Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як відкрити рахунок в іноземному банку

  1. 1 Логічні бажання і законні підстави Зазвичай про бажання відкрити рахунок в іноземному банку ми...
  2. 3 Необхідні документи
  3. 4 Безпосереднє відкриття рахунку
  4. 5 З точки зору законодавства

1 Логічні бажання і законні підстави

Зазвичай про бажання відкрити рахунок в іноземному банку ми замислюємося з причин: фінансової нестабільності, регулярного відкликання ЦБ Росії ліцензій у підопічних банків або ж просто - відкласти «на пенсію».

В цілому, відкриття таких рахунків здійснюється за наступними законним причин:

  • Для заощадження власних коштів
  • Для приватного інвестування
  • Для використання власних коштів в рамках поїздок за кордон
  • Для захисту власних заощаджень від внутрішньоекономічних ризиків

Для заощадження власних коштів   Для приватного інвестування   Для використання власних коштів в рамках поїздок за кордон   Для захисту власних заощаджень від внутрішньоекономічних ризиків

2 Типи рахунків

Іноземні банки для приватних осіб пропонують цілком прийнятну лінійку банківських продуктів. А мета використання і призначення розділяє їх на певні типи:

  • Розрахунковий рахунок

Даний тип рахунків в деяких країнах називають «торговими». Розрахунковий рахунок надає можливість зручно і швидко розпоряджатися власними коштами і проводити термінові платежі (тобто - в день подачі заявки). Саме тому розрахункові рахунки більше підходять для тих осіб, які здійснюють активну фінансову діяльність, постійно приймаючи і відправляючи платежі. Дані рахунки мають порівняно невисоку комісію і можливість зручного управління через Інтернет.

Відкрити даний вид рахунку можна в банках: Австрії, Гонконгу, Естонії, Латвії, Кіпру та Люксембургу і, звичайно ж, в офшорних: Сент-Вінсент і Гр., Белізі, Панамі і Сейшелах.

, Белізі, Панамі і Сейшелах

  • Ощадний і інвестиційний рахунок

Ощадні та інвестиційні рахунки в іноз. банках відкриваються з метою накопичення коштів і їх примноження. Відкриття рахунку можливо в довгостроковому і в короткостроковому плані. Різні банки можуть запропонувати різні варіанти вигідного вкладення коштів під відсотки. Крім цього, ви можете зустріти вигідні пропозиції вкласти ваші накопичення в інвестиційну діяльність, прибутковість якої трохи вище простих відсотків по ощадному депозиті.

Ощадні рахунки зазвичай не призначені для здійснення комерційної діяльності. Інвестиційні рахунки в більшій мірі підходять для довгострокових інвестицій.

Для відкриття ощадних і інвестиційних рахунків краще звернути увагу на банки: Швейцарії, Люксембургу, Австрії та інших країн Західної Європи.

3 Необхідні документи

У більшості випадків, при відкритті рахунку фізособою, іноземні банки вимагають пред'явити такі документи, як:

  1. Паспорт (або будь-яке інше посвідчення особи, яке вважається легальним в країні перебування іноземного банку - права, карта соціального страхування і т.п.)
  2. Підтвердження адреси у країні проживання резидента (в більшості випадків досить квитанції про оплату комунальних послуг або інших платежів особою за адресою свого проживання, від власного імені і за адресою своєї реєстрації. У деяких випадках підійде відмітка в паспорті про реєстрацію. У даному випадку необхідно розуміти, що іноземним банком чітко розрізняються поняття місця фактичного проживання і реєстрації. Банку необхідно підтвердити саме ваше місце фактичного проживання)
  3. Банківська довідка (довідка будь-якого банку з країни проживання про відкрите в ньому рахунку на ваше ім'я)

Зазвичай вартість послуг при відкритті рахунку для нерезидентів становить близько $ 150.

4 Безпосереднє відкриття рахунку

Багато з іноземних банків вимагають особистої присутності вкладника в момент подання ним необхідних для відкриття рахунку документів. Одночасно, є і такі, в яких відкрити рахунок можна дистанційно - за допомогою Інтернету.

У будь-якому випадку, перелік необхідних для відкриття рахунку документів буде однаковим. Різниця буде полягати лише в формі їх подачі:

  • При особистій присутності - безпосередньо в руки банківського працівника (будьте готові заповнити заяву про відкриття банківського рахунку та договір з банком + надати всі перераховані вище документи).
  • При дистанційному відкритті - заповнити на сайті банку on-line форми, а також оригінал заяви на відкриття банківського рахунку та договір (для цього буде необхідно роздрукувати їх електронні бланки, заповнити, а потім відсканувати і надіслати електронною поштою до банку). Можливо, оригінал заяви та договору буде необхідно направити на адресу банку поштою (банк може зажадати їх нотаріального засвідчення - все залежить від внутрішніх правил банку).

Вам необхідно мінімальне знання мови країни, в банку якій ви збираєтеся відкрити рахунок (у разі дистанційного відкриття - зійде і знання англійської, на який, скоріш за все, буде переведений сайт банку і буде дозволена подача документів).

Що стосується термінів відкриття рахунку, то в більшості випадків ця процедура займає не більше 1 дня. У деяких випадках (залежить від внутрішніх правил банку) - від декількох днів до 1 місяця.

Відкрити рахунок можна також за допомогою посередницької фірми, яка спеціалізується на наданні таких послуг. У такий фірми завжди є чітко відпрацьована схема роботи і контакти з банками. Більш того, такі фірми зазвичай допомагають вибрати банк під необхідні вам цілі і заповнити всі необхідні документи на іноземній мові.

5 З точки зору законодавства

Громадянам Росії в іноземних банках відкривати рахунки і використовувати їх в рамках законних видів діяльності не заборонено.

Винятком є ​​державні службовці та члени їх сімей, а також неповнолітні діти, які відповідно до загального правила є неправоздатними (Федеральний закон № 79-ФЗ 2013 року і Інструкція ЦБ РФ № 100 від 2001р. «Про рахунках фізичних осіб-резидентів в зарубіжних банках» )

Однак общеразрешающая норма не говорить про вседозволеність. Відкриття рахунку тягне для резидента РФ виконання додаткових вимог.

Згідно з Наказом ФНС РФ від № ММВ-7-6 / 457 @, резиденти, які відкрили рахунок в іноземному банку / змінили свої платіжні реквізити, повинні повідомити про це протягом 1 місяця з дня відкриття (зміни реквізитів), податковий орган.

Одночасно зазначимо, що на сьогоднішній момент немає чіткої вимоги щодо подання фізичними особами РФ в податкову звітів про рух грошей на відкриті ними рахунках за кордоном.

Порушення зазначеного вище вимоги тягне за собою адмін.ответственность - штраф від 1 до 1,5 тис. Рублів (ст. 15.25 КоАПРФ).

  • Процедура відкриття резидентом РФ рахунку в закордонному банку складається з 2-ух простих етапів:
  1. Безпосереднє відкриття рахунку;
  2. Повідомлення податкового органу про цей факт.

Безпосереднє відкриття рахунку;   Повідомлення податкового органу про цей факт

А з моменту відкриття рахунку в банку за кордоном, для вас стане можливим використання всього комплексу, гарантованого зарубіжної банківською системою, включаючи надійність, гарантованість вкладів, інвестиційні можливості і цілком пристойний процентний дохід за вкладом.

Новости