Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі дороги для подорожей

  1. Біг-Сур, Каліфорнія
  2. Траса North Coast 500, Шотландія
  3. Високогірна дорога Ґросглокнер, Австрія
  4. Траса Золотий коло, Північна Америка
  5. Дорога через Сноудон, Уельс
  6. Дорога садів, Південна Африка
  7. Перевал Стельвио, Італія
  8. Снефелльская дорога острові Мен
  9. Велика океанська дорога, Австралія
  10. Сходи тролів, Норвегія

Хто не мріяв вирушити в автоподорож? Адже що може бути краще такої поїздки: з зупинками в місцях, де тобі захотілося, з ночівлею в готелях або будиночках, а, може, взагалі в наметах на березі моря або в мальовничому лісі? The Telegraph склав список найкращих доріг для подібних подорожей, а ми поспішаємо представити їх вам.

Біг-Сур, Каліфорнія

Хто не мріяв вирушити в автоподорож

Це один із самих мальовничих маршрутів Америки. Автомобільна дорога тягнеться уздовж океану. Що може бути краще, ніж милуватися під час поїздки цим дивом природи?

Біг-Сур - це населений район США в центральній Каліфорнії. Маршрут краще починати з Монтерея а фінішувати в Кармелі з його мальовничим пляжем, оточеним соснами. До речі, протяжність маршруту не особливо велика: близько 200 кілометрів. Але зате якими пейзажами можна милуватися під час поїздки!

І так, для такого міні-подорожі краще вибрати кабріолет, щоб максимально відчути на собі свіжість океану.

Траса North Coast 500, Шотландія

Ця атмосферна дорога дуже різноманітна: вона об'єднує навіть деякі віддалені дороги гірської Шотландії і досить складна, тому підходить для позашляховиків або мотоциклістів. Деякі шляхи занадто звивисті, а якісь зовсім порожні, і це надає їм особливу чарівність. Маршрут довжиною близько 830 кілометрів проходить повз мальовничих озер, середньовічних замків і узбережжя. Також по дорозі можна побачити найстаріші будівлі Шотландії - Grey Cairns of Camster.

Високогірна дорога Ґросглокнер, Австрія

Ну а цей маршрут для любителів гострих відчуттів і всіх володарів спортивних автомобілів. Шлях краще почати в Бруку а фінішувати в Каринтії. Дорога не особливо довга - 48 кілометрів. Але це не проста траса, а серпантин, і на неї припадає 36 крутих поворотів. А за склом машини ландшафт змінюється постійно: пагорби, порослі пухнастими соснами, озера, льодовики, луки і скелясті гори.

А за склом машини ландшафт змінюється постійно: пагорби, порослі пухнастими соснами, озера, льодовики, луки і скелясті гори

Також на шляху знаходяться колоритні містечка, в яких можна зупинитися пообідати.

Траса Золотий коло, Північна Америка

Ця кільцева дорога протяжністю приблизно в 800 кілометрів проходить по території Аляски ( США ) І Юкону ( Канада ). Саме з цих місць почалася золота лихоманка, але сьогодні траса може похвалитися віддаленими мальовничими перевалами, засніженими горами і містами з багатою історією. Всім любителям дикої природи просто необхідно побачити ці місця.

Дорога через Сноудон, Уельс

Цей видовищний маршрут проходить через національний парк Сноудонія, тому мандрівники на своєму шляху зустрінуть безліч цікавого: гори, болото, озеро, річки, ліси, узбережжя, мальовничі села, паровози, замки і водоспади. І все це розмаїття протягом якихось 115 кілометрів. Краще відправитися з села Портмейріон, а завершити своє коротку подорож в Каернарфоне.

Дорога садів, Південна Африка

Поїздку краще починати з міста Мосселбай з його колоритною старої гаванню. У двохстах кілометрах від нього знаходиться місто Плеттенберг-Бей, але в нього не потрібно поспішати: спочатку варто зробити зупинку в книсна. Цей популярний курорт в ПАР , Крім пляжів, відомий своїми барами і ресторанами. І так, на цьому маршруті вам зустрінуться прекрасні пустельні узбережжя з лагунами, а ще лісу і озера. А якщо вам пощастить, то побачите зграї птахів і навіть диких тварин.

Перевал Стельвио, Італія

На перевалі Стельвио на висоті 2800 метрів над рівнем моря знаходиться асфальтована дорога. Серпантин насправді запаморочливий: його побудували ще в 1820-х роках, і тут налічується 75 поворотів, з яких 48 пронумеровані камінням. Деякі повороти мають кут до 180 градусів! Але для сміливих і досвідчених водіїв, бажаючих зловити кайф, в самий раз.

Снефелльская дорога острові Мен

На острові Мен знаходиться одна з найвідоміших гоночних трас для мотоциклів з безліччю крутих поворотів. Цей маршрут досить короткий і пов'язує містечка Ремсі і Дуглас. Острів також славиться тим, що тут на дорогах між населеними пунктами немає обмежень по швидкості. До речі, тут часто проходять зйомки передачі Top Gear: тут тестують спортивні автомобілі.

Велика океанська дорога, Австралія

Маршрут пролягає вздовж пустельних пляжів і красивих сіл, все це оточене густими тропічними лісами - ця краща дорога по узбережжю Австралії. Вона підійде тим, хто хоче насолодитися красивими пейзажами.

Сходи тролів, Норвегія

Сходи тролів - один з найпопулярніших туристичних маршрутів Норвегії. Це частина національної дороги RV63, вона з'єднує міста Ондалснес і Валлдал. Весь шлях просто усіяний оглядовими майданчиками, звідки відкриваються чудові краєвиди на фантастичну природу Норвегії.

Адже що може бути краще такої поїздки: з зупинками в місцях, де тобі захотілося, з ночівлею в готелях або будиночках, а, може, взагалі в наметах на березі моря або в мальовничому лісі?
Що може бути краще, ніж милуватися під час поїздки цим дивом природи?

Новости