Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

штрудель

Напевно, немає людини, яка не пробував би штрудель, блюдо Німеччини, Угорщини, Австрії та Чехії. Цей дивовижний десерт може з легкістю перетворитися в ситне другу страву, якщо начинку з яблук або груш замінити, наприклад, капустою або м'ясом. Як би там не було, головна його особливість залишається незмінною - це унікальне тісто.

Тісто, з якого готується штрудель, називають витяжним. Стакан борошна попередньо необхідно просіяти, щоб наситити її киснем. З борошна робиться гірка, в якій потрібно зробити поглиблення, в нього додається жовток, вода (120 мілілітрів), трохи солі, столова ложка лимонного соку і три столові ложки рослинної олії. Тісто слід вимішувати руками, причому дуже акуратно, починаючи від центру гірки і поступово просуваючись до країв. В результаті тісто має вийти дуже пружним і еластичним. З нього формується кульку, який обмазується рослинним маслом, після чого потрібно залишити тісто «відпочити», закривши рушником, приблизно на годину.

У цей час можна зайнятися приготуванням начинки. зазвичай рецепти з фото страв австрійської кухні демонструють штрудель з яблуками, саме він і є класичним варіантом. Сто грамів родзинок потрібно промити і залити 100 мл коньяку. Панірувальні сухарі (200 грамів, без солі і різних ароматичних добавок) обсмажуються в розтопленому вершковому маслі (чотири столові ложки) з додаванням двох столових ложок цукру. Кілограм яблук потрібно очистити, нарізати пластинками, додати цедру половини лимона. Ізюм додається до яблук (попередньо необхідно злити коньяк), потім додається три столових ложки цукру і кориця.

Для розкочування тіста потрібно розстелити рушник, присипати його борошном і розкачати тісто по всій його поверхні. Після цього починається найскладніший етап - розтягування тесту, робити це краще на вазі, щоб тісто змогло розтягнутися під власною вагою. В результаті воно повинно стати дуже тонким, практично прозорим. Якщо краї залишилися щільними, можна обрізати їх, надавши тесту форму прямокутника. На тісто викладаються хлібні крихти, а потім яблучна суміш. Після цього потрібно загорнути краї штруделя, а потім згорнути тісто рулетом. Випікається він близько півгодини при температурі 200 градусів. Скоринка повинна вийти тонкої і хрусткою, а начинка - соковитою і тонкої.

Це базовий, класичний рецепт приготування. Як вже було сказано, начинка може бути будь-яка. Наприклад, штрудель з м'ясом стане чудовим другим блюдом, як додаток до нього можна подати легкі салати з овочів. У будь-якому випадку, технологія приготування тіста залишається незмінною, і саме воно принесло світову славу цьому вишуканому страві.

Новости