Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія.Вахау, Гальштат, Дахштайн ... Популярні місця.

Купити авіаквиток за найкращими цінами.

Австрія це країна в центрі Європи, відома не тільки своїми гірськолижними курортами, але і чудово збереглися пам'ятниками архітектури, альпійськими пейзажами і мальовничими долинами річок і озер. В Австрії милуватися шедеврами людського мистецтва і божественними творіннями природи можна практично скрізь. А почнемо ми з того що ближче і простіше, а саме з долини Вахау, внесеної до списків культурної спадщини Юнеско. Отже, кращі місця і маршрути для туриста:


Долина Вахау - це ділянка долини Дунаю протяжністю 30 км від м Мелька до г.Кремса. Популярний маршрут на параходе по маршруту Мельк-Кремс. Але уздовж Дунаю прокладена вело-доріжка і не одна, які повністю змінює суть маршруту. Отже що можна подивитися? В любій - це безумовно бенедиктинський монастир. На південь від Мелька знаходиться замок Шаллабург 13 століття. Далі в 2 км нижче за течією знаходиться замок Шёнбюель, ще далі руїни знаменитого Аггштайна.


Дюрнштайн. Ще нижче за течією знаходиться село Вайсенкірхен. Найстаріший виноградник села - виноробня Рислінг, заснована в 13 столітті. Далі на нашому шляху Дюрнштайн з однойменною замком. За легендою тут "парився на кіче" король Англії - Річард Левине Серце. Далі вниз за течією в м Маутерн-на Дунаї звертаємо на південь і на потрапляємо в монастир Гёттвайг. Монастир житлової, розкішний і з прекрасними видами на околиці. Останнім місцем подорожі буде середньовічний місто Кремс-на Дунаї, де слід побродити по вулицях.


Гальштат. Ще одне чудове місце Австрії називається - Гальштат, що на Гальштатської озері. Примітний він не тільки своєю казковою красою, а й тим, що дав назву цілій археологічній культурі, завдяки виявленому тут в 1843 р могильнику. Своїм же появою на світ містечко зобов'язаний виявленої тут солі, яка тут видобувається вже на протязі 3-х тисяч років! Після прибуття в Гальштат і звикання до навколишнього красі, потрібно потурбуватися відвідуванням печер.


печери Дахштайна . Щоб дістатися до входу в печери, використовуються підйомники. Вхід в печери - з групами, по електронній черзі. Розповідь гіда дублюється на картках російською. Екскурсія - близько 30 хвилин. Крім того на підйомниках можна піднятися на оглядові майданчики, в числі яких знаменита "П'ять пальців" на висоті більше 2000 метрів. Від останньої станції підйомника відходять піші стежки до льодовика і іншим визначним пам'яткам.


Зальцкамергут - це гори і 76 озер. Городок Санкт-Гільген знаходиться на березі озера Вольфгангзее. Тут прокладено пішохідні та велосипедні маршрути, багато водних розваг, організовані захоплюючі польоти на парапланах. Прямо з міста Санкт-Гільген піднімаються на гору Цвельферхорн маленькі яскраві кабінки фунікулера. На висоті 1 502 м знаходиться оглядовий майданчик з чудовою панорамою гір і озер.


Крімльскій водоспад. Недалеко від села Кріммль розташований переливається, блискучий Кріммльскій водоспад. Це найвищий водоспад в Європі і п'ята за висотою в світі - з висоти в 380 метрів вода падає вниз трьома каскадами. Розташований водоспад на півдні ущелини Герлос, на території Національного парку високий Тауерн. При бажанні можна піднятися до самого верхнього ярусу.


Каринтія - країна тисячі озер. Каринтія знаходиться на півдні Австрії і відома своїм середземноморським кліматом, що перетворив цю провінцію в Австрійську Рів'єру. Що ж стосується моря, то його з успіхом замінюють озера, яких тут більше 1000. Найбільше з усіх озер Карінтії - озеро Вертерзее, вода в якому прогрівається влітку до плюс 27 градусів за сельс.


Отже що можна подивитися?

Новости