Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Недитячі іграшки: депутати Австрії виступили проти держпідтримки секс-семінарів в школах

  1. нескромні сумки
  2. розкажуть батьки
  3. Свобода думки

Австрійські депутати обурені державним фінансуванням приватної організації Liebenslust, яка займається сексуальною освітою, в тому числі статевим вихованням школярів. Про це RT розповів депутат від Австрійської партії свободи Герд трощити, який разом з колегами направив запит міністру освіти Австрії. Парламентарії попросили міністра пояснити, на якій підставі уряд федеральної землі Штирія виділив € 120 тис. Приватної організації і які школи брали участь в цьому проекті. Раніше особливе занепокоєння жителів Штирії викликала публікація в місцевій газеті, в якій повідомлялося, що Liebenslust роздає дітям «секс-сумки з моделями статевих органів».

Герда трощити, члена Австрійської партії свободи і депутата федерального ради Австрії, а також інших парламентаріїв обурила інформація про те, що приватна організація проводила заняття з сексуального виховання школярів на гроші держави. Депутати написали запит міністру освіти Австрії Соні Хаммершмід, в якому попросили пояснити, як приватна організація могла отримувати бюджетні гроші на сексуальне виховання школярів.

У бесіді з RT депутат Герд трощити повідомив, що, на його думку, статеве виховання - це перш за все відповідальність батьків.

«Я вкрай скептично ставлюся до ідеї довірити статеве виховання приватним асоціаціям. У штирійських школах організація Liebenslust проводить такі заняття навіть без присутності педагогів. Батьківські протести викликала зокрема роздача так званих секс-сумок з плюшевими іграшками у формі геніталій », - повідомив депутат.

Круш також додав, що на даний момент відповідь від Міністерства освіти не отримано.

Раніше на порталі Citizen Go з'явилася петиція з вимогою припинити фінансування організації, яка роздає школярам фалоімітатори за бюджетні гроші.

«Іноді діти поверталися додому з таких лекцій в страху і тривозі. Настійно рекомендую знову зробити статеве виховання прерогативою сім'ї і темою відповідних шкільних предметів, а не витрачати бюджетні гроші на сумнівні приватні асоціації », - пояснив свою позицію трощити.

Про подібну освітньої діяльності громадськість Штирії дізналася з місцевого видання Kronen, яке 5 лютого 2017 року повідомило про фінансування владою австрійської землі організації Liebenslust з міста Грац. У публікації зазначалося, що за останні три роки організація отримала € 120 тис. На збільшення різноманітності сексуального освіти в Штирії.

нескромні сумки

Членів федерального ради також цікавить, які школи брали участь в програмі з 2013 по 2016 роки і чи дійсно організації Liebenslust виділялися державні кошти в зазначеному розмірі.

Також по темі

Австрійські депутати обурені державним фінансуванням приватної організації Liebenslust, яка займається сексуальною освітою, в тому числі статевим вихованням школярів Без обличчя: в британському університеті борються з використанням гендерно забарвлених слів

Адміністрація Кардіфського столичного університету попередила студентів і співробітників про неприпустимість використання гендерно ...

Парламентарії відзначають, що Liebenslust проводить практичні заняття, лекції та семінари на тему сексуального виховання, в тому числі в школах.

«Серед іншого організація роздає дітям так звані секс-сумки з плюшевими і гіпсовими геніталіями ще в початковій школі та дитячих садках», - зазначають депутати.

Австрійські парламентарі дивуються, чому сексуальним вихованням дітей займаються не батьки і муніципальні установи, а невідомі компанії.

«Все частіше трапляється, що сексуальна освіта здійснюється не на уроках біології або статевого виховання в школі, а проводиться приватними об'єднаннями», - роблять висновок автори запиту.

У документі зазначається, що адміністрація Штирії і керівництво шкіл не можуть перекладати відповідальність за статеве виховання школярів на сторонні організації.

«Незрозуміло, чому такого роду об'єднанням довіряють настільки важливе завдання і чому їх підтримують такими надзвичайно високими субсидіями», - роблять висновок депутати.

розкажуть батьки

У бесіді з RT Йоханнес Хюбнер, депутат Австрійської партії свободи, назвав підхід влади Штирії до сексуального виховання дітей абсолютно неприйнятним.

«Це дуже особисті питання, і вирішувати, як і коли розповідати про них дітям, повинні батьки. У моєму розумінні, націоналізувати сексуальна освіта і віддавати його на відкуп приватним організаціям з державним фінансуванням, щоб вони насаджували серед дітей потрібні уряду сексуально-поведінкові установки, - це комуністичні методи », - повідомив Хюбнер.

Також по темі

Онлайн-дозор: в Росії готують систему моніторингу злочинності в школі Онлайн-дозор: в Росії готують систему моніторингу злочинності в школі

У Росії готують систему моніторингу злочинів у підлітковому середовищі. Організація «Молоді юристи Росії» (Мюр) має намір запустити ...

За словами Хюбнера, сьогодні така думка переважає не тільки в Австрії, але і в більшості європейських країн, проте в колишніх комуністичних країнах Східної Європи ситуація дещо інша.

«Держави Західної Європи йдуть цим шляхом всупереч інтересам народу. Вони ігнорують стоять перед нашими країнами демографічні проблеми. Спад народжуваності вони намагаються компенсувати за рахунок масової імміграції з країн третього світу. Вони не пропагують сімейний спосіб життя, не стимулюють народжуваність. Навпаки, вони закликають жінок працювати, ставити на перше місце кар'єру, а дітей якомога раніше віддавати на піклування державних закладів на зразок дитячого садка », - зазначив Хюбнер.

Свобода думки

На порталі Міністерства освіти Австрії зазначено, що сучасне сексуальне виховання розглядається як форма шкільної освіти, яке дається з ранніх років аж до дорослого віку. Відзначається, що батьки разом з освітніми установами грають ключову роль в статевому вихованні дітей.

«Завдання школи як шкільної спільноти полягає в тому, щоб у взаємодії з викладачами, школярами, батьками або особами, відповідальними за виховання, підтримувати школярів у розвитку їх особистості в цілому. Сексуальне розвиток - це частина загального розвитку особистості, і воно протікає на когнітивному, емоційному, сенсорному і тілесному рівні », - вважають в Міністерстві освіти Австрії.

Примітно, що в Європі сексуальній освіті приділяється велика увага. Так, регіональний офіс Всесвітньої організації охорони здоров'я випустив стандарти статевого виховання для Європи, приділяючи увагу сексуальному здоров'ю і протидії поширенню захворювань, в тому числі ВІЛ.

Дитячий психолог, керівник клубу дитячої психології «Сердечко» Світлана Клюваева прокоментувала в бесіді з RT допустимість і необхідність статевого виховання дітей.

«В Європі з дітьми говорять про статеве виховання з 2-3 років, про те, як влаштовано тіло, звідки беруться діти, що є погані дотику і хороші», - повідомила психолог.

За словами експерта, чим менше говорити про те, як влаштовано тіло, тим більше напруги це може викликати.

«Треба дивитися, які матеріали, що саме там написано і як намальовано. Книжки про те, звідки я взявся, розраховані на молодший шкільний вік і на дошкільний вік - це той час, коли діти задають питання: їм важливо знати і розуміти, як влаштована людина », - вважає Клюваева.

«Просвіщати - це завдання в першу чергу батьків, які повинні бути в курсі того, яка програма у дітей, про що їм розповідають. Але в будь-якому випадку все повинно бути погоджено між школою і батьками », - уклала експерт.

Новости