Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Австрія. Турагентство Дніпропетровськ, новини туризму, туристичне агентство Філософія відпочинку Дніпропетровськ

Австрія - дивовижна країна. Альпійські вершини, луки, гірські озера і прохолодні ліси. Затишні старовинні міста, що живуть в своєму несуєтному і безтурботному ритмі. Тут черпали своє натхнення Гайдн, Моцарт, Шуберт, Брамс, Малер ... У Відні незримо присутній образ короля вальсів Штрауса. Це місто - визнаний культурний центр Європи з безліччю картинних галерей, розкішних палаців, концертних залів, величних площ, мальовничих вуличок. Місто поетів і музикантів, оточений зеленим намистом віденського лісу.

Режим перебування і передвіжіні

Австрійці - гостинний народ, незважаючи на видиму зарозумілість. Пояснення полягає в тому, що населення Австрії, і особливо великих міст, складають вихідці з буржуазних родин. Однак Австрійці легко йдуть на контакт і завжди готові допомогти в труднощах. Відмінні риси - ввічливість і пунктуальність.

Магазини в Австрії відкриті з понеділка по п'ятницю, з 8:00 до 12:00 і з 14:00 до 18:00, в суботу - до 13:00. Деякі магазини працюють без перерви до 19:00. Кожну першу суботу місяця магазини працюють до 17:00. Якщо на магазині є вивіска "Ausverkauf", можна розраховувати на більш низькі ціни. У продуктових магазинах "Hofer", "Spar", "Billa" ціни нижчі, ніж в інших. Іноземні туристи, які постійно проживають поза Європейського співтовариства, при покупці товарів на суму понад 1000 шилінгів можуть отримати повернення ПДВ, якщо ці товари вивозяться і виконуються необхідні митні формальності по вивозу.

Щоб отримати повернення в розмірі приблизно 13% від ціни, слід: в магазинах, що мають знак "Tax Free for tourist Austria Tax Free-Shopping" або ж срібно-чорно-блакитний знак "Europa-Tax-Free Plakette", при покупці необхідно взяти чек "Tax-free-Scheck" разом з конвертом. Цей чек повністю заповнює продавець. Перед від'їздом чек, рахунок-оригінал і товар повинні бути пред'явлені митниці. Митник ставить штемпель на чек. Без відмітки митниці гроші не повернуть. Гроші можуть бути повернуті прямо на місцях виплати в аеропортах, на вокзалах і прикордонних пунктах, зазначених на конверті "Tax-free-Kuvent". На більшість предметів мистецтва, колекціонування, книги і продукти харчування повернення за вирахуванням комісійних складає 6-8% від покупної суми.

Всі міста Австрії з'єднані густою мережею залізниць. При купівлі залізничних квитків діє система знижок. Потяги мають вагони 1 і 2 класу. Можна купити місячний проїзний квиток "Bundes-Netzkarte" вартістю 220 євро і переміщатися по всій країні. Продаються також місцеві проїзні квитки з терміном дії 4-10 днів вартістю 45 євро. Квитки для проїзду в міжміських автобусах коштують трохи дешевше, ніж залізничні.

Якщо ви вирішили подорожувати з одного міста в інший на попутній машині, краще не голосувати на шосе, а звернутися в спеціалізоване агентство "Mitfahrzentrale". За невелику плату воно знайде машину.

Міський транспорт - автобуси, трамваї, метро ( "U-Bahn") і швидкісна залізниця ( "S-Bahn") працюють з 5:00 до 23:00, деякі трамвайні лінії - до 00:30. Квиток для проїзду можна купити в спеціальних бюро, в тютюнових кіосках, в автоматах в метро або у водія (трохи дорожче, ніж в касах і газетних кіосках), його вартість залежить від зони. Квиток діє протягом 1 години (при поїздці в один кінець дозволена пересадка).

Є кілька видів квитків - на 1 день, 3 дні, тиждень, місяць. Разові квитки компостуються. Вигідніше купувати єдиний проїзний "Vienna Card", що діє на всі види міського транспорту протягом 72 годин і дає право на знижки при відвідуванні ряду музеїв (15 EURO). При першій поїздці необхідно вписати в нього своє ім'я і прокомпостувати карту - без цього вона недійсна. Для власників туристичних пластикових карт діє гнучка система знижок. У нічних автобусах (з 00:30 до 04:00) проїзд коштує близько 2 USD, проїзні не діють. Штраф за безквитковий проїзд - 40 USD плюс вартість проїзду.

Замовлення таксі по телефону (у вокзалів і великих готелів вони чергують цілодобово).

Клімат-помірний, континентальний. Найхолодніший зимовий місяць - січень, температура опускається до -2 C. Самі жаркі - липень і серпень, температура близько +20 С. Опадів від 600 до 1100 мм на рік.

Своєрідна австрійська кухня складається в виключно помірному використанні спецій і в шикарній випічці і відсутності гострих страв.

Про австрійську кухню слід в першу чергу сказати, що вона дуже традиційна, в сенсі своєї регіональності.

У тірольської кухні сильно вплив Італії, в Зальцбурзі - німецьке, а в цілому дуже багато спільного з кухнями східної Європи, з Угорщиною, Чехією та Словенією. А також з Туреччиною. Зокрема, знаменитий штрудель має турецьке походження, також, як і віденська кавова культура (Kaffehaus).

Це видно навіть за назвами - зальцбурзькі галушки, віденський штрудель, лінцерскій торт, бургенландскіе кріпфелі і т.д.

У зв'язку з віддаленістю від моря риба не дуже популярна, хіба що річкова. Але на Різдво обов'язково покладається короп. А туристичними гастрономічними кліше є віденський шніцель, Захер-торт і австрійське пиво.

Святкові дні

Новий Рік посилання - 1 січня

Свято Трьох Святителів - 6 січня

Великодній понеділок

Державне свято - день праці - 1 травня, 25 травня

Вознесіння

Свято Тіла Христового

Успіння Богородиці - 15 серпня

Національне свято Австрійської республіки - 26 жовтень

Свято всіх Святих - 1 листопада

Зачаття Діви Марії - 8 грудня

Різдво - 25 січень

День Святого Стефана - 26 січень

Столиця Австрії - Вена.Ето музики, вальсів, парків, випічки і вина - воістину космополітичний центр, де протягом багатьох століть існує взаємопроникнення культур різних націй і народностей, що служить джерелом інтригуючого і часто цинічного характеру віденців. З того часу, як римляни вибрали кельтське поселення на річці Дунай в якості однієї з найважливіших центральних фортець, "Виндобона", місто, який зараз відомий нам як Відень, зіграв важливу роль в історії Європи. Австрія виросла навколо цього міста і розвинулася в могутню імперію. Столиця стала показовим прикладом під час блискучого, пишного та гучного правління Габсбурзької династії.

Достопрімічательності столиці:

Августинська церква - ця церква 14 століття була побудована в палацовому комплексі Хофбург, і її парафіянами був імператорський двір. В кінці 18 століття вона позбулася зайвої оздоблення в стилі бароко і повернулася до споконвічних готичним рисам. Державна Опера Відня - в репертуарі Державної Опери близько сотні опер, оперет і балетів, вистави проходять щодня протягом сезону, який триває з вересня по червень. Будівля Опери було відкрито на початку 18 століття (в 1955 воно було відновлено після руйнування в 1945 році), його романтична атмосфера і велич допомагають по-особливому насолодитися уявленнями. Палац Бельведер - складається з двох чудових особняків в стилі рококо, зведених на початку 18 століття. Будинки стоять навпроти один одного, на схилі над Віднем, і це забезпечує прекрасний вид на місто. Палац Хофбург - служив зимовим палацом Габсбургів і імператорської резиденцією королів, які колись правили австро-угорської імперією. Палац, споруджений в 1279 г, зазнавав безліч архітектурних змін і доповнень аж до 1918 року. Хофбург, названий "містом всередині міста", сьогодні вміщує в своїх стінах і президента Австрії, і іспанську школу верхової їзди, і навіть віденський хор хлопчиків. Палац Шенбрунн - чудовий палац Шенбрунн використовувався Габсбургами як літня резиденція з 18 століття. Розташований посеред чудових садів цей великий симетричний палац представляє Вашій увазі все, що тільки може запропонувати імператорський палац. Будинок Музики - на відвідання Будинку Музики легко можна витратити цілий день, цей високотехнологічний музей займає кілька поверхів палацу, побудованого на початку 19 століття. Іспанська школа верхової їзди - ця школа верхової їзди - нагадування про те, що коні були важливою частиною життя Відня протягом багатьох століть, особливо під час розквіту імперії. Школа знаходиться в білому бальному залі 18 століття з кришталевими канделябрами. Музей образотворчих мистецтв - цей музей був побудований між 1872 і +1891 роком, і мав умістити великі колекції династії Габсбургів. Королівська родина дійсно була палкими шанувальниками і збирачами предметів мистецтва. Музейний квартал - Відень початку нового тисячоліття відкриттям одного з найбільших культурних центрів в Центральній Європі. Музейний комплекс з чудовою архітектурою вміщує в себе скарби мистецтва, де особливо яскраво представлені сучасні роботи. Тут можна відвідати Музей Леопольда, Музею сучасного мистецтва Фонду Людвіга, Музей історії мистецтва і багато інших. Парк Пратер - найвідоміший парк Відня знаходиться на північний схід від центру міста, через канал Дунаю, уздовж Пратерштрассе. У 1766 році, до розчарування і досади аристократії, імператор Йозеф II відкрив ці величезні паркові володіння імператорської сім'ї для всієї бажає публіки. Собор Святого Стефана - відреставрований і відкритий заново в 1948 році, собор Святого Стефана є однією з найбільших готичних будівель в Європі, він багатий різьбленими дерев'яними деталями, вівтарями, скульптурами та картинами.

Чим Вас зацікавить країна:

Перш за все, примітні краси Відня та славнозвісні гірськолижні курорти. В Альпах мальовничі села мають чудові умови для катання на лижах.

Відень. Символ міста - Собор Святого Стефана, вулиця Грабен, церква Святого Рупрехта і Замок Шенбрунн, Віденський парк з атракціонами, Ватиканська церква, Сіті-Холл, палац Бельведер, збори музичного суспільства, колекція старовинних музичних інструментів при музеї історії мистецтв, музей графіки - галерея Альбертіна , головний художній музей Австрії - музей історії мистецтв, каплиця Святого Бернарда, будівлі Ратуші та Парламенту, перед яким височить статуя Афіни-Паллади, Бургтеатр, Штаатсопер, старовинні віденські парки Аугартен і ратер.

Дуже популярні у туристів Віденський Державний музей мистецтв, музей "Альбертіна", Віденський ліс, в 70 км на захід від Відня - руїни фортеці Дюрнштейн (XII століття), Державний єврейський музей, в 25 км на південний захід - цистерцианские монастирі в Хейлігенкрейце. Перлина Відня - колишній імператорський двір Хофбург (XIII в.) З "Шатцкаммер" - однієї з найбагатших у світі золотих комор, де зберігаються скарби Ордена Золотого Руна, вищого ордена Австрії та Іспанії. Один із шедеврів колекції - корона Священної Римської імперії, виготовлена ​​в 962 р, і австрійська імперська корона, якою коронувалися Габсбурги.

Зальцбург. Зальцбургські озера, Зальцбурзький собор (заснований в VIII столітті, перебудований в 1611-1628 рр.), Оточений трьома площами з розкішною резиденцією князів-архієпископів, музей бароко, Сольові гори, будинок, в якому народився Моцарт, палаци Хельбурн з чудовим парком, прикрашеним фонтанами-вертушками, і Мірабел, Геерфідегассе, печера Айсризенвельт ( "світ льодових велетнів") в Тенненгебирге, на південь від Зальцбурга. Штирія і Каринтія залучають величезною кількістю середньовічних замків і величною природою.

Інсбрук - замок Амбрас (XVI століття), гірськолижний курорт. Кіцбюель - курорт, розташований в Тирольских Альпах. Карніше - відомий спортивний центр і курорт, розташований на самому півдні Австрії. Заальбах і Хинтерглемм - найпопулярніші гірськолижні курорти. Лех на г. Арлберг - фешенебельний курорт, що пропонує найвищий сервіс. Баден - курорт з цілющими гарячими сірчаними джерелами, розташований в 25 км на південь від Відня, з давніх часів користувався популярністю коронованих осіб і діячів мистецтва.

Найбільш популярні гірськолижні курорти - Інсбрук, Кітцбюель, Бадгасштайн, Баден-бай-Вин, Зеефельд, Отцталь, Циллерталь, Зальбах-Хинтерглемм, Сант-Антон, Цель-ам-Зеє, Капрун, Гальтюр, Гашурн, Штубайталь, Сант-Йохан, Піцталь , Каринтія, Зальцкаммергут, Сант-Вольфганг, Хинтертукс.

Найбільш популярні гірськолижні курорти - Інсбрук, Кітцбюель, Бадгасштайн, Баден-бай-Вин, Зеефельд, Отцталь, Циллерталь, Зальбах-Хинтерглемм, Сант-Антон, Цель-ам-Зеє, Капрун, Гальтюр, Гашурн, Штубайталь, Сант-Йохан, Піцталь , Каринтія, Зальцкаммергут, Сант-Вольфганг, Хинтертукс

Новости