Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури, горящі путівки, відпочинок, екскурсійні тури - туроператор «Центр» (Київ)

Київ

02002, Київ, м. Лівобережна
вул. Євгена Сверстюка, 13 (колишня. Марини Раскової)
оф.808 (8 поверх)

Австрія

Столиця:

Відень (1,5 млн. Жителів, 1998).

Політичний устрій: Федеративна парламентська республіка з президентською формою правління.

Часовий пояс: місцевий час відстає від київського всього на 1 годину.

Державне свято:

День прийняття закону про постійний нейтралітет (26 жовтня, з 1955р.).
Грошова одиниця: євро.

День прийняття закону про постійний нейтралітет (26 жовтня, з 1955р


Географія Австрії
Австрія - держава в Центральній Європі. Завдяки виграшному географічному положенню тут дивним чином переплелися багато європейських культур. Ось чому Австрія - одна з найбільш відвідуваних країн у Європі. На території Австрії, площа якої становить 83850 кв. км, сконцентрована велика кількість визначних місць.
Австрія межує з Угорщиною, Чехією, Німеччиною, Словенією, Словаччиною та Швейцарією. Східні Альпи охоплюють 62% від загальної території, передгір'я Альп і Карпат - 11% від загальної території. Віденський басейн займає близько 5% території, а високогірні плато приблизно 10% території Австрії. В Австрії більше ніж 900 вершин, висота яких більше 3000 м. Річка Дунай перетинає Північну Австрію з Заходу на Схід.

клімат
Клімат Австрії - помірний, середньо континентальний. В горах холодні зими і спекотне літо. Східна рівнина розташована в зоні континентального клімату, також типові для континентального клімату, північні схили Альп, тут суворі зими, а літо спекотне. У південній частині країни клімат майже середземноморський. Зимовий сезон в Австрії починається на початку грудня і закінчується в кінці березня, а у високогір'ях - в кінці травня. Середня температура в січні від -1 до -5 ° С, а влітку 15-18 ° С, на півдні до 25-27 ° С. У високогірних районах сніг тримається 7-8 місяців.
В'їзд в країну і митні правила
Для в'їзду до Австрії громадянам іноземних держав дозволяється ввозити з собою для особистого користування або в якості подарунків, але не з метою комерції наступне:
200 шт. сигарет або 50 сигар, 2 л. вина або фруктової наливки або настоянки з місткістю в них етилового спирту не більше ніж 22%. Перераховані вище предмети дозволено ввозити особам старше 17 років.
Валюта
Національна валюта - євро.
У великих готелях і магазинах приймаються всі основні кредитні картки - VISA, American Express, Master Card.
Вартість обслуговування в готелі або ресторані вже включена в рахунок. Тим не менш, офіціантові прийнято залишати чайові в розмірі 5% від замовлення. Також, чайових в готелях очікують продавці квитків в службі розміщення і покоївки, заправники на бензоколонках, продавці газет, доглядачі туалетів, гардеробники в театрах і перукарі. Водіям таксі залишають за довгу поїздку 10% від вартості поїздки.
транспорт
В Австрії налічується понад 2.600 регулярних автобусних маршрутів. Близько 800 маршрутів здійснюють міжнародні рейси. Більш докладні відомості можна отримати в знаходиться у Відні Центральному Транспортному Інформаційному Бюро.
Таксі найкраще викликати по телефону, а також можна знайти на спеціальних стоянках біля вокзалів, в центрі великих міст, в аеропорту; (На вулиці «ловити» машину не прийнято: навіть якщо спробуєте, ніхто не зупиниться). Вартість проїзду налічується на лічильнику + оплата посадки. При поїздках на далекі маршрути, вартість краще заздалегідь обумовити з водієм.

зв'язок
Міжміські дзвінки по Австрії та міжнародні телефонні дзвінки в будні дні (з 18.00 до 8.00 годин) дешевше на 33%, у вихідні дні (починаючи з 18.00 п'ятниці до 08.00 понеділка), а також у святкові дні. З телефонів-автоматів, що працюють від монети або від телефонної кредитної картки, можна прямим набором телефонувати як по Австрії, так і за кордон. Готелі вправі встановлювати для гостей надбавку за телефонні розмови. При наборі телефонного номера в Австрії перед кодом міста потрібно набрати 0.
Режим роботи банків та магазинів
Час роботи підприємств торгівлі неоднаково, залежить від спеціалізації магазина і регіональних умов. Як правило, магазини працюють з 8:00 до 18:00, причому деякі закриваються на обідню перерву на 1 - 2 години. По суботах магазини відкриті з 8:00 до 12:00. У великих містах і туристичних центрах до 17:00.
Банки працюють з 8:00 до 15:00 (пн, вт, ср, пт), з 8:00 до 17:30 (пн); перерва з 12:30 до13: 30.


кухня
Австрія це не тільки країна гір і озер, а й країна гурманів. Підтверджуючи цю назву, австрійська кулінарія відповідає найвищим рівням стандартів. Гарантією успіху є якість, безперервно пов'язане з традиціями. Крім віденського шніцеля і торта Захер австрійська кухня має і безліччю інших страв. Спробуйте один з місцевих делікатесів: селянський хліб з висівками, галушки, ароматний сільський окіст або ж ніжні оладки. Смачні страви це ще не все, до хорошого обіду обов'язково піде добрий ковток вина. Найвища якість австрійських вин славиться в усьому світі. А тим, кому вино не до смаку, можуть завершити обід чудовою місцевої настоянкою.
У будь-якому Австрійському ресторані готують і різноманітність блюд міжнародної кухні. Але врахуйте, австрійці - народ, дисциплінований у всьому: обід подають з 12 до двох годин дня, вечеря - не раніше шести вечора. Тим не менш, голодним в цій країні залишитися практично неможливо: тут знаходиться безліч маленьких кафе і кондитерських, тим більше що віденські солодощі визнано в усьому світі.


Відпочинок в Австрії
[Теги: тури в Австрію, Австрія тури, ціни на тури в Австрію, вартість туру в Австрію, пошук, замовлення і бронювання турів до Австрії]

Новости