Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний курорт «Бад Хофгаштайн» | Австрія | Гірськолижні тури від міжнародного туроператора «Європорт»

Бад Хофгаштайн    розташувався на великій рівній терасі в центрі долини, де гори як би відступили, залишивши місце для цього затишного містечка Бад Хофгаштайн розташувався на великій рівній терасі в центрі долини, де гори як би відступили, залишивши місце для цього затишного містечка. Архітектура представлена ​​альпійськими шале. У центрі знаходиться Альпійський курортний парк з величезним лікувально-оздоровчим термальним комплексом і системою ставків. Вечірнє життя спокійна і стабільна, як на всякому елітному курорті. Ніколи не подумаєш, що поруч божевільні гірськолижні спуски ...

Протилежністю курортного спокою є захоплюючі гірськолижні спуски Stubnerkogel-Schlossalm (загальна зона з Бадгаштайн) і Dorfgastein-Grossarl (в 8 кмот міста).
Протилежністю курортного спокою є захоплюючі гірськолижні спуски Stubnerkogel-Schlossalm (загальна зона з Бадгаштайн) і Dorfgastein-Grossarl (в 8 кмот міста) Монорейкова дорога на гору Schlossalm (860-2300 м) починається на околиці курорту, біля вокзалу. Ця зона відрізняється стабільним сніговим покривом, особливо у верхній безлісної частини схилів. Підйомники тут розумно покривають всю територію катання.
Траси району досить складні, але довгі і комфортні. Особливо цікаво організована траса навколо масиву Hohe Scharte - 1 (переходить в 2 і 2а), найдовша в регіоні (8 км довжина, 1500 м перепад). Правда, вона трохи одноманітна по рельєфу, за винятком кількох несподіваних перегинів. З неї відкриваються чудові види на долину. Сінекрасние траси 3 і 4 порадують любителів, різких безпечних віражів і прогнозованих перегинів схилу.

Для любителів більш складних спусків ми рекомендуємо район Бадгаштайн Stubnerkogel (пряма зв'язка через Skizentrum Angertal), а так само зону Dorfgastein-Grossarl (830-2020 м) - прекрасні обривисті спуски і Рауса.

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ:

Stubnerkogel: з центру Bad Gastein сучасний гондольний підйомник tubnerkogelbahn відкриває шлях до вершини Stubnerkogel. Великий плюс - можливість вибору схилу північ-південь. Траси, в основному, середнього рівня складності, за великим рахунком 80% відсотків катання тут забезпечують три спуску в долину:
- траси, що ведуть в Bad Gastein 15-13-14 - нескладні, що називається «без наворотів», але дуже добре доглянуті, тут дуже приємно відчути себе без п'яти хвилин асом.
- траси, що ведуть в Bad Hofgastein 11-12 або 18-12. Два проміжних бугеля кілька розширюють можливості по катанню. Зверніть увагу, що траса 12 закінчується тупиком - вибратися звідси можна тільки на skibus.

Підйом на Schlossalm з Bad Hofgastein просто казковий: прекрасний фунікулер, а потім маятник працюють жахливо швидко. Великий цирк рясніє нескладними трасами. Як завжди, поза конкуренцією спуски в долину 3-4-8-9 - дуже мальовничо, особливо в нижній частині, і довго. Тут варто відхилитися на Hohe Scharte - витрачений на двухкреселку час сторицею компенсуватися фантастичним спуском по трасі Hohe Scharte-Nord (1) переходить в Kleine Scharte (2) - мінлива за характером, і, напевно, найдовша траса в усьому районі. Повеселившись у верхній частині на помірно червоних трасах 19 або 22, можна або «впертися» на трасі Burgerwald - 20 (новачок тут, мабуть, буде відчувати себе досить незатишно), або розслабитися на блакитних просторах траси 21.

Тут можна пересісти на гондолу Kasererbenbahn - шлях на Schlossalm. Варто мати на увазі, що спуститися тут багато легше, ніж повернутися на Stubnerkoge l - єдиний 3-крісельний підйомник практично гарантує наявність черги.

Sportgasein: при відносно невеликому обсязі катання (близько 1 дня) цікавий для тих, хто любить швидше: скорстрельная гондола + траси, наближені по рельєфу до трас швидкісного спуску.

Dorfgastein- Grossarltal: район навколо вершин Kreuzkogel - Fulsek хороший в усіх відношеннях: переваливши за хребет завжди можна вирішити проблему північ-південь чи сховатися від настирливого вітру, траси різноманітні за характером схилів і ступенем складності, досить розгалужена мережа підйомників. Спуск Himmelreich 10 і траса Heimalmabfahrt 8 ну дуже непогані навіть для профі.
Але перша черга підйому з Dorfgastein - банальні 2-креселки, тобто майже 100% гарантовані черги. Досить великий обсяг катання тут забезпечують бугеля (довгі і з хорошим перепадом) - це не радує. Область катання з боку Grossarl в цьому відношенні набагато привабливіша (бугель тут всього один, та й він дублюється двухкреселкой), хоча кілька біднішими за кількістю трас. Так, і не забувайте про години роботи підйомників (8:30 - 16:00) - дістатися з Grossarl в Bаd Gastein досить дороге задоволення.
Район навколо вершин Glaukogel хоча і невеликий за обсягом і підйомник - 2-кріселка, але цікавий для добре катаються.

Тут можна завантажити повну карту лижних трас Бад-Гастайн, Бад-Хофгаштайн (581 Kb)

Skipass

Діти до 6 років кататаются безкоштовно в супроводі взрослих.Скідкі на дітей (7-16 років), підлітків (7 - 20 років), і "вічно юних" (чоловіки від 65 років і жінки 60 років) надаються за пред'явленням паспорта.

Сімейні знижки (тільки для skipass від 3 до 14 днів і дітей до 19 років): skipass першу дитину оплачується повністю, другого - з 50% знижкою, всі інші - безкоштовно, за умови надання документів для всіх і однакових дат початку і закінчення. Фото обов'язково.
При покупці skipass на 8 днів і більше потрібна фотографія. Тільки в разі отримання травми його вартість може бути повернута за умови негайної здачі на зберігання його в касу і за наявності довідки від лікаря. Вартість денного skipass; не повертається. Skipass дає право безкоштовного проїзду залізницею в межах долини.

Новости