Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Інсбрук. Середньовічна Європа в гірськолижній масці

  1. Де знаходиться Інсбрук? Местораположенія і коротка історія Інсбрука. Місто розташоване в серці...
  2. пам'ятки Інсбрука
  3. Екскурсії в Інсбруку
  4. Маршрути по Інсбруку
  5. Карта Інсбрука
  6. Погода в Інсбруку
  7. аеропорт Інсбрука
  8. Авіаквитки в Інсбрук
  9. Віза в Інсбрук
  10. Як дістатися з аеропорту до Інсбрука
  11. Готелі Інсбрука
  12. Ціни на проживання в Інсбруку
  13. Що поробовать в Інсбруку
  14. ресторани Інсбрука
  15. Відпочинок з дітьми в Інсбруку
  16. Шопінг в Інсбруку
  17. Розваги в Інсбруку
  18. Прокат авто в Інсбруку
  19. Транспорт в Інсбруку
  20. Безпека в Інсбруку
  21. Основні номери телефонів в Інсбруку

Де знаходиться Інсбрук?

Местораположенія і коротка історія Інсбрука.

Місто розташоване в серці Східних Альп, в західній частині Австрії. З одного боку над ним височіє хребет Карвендель, з іншого - протікає річка Інн. Неподалік від Інсбрука знаходиться багато популярних гірськолижних курортів.

Університет Інсбрука, заснований в XVII столітті, є найбільшим в Тіролі та третім в Австрії, так що не менше чверті населення Інсбрука - студенти університету. Всього ж в місті живе близько 130 тисяч осіб.

Інсбрук заснований в XIII столітті, хоча в цих краях ще раніше селилися і воювали Аллеманов, остготи, баварці. У XV столітті Інсбрук був названий столицею Передньої Австрії, головним тірольським містом.

Інсбрук був одним з основних центрів політики та культури середньовічної Європи, пережив епоху Реформації і Контрреформації, зазнавав нападів під час австро-французької війни, брав участь в боях тирольцев і баварців, переходив у владу Баварії і знову повертався до Австрії.

У XX столітті місто двічі приймав Зимову Олімпіаду, а протягом останніх 15 років тут проходили три футбольних і хокейний чемпіонати світу, світовий кубок з бодібілдингу та молодіжні зимові Олімпійські ігри.

Скільки коштує відпочинок в Інсбруку

На відпочинок в Інсбруку ціни абсолютно «європейські».

Щоб приблизно підрахувати, скільки коштує відпочинок в Інсбруку, до ціни візи і квитків додаємо:

- проживання: від 70-80 EUR на добу в тризірковому готелі до 350 EUR - в шикарному п'ятизірковому;

- харчування: обід в кафе обійдеться в 10-20 EUR, в ресторані - від 30 EUR;

- проїзд: одна поїздка в громадському транспорті - від 1.7 EUR, проїзний на день - 4 EUR, з туристичною картою - безкоштовно; прокат авто - від 45-70 EUR на добу в залежності від прокатної компанії;

- культурна програма: участь в групових екскурсіях - від 10-12 EUR, індивідуальний гід - близько 100 EUR.

За відгуками, на відпочинку в Інсбруку можна серйозно заощадити з туристичною картою Innsbruck Card, яку можна купити в центрі, в Innsbruck Information на Burggraben, 3. Ціна за добу - 31 EUR, дві доби - 39 EUR, три доби - 45 EUR.

Завдяки карті ви отримуєте безкоштовний проїзд на будь-якому виді громадського транспорту, вхід в музеї, по одному підйому і спуску на семи канатних дорогах в регіоні, знижки на різні види туристичних послуг, знижки в деяких ресторанах і магазинах і багато іншого.

Щоб зробити відпочинок на двох в Інсбруку більш насиченим і при цьому дешевше, придбайте Innsbruck Card відразу після прибуття в місто. Карта активується при першому використанні.

пам'ятки Інсбрука

Знакові місця Інсбрука, які дійсно варто відвідати.

На карті з пам'ятками Інсбрука в першу чергу ви побачите:

Місцеву Тріумфальну арку, одна частина якої символізує щастя, а друга - печаль. Арка була встановлена ​​після того, як в день весілля імператорського сина помер його батько.

Арка була встановлена ​​після того, як в день весілля імператорського сина помер його батько

Будинок із золотою дахом, побудований в XVI столітті. Насправді черепиця мідна і позолочена, і не по всьому даху будівлі, а лише на балконному навісі. Проте, виглядає це дуже красиво і незвично.

Проте, виглядає це дуже красиво і незвично

Базиліку Вільтен. На околиці міста стоїть храм-палац, що відзначає місце, де ще до нашої ери знаходився давньоримський храм. Всередині - мармур, різьблені елементи, ліпнина, неймовірні розпису. Головним скарбом є вівтар з позолоченою статуєю - найпрекраснішим витвором, яке було створено сімсот років тому.

Головним скарбом є вівтар з позолоченою статуєю - найпрекраснішим витвором, яке було створено сімсот років тому

Взагалі, у людей, які хочуть помилуватися пам'ятками старовини, при погляді на схему Інсбрука з пам'ятками розбігаються очі. Тут і шикарна церква єзуїтів в стилі бароко, де проводять меси на двох десятках мов (включаючи російську). І Кафедральний собор Св. Якова, один з найкрасивіших в Європі, з приголомшливим внутрішнім декором, ліпниною, скульптурами, фресками. І церква Хофкирхе з мармуровим саркофагом Максиміліана і двометровими бронзовими статуями (вхід до церкви - 3 EUR).

І церква Хофкирхе з мармуровим саркофагом Максиміліана і двометровими бронзовими статуями (вхід до церкви - 3 EUR)

Якщо ж ви не шанувальник старовинної архітектури, назвемо вам такі пам'ятки Інсбрука:

- музей Сваровські (квиток - 9.5 EUR), де з штучних каменів створена розкіш, здатна осоромити природні коштовності;

- міська вежа (вхід - 3 EUR) - дуже незвично виглядає оглядовий майданчик, з якою вам відкриється чудовий вид на місто і гори;

- музей Олімпійських ігор, де зібрані експонати, присвячені двом Олімпіад, що проходили в Інсбруку;

- міська фоторамка, яка знаходиться поруч з імператорським палацом. Ця споруда розміром 3х4 метра, всередині якого знаходиться лавочка і пишна зелень. Сфотографуватися на цій лавочці повинен кожен турист!

В описі пам'яток Інсбрука вам зустрінуться замки з королівськими покоями, бродити по яким можна протягом багатьох годин, і лікарняна церква - дуже красива будівля з розкішним інтер'єром.

Також в списку пам'яток Інсбрука російською мовою обов'язково буде один з найбільш фотографованих міських символів - колона Св. Анни, яка зведена на честь дня, коли тірольці змогли захистити місто від баварців (XVIII століття, франко-австрійська війна).

Не омине путівник увагою і парк Хофгартен - міське пишність в строгому англійському стилі з гарними клумбами, витонченими лавочками, дитячим майданчиком, ставком з лататтям і віковими деревами.

А щоб недорого і комфортно вивчити всі ті пам'ятки, що ви бачите на фото Інсбрука, купите туристичну карту. Вона дасть вам можливість безкоштовного відвідування міських музеїв, безлімітного проїзду в міському транспорті, отримати знижки на екскурсійні програми і одну поїздку на підйомнику.

На красивих фото Інсбрука представлені основні визначні пам'ятки і місця, де варто побувати кожному туристу. На фото міста Інсбрука ви побачите красиві будівлі, пам'ятники і торгові центри. Прекрасні на фото вулиці Старого міста Інсбрука і засніжені вершини Альп.

А від фото нічного Інсбрука виходить флер таємничої чарівності. Коли бачиш фото Інсбрука вночі, здається, що все місто немов завмер, боячись порушити цю казкову атмосферу.

Екскурсії в Інсбруку

Ви можете замовити оглядову екскурсію по Інсбруку в одній з численних місцевих туристичних компаній.

Одні компанії пропонують автобусні екскурсії по Інсбруку, інші - поїздки в екіпажах, запряжених кіньми. Індивідуальні тури можуть проводитися і на мініатюрних автомобілях. Вартові екскурсії по Старому місту або імператорського палацу (Хофбург), які тривають лише одну годину (10 EUR за особу) - піші.

Є також можливість замовлення російських екскурсій в Інсбруку або найму приватного російського гіда, який проведе для вас екскурсію по Інсбруку.

Крім того, можна ознайомитися з містом у форматі Hop-on-Hop-off - туристичні автобуси курсують за маршрутом з певною періодичністю, ви можете в будь-який момент вийти, оглянути сподобалися пам'ятки і вирушити далі на наступному автобусі.

Вартість екскурсій в Інсбруку залежить від обраного напрямку, компанії і розміру групи. Екскурсія з індивідуальним гідом коштує 120-150 EUR, відвідування одного-двох місць або коротка оглядова прогулянка в групах - 12-40 EUR.

Маршрути по Інсбруку

Туристичні маршрути по Інсбруку: це місто створене для неспішних прогулянок.

У кожному місті є туристичний маршрут (Інсбрук - не виняток), яким просто неможливо не пройти.

Помилуйтеся на золоту дах, прибудованих до герцогською резиденції за наказом імператора Максиміліана. Загляньте в Хофбург - розкішний палац, в якому класичні мотиви поєднуються з бароковими (квиток з аудіогідом - 8 EUR).

Подивіться Тріумфальну арку, сходіть в Олімпійський музей, обов'язково відвідайте «Кришталеві світи Сваровські» - музей, який зовні виглядає як справжній зелений пагорб з водоспадом.

Нехай ваші піші маршрути по Інсбруку заведуть вас на лижний трамплін Бергізель, де вас чекають розкішна оглядовий майданчик, міський музей, кафе і, власне, трамплін - все це на висоті 40 метрів над містом.

Не забудьте сфотографуватися в міський фоторамки огляньте шикарну базиліку з давньої статуєю Св. Марії.

Якщо ваші маршрути прогулянок по Інсбруку будуть проходити поблизу місцевого стадіону, по дорозі ви зможете по достоїнству оцінити стріт-арт у виконанні Инсбрукском талантів.

Відпочивайте в місцевих парках - їх багато, вони зручні і дуже акуратні, в них є все необхідне для комфорту дітей і дорослих.

А ще пішохідні маршрути Інсбрука - це прогулянка по найвищому мосту Європи, висота якого - майже 200 метрів, а довжина - понад 800.

Карта Інсбрука

Дізнайтеся все про місце розташування Інсбрука і його адміністративний поділ.

На карті Інсбрука місто виглядає досить неоднорідний: тут і квартали з затишними кольоровими будиночками, і шикарний древній центр, і хмарочоси, і звичайні «панельні» райони.

Якщо ви візьмете карту Інсбрука з готелями, то побачите, що вони здебільшого розташовуються або в центральних районах, або майже в передмісті, ближче до численних гірськолижних трасах.

Постарайтеся обзавестися картою Інсбрука російською мовою ще до поїздки, щоб забезпечити собі комфортний і безпечний відпочинок.

У цій гірськолижно-туристичної місцевості відповідь на питання: «В якому районі Інсбрука зупинитися?» Залежить від мети вашого візиту. Якщо ви приїхали як турист, і лижний спорт вас не цікавить, вибирайте район в центрі Інсбрука. Якщо хочете, щоб основні визначні пам'ятки були буквально в крокової доступності, селитеся ближче до річки.

Якщо ж ви маєте намір поєднати візит до міста з активним зимовим спортом - для вас райони Інсбрука, де краще жити, зосереджені далеко від центру. Можливо, слід розглянути варіант поселення не в самому місті, а в одному з гірських районів, ближче до трас.

Небезпечних районів в Інсбруку немає, місто абсолютно безпечний в будь-який час дня і ночі.

Погода в Інсбруку

Клімат в Інсбруку помірно-континентальний. Це означає, що влітку тут, за нашими мірками, може бути досить прохолодно, а зими - теплі.

Вирушаючи в місто влітку, розраховуйте, що погода в Інсбруку все 14 днів буде помірно сонячної, температура повітря вдень - до + 20-25 ° С, вночі - + 13-15 ° С.

Взимку характерні коливання «близько нуля». Якщо ви подивіться графік погоди в Інсбруку на тиждень в кожній із зимових місяців, то побачите, що днем ​​тут в середньому + 4-6 ° С, а вночі - -1-5 ° С.

У період з початку травня до середини вересня прогноз погоди в Інсбруку на 3 дні може обіцяти регулярні дощі: в теплу пору року тут випадає значно більше опадів, ніж взимку. Самий дощовий місяць року - липень, сухий - січень.

Також нерідкі опади у міжсезоння: в березні і листопаді прогноз погоди в Інсбруку на 5 днів часто провіщає тумани і короткочасні дощі.

Збираючи відпускної чемодан, вивчіть прогноз погоди в Інсбруку в денний і нічний час, тому що добові коливання температур в будь-який час року тут досить великі.

Коли краще їхати в Інсбрук?

Тут все залежить від мети вашої поїздки. Якщо ви хочете кататися на лижах і сноуборді - вам варто їхати в Інсбрук в період з початку січня по кінець березня. Хочете прогулятися по середньовічних вуличках - повідомте знайомим: «Я їду в Інсбрук влітку». Те ж саме відноситься і до бажаючих прогулятися по квітучим Альп. А якщо хочете потрапити на МЕГАСКІДКІ в магазинах - приїжджайте в січні.

У ці місця туристи стікаються цілий рік, так що немає такого часу, коли їхати в Інсбрук дешевше. Але є інший спосіб істотно заощадити під час перебування в місті - за допомогою туристичної карти Innsbruck Card.

аеропорт Інсбрука

Ви збираєтеся в Інсбрук? Прочитайте цей матеріал про головних повітряних воротах міста.

Аеропорт «Кранебіттен» знаходиться неподалік від центру міста. Це найбільший тирольский аеропорт, який обслуговує внутрішні, міжнародні та чартерні рейси.

на сайті аеропорту Інсбрука ви можете знайти розклад авіарейсів, контактні дані, повний список послуг, що надаються. Тут же є онлайн-відеокамера, табло прильотів-вильотів, схема аеропорту Інсбрука, інформація про шопінг і пунктах оренди автомобілів.

Авіаквитки в Інсбрук

Ми підкажемо найвигідніші пропозиції по перельоту в Інсбрук з Києва і Москви.

Якщо ви плануєте летіти з Москви, то дешеві авіаквитки в Інсбрук і назад вам запропонує компанія S7 Airlines - прямий переліт коштує 137 EUR.

З Києва купити авіаквитки в Інсбрук на прямий рейс неможливо, таких пропозицій немає. Найдешевше авіаквитки в Інсбрук і назад в Київ пропонує компанія Austrian Airlines - 381 EUR з пересадкою у Відні, вся дорога займе шість годин.

Інший варіант - летіти лоукостером Wizz Air :

- до німецького Меммінген-Альгау (близько 100 EUR в обидва боки), а звідти приїхати в Інсбрук автобусом або поїздом (дорога обійдеться в 60-70 EUR);

- до Мюнхена (90 EUR в обидва боки), а потім поїздом (ходять раз на дві години, квиток - від 48 EUR) або автомобілем (140 км по трасі).

Віза в Інсбрук

Тут ви знайдете всю цікаву для вас інформацію про оформлення візи для поїздки в Інсбрук.

Для поїздки в Інсбрук потрібно шенгенська віза. Якщо це туристична поїздка, крім заяви, двох фото 3,5х4,5 см, закордонний паспорт, внутрішнього паспорта, довідки з місця роботи та тревел-чеків, буде потрібно підтвердження бронювання авіаквитків і готелю.

Якщо ви отримуєте візу в Інсбрук самостійно, то знадобиться ваучер від готелю з підтвердженням повної оплати проживання. Якщо подорож організовано туристичним агентством, воно подбає про запрошенні документі від австрійської сторони.

Вартість візи в Інсбрук. Консульський збір за обробку документів становить 35 євро (EUR). Якщо оформленням документів займається агентство, вартість буде трохи вище за рахунок комісії посередника. Додайте до ціни візи в Інсбрук також оплату медичної страховки.

Як дістатися з аеропорту до Інсбрука

Ми підкажемо кращі і найдешевші способи дістатися з аеропорту в туристичний центр Інсбрука.

Чотири рази на годину від аеропорту відходять автобуси в центр міста (лінія F, зупинка прямо перед будівлею, час поїздки до центру - 10-15 хвилин, ціна - 1.8 EUR). Звідти ж можна дістатися до головного вокзалу Інсбрука.

Таксі обійдеться в 15-20 EUR.

Готелі Інсбрука

Роздумуєте, де оселитися в Інсбруку? Ми підготували огляд готелів міста.

Найпопулярніші готелі Інсбрука знаходяться не в центральній частині міста, а на значній відстані від неї. Якщо ви націлюєтеся на п'ятизіркові готелі Інсбрука в центрі, то вибирайте Grand Hotel Europa на Südtirolerplatz, 2 (номер - від 130 EUR, поліпшені - від 170 EUR, люкси - від 300 EUR). У цьому готелі є парова лазня, хамам, сауна, працює лижна школа, ходять автобуси до витягів. До ваших послуг також фітнес-центр і безкоштовний Wi-Fi.

Також до числа найбільш згадуваних у відгуках готелях Інсбрука цієї категорії відносяться готелі в округах:

Interalpen Hotel Tyrol в Бухлое (номер - від 375 EUR, шведський стіл, СПА-центр, басейн, фітнес-центр, сауна, навколо маса маршрутів для прогулянок на велосипедах, верхи і на лижах, поле для гольфу).

Astoria в Зефельд (номер зі сніданком - від 350 EUR, є баня, сауна, СПА-центр, джакузі, басейн).

Готелі Інсбрука 4 зірки

Житло цієї категорії, навпаки, сконцентровано в центрі міста. Кращі відгуки зібрали такі готелі Інсбрука 4 *:

Adlers на Bruneckerstr, 1 (номер - від 125 EUR, надається доступ до Wi-Fi, є масажний кабінет, сауна, тераса).

Maximilian на Marktgraben, 7-9 (номер - від 160 EUR, у всіх номерах є сейфи, надається доступ до Мережі).

Central на Gilmstraße, 5 (номер від - 105 EUR, є сауна і лазня, в номерах є сейфи, телефони, телевізори; Wi-Fi - за додаткову плату).

Готелі Інсбрука 3 зірки

Найцікавіші з недорогих готелів міста - Altpradl (номер - від 90 EUR) і Goldene Krone (номер - від 75 EUR). Обидва знаходяться в центральній частині міста.

Ціни на проживання в Інсбруку

Дізнайтеся порядок цін в готелях Інсбрука.

Вартість проживання в Інсбруку варіюється від 80-85 EUR за добу в тризіркових готелях до 300 EUR в п'ятизіркових люксах. Скільки коштує проживання в Інсбруку, залежить не тільки від класу готелю, є й інша закономірність. У готелях, які розташовані поблизу популярних гірськолижних курортів, номери дорожче, в центрі ж Інсбрука проживання недороге порівняно із заміськими готелями.

Що поробовать в Інсбруку

Дізнайтеся, що дійсно варто спробувати з австрійських страв.

Смачно і недорого можна харчуватися в закладах на території Старого міста.

Традиційна тирольская їжа гранично проста і ситна: вам запропонують гігантські галушки, локшину з цибульний-сирним соусом, ніжну випічку, смачний сир, а ще страви на основі кукурудзяної і пшеничної муки, овочі, картопля, соковите м'ясо і, звичайно, чудове бочкове пиво.

У типових тирольских ресторанчиках обов'язково будуть масивні меблі з дерева, шкіри або опудала тварин.

ресторани Інсбрука

Огляд кращих закладів міста. Яке виберете ви?

Список найкращих ресторанів Інсбрука очолюють Sitzwohl в Stadtforum (австрійська та італійська кухня) і Trattoria de Peppino на Kirschentalgasse, 6 (італійська кухня). Розкид цін в цих Инсбрукском ресторанах досить великий: можна пообідати і за 30, і за 150 EUR.

Любителів домашньої кухні чекають в Jausenstation Vogelhütte, для великої компанії відмінно підійде Cammerlander. У відгуках на ресторани Інсбрука зі стравами місцевої та європейської кухні туристи рекомендують Wirtshaus Nattererboden на Natterer Boden, 1 (середній рахунок - 16 EUR). Ну а цінителі кулінарних експериментів просто зобов'язані відвідати тематичні вечори в Defregger Stube (середній рахунок - 20 EUR).

Є в Інсбруку російський ресторан - Russische Spezialitaten Alexei на Meinhardstraße, 9, в якому, крім страв російської кухні, можна замовити і делікатеси.

Найпопулярніші недорогі ресторани Інсбрука: Chez Nico на Maria-Theresienstrasse, 49 (французька кухня, середній рахунок - 18 EUR) і Madhuban на Templstr, 2 (індійська, азіатська, вегетаріанська кухня, домашня їжа, є можливість доставки страв, середній рахунок - 18 EUR).

У списку кращих кафе Інсбрука числяться приголомшливо стильне Sacher на Rennweg, 1 (сніданки, обіди, розважальна програма, середній рахунок - 18 EUR) і демократичне Sailer на Fischerhauslweg, 14 (бар-кафе, середній рахунок - 10 EUR). Взагалі, в кафе Інсбрука ціни, ненабагато нижче ресторанних. І в симпатичному ресторанчику, і в хорошому кафе вартість обіду в середньому становить 15-20 EUR.

Відпочинок з дітьми в Інсбруку

Ми подумали і про самих маленьких мандрівників. Дивіться, куди можна піти в Інсбруку з дитиною.

Розваги для дітей в Інсбруку запропонують деякі гірськолижні курорти неподалік від міста. Напевно дітей зачарує і казкова краса музею Сваровскі, і високогірний зоопарк на плато Hungerburg, і захоплюючі дух краси, які відкриваються з підйомників і оглядових майданчиків.

А відвідування справжньою неандертальської села Етці вони точно ніколи не забудуть! Тут ви знайдете і стародавні хатини, і начиння, і мисливська зброя, а також подивіться півгодинний фільм про побут давніх людей. А молодшому поколінню влаштують цілий майстер-клас: навчать точити ножі, розводити вогонь, піч коржі на каменях, стріляти з лука ... На території є ресторан, де пригостять м'ясом, салатом і солодощами.

Вартість відвідування цього доісторичного парку розваг під небом Інсбрука - 14 (півдня) або 29 (цілий день) EUR. Знаходиться село в 30 км від міста, дістатися можна на поїзді до Ötzta, а звідти до села ходять рейсові автобуси.

До речі, якщо берете у відпустку дітей, не обмежуйтеся одним лише Інсбруком, адже в Тіролі знаходиться цілих 50 дитячих парків атракціонів і спортивних центрів!

Шопінг в Інсбруку

З порожніми руками з Інсбрука ви точно не поїдете! Тут безліч незвичайних магазинів і фірмових бутіків.

Якщо ви плануєте шопінг-тур в Інсбрук, то ваші головні цілі - дві вулиці: Г. Фрідріха і М. Терезії, які за сумісництвом є найцікавішими з точки зору архітектури.

Отже, про шопінг в Інсбруку відгуки нам говорять наступне:

На Фрідріх-штрассе зосереджені магазини, де продають мережива, фарфор і вишивку. Апофеоз - магазин сімейної фірми Frey Wille, яка спеціалізується на люксових ювелірних виробах. У цьому ж магазині - чудовий вибір сумок, шарфів, ременів, годин, краваток.

На вулиці Марії Терезії зосереджені великі торгові центри Інсбрука, в яких ви знайдете вироби найвідоміших виробників одягу, аксесуарів, взуття. Торгові центри в Інсбруку, повз які пройти не можна:

Arkadenhof - тут ви знайдете все, чого душа забажає: від антикваріату до вечірнього одягу, від виробів зі шкіри до косметики ручної роботи. А ще в цьому магазині є гігантський книжковий магазин і бутік дитячого одягу, тут продаються картини і скульптури, а перевести дух можна в чудовому кафе, яке працює шість днів в тиждень до пізнього вечора.

Kaufhaus Tyrol - це розкішна будівля з гігантськими дзеркальними вікнами ви ні за що не пропустіть. Усередині вас чекають більше 50 магазинів одягу, взуття, аксесуарів, книжковий магазин, товари для будинку, парфумерія, косметика і, звичайно, ресторани і кафе.

Чи не обійдіть увагою ТЦ «Галереї Ратуші» і «Тіроль» в центрі міста, загляньте в магазинчики Старого міста. Там же вас чекає Swarovski Innsbruck, без згадок про який не обходяться відгуки про шопінг в Інсбруку.

Величезний шопінг-мол DEZ, найбільший в Тіролі, розташовується на південному сході міста, до нього можна доїхати автобусами ліній S, T, IVB-C. Всередині - сотні бутиків і магазинів, де є все, що ви можете уявити: і одяг від світових брендів, і взуття, і найкраща в Європі біжутерія, а ще - сумки, валізи, товари для будинку, цукерки ручної роботи. На території шопінг-молу також знаходяться фітнес-центр, дитячий ігровий майданчик, кафе і ресторани.

Розваги в Інсбруку

Нудним Інсбрук точно не назвеш: днем все йдуть кататися, а ввечері - веселитися.

Гірськолижний відпочинок

В околицях міста цілих дев'ять гірськолижних областей, загальна протяжність спусків - близько 300 кілометрів. Майже в межах міста знаходиться зона Нордкетте, на півдні - села, звідки ведуть канатні дороги на Пачеркофель (є спуски всіх рівнів, але особливо люблять це місце початківці лижники) і Тульфес. На захід від сіл - Муттерс, там в основному червоні та сині траси.

На захід від сіл - Муттерс, там в основному червоні та сині траси

На захід від міста розташований Аксамс, звідти починається підйом на схили Аксамер-Ліцум, одне з головних місць для катання в центральному Тіролі. Ще далі на захід знаходяться Кютай (самий високогірний австрійський курорт, де сніг лежить до травня) і Рангер-Кёпфль, траси тут в основному червоні, невеликої довжини, але з дуже незвичайним рельєфом і зоною нічного катання.

До речі, гірськолижних розваг для дітей в Інсбруку теж багато, наприклад, в тому ж Нордкетте є альпійський зоопарк і Kids-Arena.

У кожному регіоні - власна система абонементів, але діють і загальні правила, що поширюються на кілька областей. Вся гірськолижна структура навколо міста може стати доступною з Innsbruck Club Card, що обійдеться в 155 EUR за шість днів або в 90 EUR за три дні.

Вся гірськолижна структура навколо міста може стати доступною з Innsbruck Club Card, що обійдеться в 155 EUR за шість днів або в 90 EUR за три дні

Розваги для дорослих

Націлився на нічні клуби Інсбрука, почніть з Mausefalle на Tschamlerstraße, 7 - одне з найпопулярніших місць в місті. Тут збираються шанувальники запальних танців і веселої музики, тут же зазначають головні свята року. Музику тут можна почути різну - від сетів в стилі дев'яностих до сучасних творів у виконанні місцевих музикантів.

Майже так само бурхливо нічне життя Інсбрука вирує в клубах Utopia Tag і Platt, любителі танців до упаду повинні заглянути в Couch з розкішним танцполом, а любителів азартних ігор чекають в міському казино.

Прокат авто в Інсбруку

В Австрії ціна на прокат авто трохи вище, ніж в більшості європейських країн.

Щоб отримати в прокат авто в Інсбруку без застави, вам будуть потрібні міжнародні водійські права (маленькі прокатні контори можуть влаштувати і наші вітчизняні права) і дані кредитної картки.

Водієві віці до 21 років авто в прокат не дадуть, а якщо ви хочете отримати дорогу машину, то вам повинно бути не менше 25 років.

Щоб прокат авто в Інсбруку недорого обійшовся, вивчіть пропозиції від різних постачальників, вартість у них відрізняється досить суттєво. Наприклад, Volkswagen Polo вам можуть запропонувати і за 100 EUR на добу, і за 65 EUR.

Зрозуміло, у прокатних контор відрізняються умови бронювання, сервіс, включені опції і вік автомобілів. Виходите з середньої вартості авто С класу в 80 EUR за добу.

Якщо вам менше 25 років, то на прокат авто в Інсбруку ціна може бути трохи вище, ніж для більш зрілих водіїв.

Найдешевше прокат авто в Інсбруку обійдеться при онлайн-бронюванні на сайтах, що надають особливі умови, таких як www.economycarrentals.com . В цьому випадку Nissan Micra буде коштувати 45-50 EUR на добу, Ford Ka - 65 EUR. Забрати замовлений автомобіль можна в обраному пункті прокату, в аеропорту або в місті.

Послугу прокату авто в Інсбруку цілодобово надають пункти прокату в аеропорту.

Враховуйте, що під час їзди пристібатися повинні всі, хто знаходиться в машині, говорити по телефону можна тільки з використанням HandsFree, а обмеження швидкості в населених пунктах країни становить 50 км / год.

Транспорт в Інсбруку

Міський транспорт в Інсбруку - дуже зручний і відносно дешевий.

Громадський транспорт в Інсбруку представлений двома трамвайними коліями та автобусами, які ходять з 4 ранку до 2 години ночі. До гір ще ходять скайбуси - з 5 ранку до 19 годин, у зворотному напрямку - до 22:30. Весь транспорт новий, сучасний, зручний, безшумний, і його дуже багато.

На транспорт Інсбрука ціни високі, як і всюди в Європі (поїздка - 1.7-2 EUR, денний проїзний - 4 EUR), тому користуйтеся перевагами туристичної карти і їздите на автобусах безкоштовно.

Туристам, які будуть в місті влітку, можна порадити використовувати найпопулярніший транспорт в Інсбруку - велосипед. А якщо захочеться королівської поїздки - вас чекає самий екзотичний міський транспорт Інсбрука - фіакри, стоянка яких розташовується біля народного театру.

Безпека в Інсбруку

Спокійне життя жителів і гостей Інсбрука охороняється дуже ретельно.

Абсолютно ніяких приводів для занепокоєння. Рівень злочинності тут вкрай низький, жителі спокійні і доброзичливі. Найбільша небезпека для туристів пов'язана з поведінкою на лижних трасах і можливими сюрпризами з боку природи.

Основні номери телефонів в Інсбруку

Ці контакти вам знадобляться, якщо раптом злучити щось непередбачене.

Європейська екстрена служба: 112

Поліція: 133

Швидка допомога: 144

Довідкова вокзалу: 1717

Аптечна довідкова 1550

Гірська служба порятунку: 140

Консульство Росії в Інсбруку: Erlerstraße, 10, +43 (0) 6802259008, e-mail: [email protected]

Посольство України в Австрії: +43 (1) 4797172, e-mail: [email protected]

Де знаходиться Інсбрук?
У цій гірськолижно-туристичної місцевості відповідь на питання: «В якому районі Інсбрука зупинитися?
Коли краще їхати в Інсбрук?
Яке виберете ви?

Новости