслуговування. Кілька прикладів цін на медичні послуги в Білорусі в порівнянні з іншими країнами:

Приклад платної послугиБілорусь,
дол. СШАБлижнє зарубіжжя,
дол. СШАЗахідна Європа,
дол. США

Екстропоральное запліднення 2 600-3 500 5 000-6 000 7 000-10 000 Збільшуюча маммопластика 2 800-3 500 3 000-5 500 7 100-10 600 Ендопротезування колінних суглобів 4 300-6 200 4 200-6 000 7 000-19 200

Частина росіян приїжджають за медичною допомогою в Білорусь, оскільки тут складні операції обходяться дешевше в порівнянні з Росією на 25-30%. А громадяни європейських країн, звертаючись до послуг білоруських медиків, істотно економлять не тільки на медичному обслуговуванні, але в тому числі і на проживанні, перебуваючи при цьому в комфортабельних умовах.

Що стосується порядку оплати: одноразова медична послуга оплачується до її надання, при стаціонарному лікуванні спочатку оплачується перебування в стаціонарі і орієнтовна вартість послуг, а при виписці виробляється остаточний розрахунок.

Як приїхати до Білорусі на лікування

Як приїхати до Білорусі на лікування

Для зручності іноземних пацієнтів в Білорусі працюють кілька агентств з медичного туризму. В їх завдання входить підбір медустанови, житла, екскурсій, організація трансферів з вокзалів та аеропорту, переклад медичних документів, надання перекладача, супроводжуючого помічника. З найбільш великих компаній цього профілю можна назвати Med Travel Belarus, Wellness Travel, Westglamur, МедКурортТур, Тріостайл, також можна звернутися в Інформаційну медичну службу 131.

Тим, хто вирішить приїхати на лікування в Білорусь самостійно, слід спочатку вивчити інформацію про профільних білоруських клініках, зв'язатися з представником обраного медустанови для уточнення подробиць, приїхати в Білорусь (можливо, для в'їзду може знадобитися віза), оформити договір на надання платної медичної послуги і пройти лікування.

Резюмуючи вищесказане, при плануванні поїздки в Білорусь оптимально передбачити не тільки знайомство з білоруськими пам'ятками, а й оздоровлення, адже для більшості сучасних людей це більш ніж актуально. Наприклад, перебуваючи в Мінську, чому б не скористатися можливістю зробити посмішку біліше і здоровіше в одній з столичних стоматологічних клінік або за невелику вартість пройти діагностичне обстеження на новітньому обладнанні в зручному по розташуванню медичному центрі. А в ідеалі рекомендуємо пройти оздоровчий курс в одному з санаторіїв , Розташованих посеред розкішних білоруських лісів.

Очікується, що в 2018 році медичний туризм в Білорусі стане ще більш затребуваним серед громадян зарубіжних країн. Поряд з інтенсивним розвитком та інших туристичних галузей країни, гості та жителі республіки можуть поєднати захоплюючий відпочинок з отриманням висококваліфікованої допомоги, пройти курси реабілітації і оздоровлення в білоруських здравницях. Будьте здорові, дорогі читачі!

Новости