Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Латвії, посольство Латвії в Мінську, екскурсійні тури

  1. Як дістатися ЛАТВІЯ
  2. ВІЗА ЛАТВІЯ
  3. МИТНІ ПРАВИЛА ЛАТВІЇ
  4. ТРАНСПОРТ У ЛАТВІЇ
  5. ПОГОДА В ЛАТВІЇ
  6. ПЛЯЖІ ЛАТВІЇ
  7. ГОТЕЛІ ЛАТВІЇ
  8. ОБМІН ВАЛЮТИ В ЛАТВІЇ
  9. КУХНЯ ЛАТВІЇ
  10. ШОПІНГ В ЛАТВІЇ
  11. ПАМ'ЯТКИ ЛАТВІЇ

Латвія - це не тільки середньовічні шпилі, смачна кухня, а й тепле узбережжя Балтійського моря. Морські курорти Латвії не користуються такою популярністю, як, наприклад, курорти Іспанії, тому тут завжди багатолюдно. Країна, куди варто їхати заради цікавої екскурсійної програми і чистих пляжів Юрмали і Лієпаї. адже про тдих в Латвії - це, в першу чергу, екскурсійний відпочинок в Ризі, активний відпочинок на гірськолижному курорті Сігулда, пляжний відпочинок на березі Ризької затоки в Юрмалі.

про тдих в Латвії

Столиця: Рига
Державна мова: латиська
Грошова одиниця: євро (EUR), 1 євро = 100 євроцентів
Різниця в часі з Білоруссю: мінус один годину
Телефонний код: 371
Віза для білорусів: потрібна, шенгенська віза

Велика кількість середньовічних замків і величних соборів, велика кількість озер і мінеральних джерел, пишність місцевої природи і, звичайно ж, бурштин змушують тисячі туристів купувати тури в Латвію.

Як дістатися ЛАТВІЯ

Дістатися з Мінська до Риги не складе труднощів - ходять як рейсові автобуси міжнародних перевізників, так і поїзди (з пересадкою). Літає прямий регулярний рейс Мінськ-Рига. Авіаперевезення здійснюють «Белавіа» і airBaltic.

З Москви до Риги можна долетіти літаками авіакомпаній «Аерофлот», airBaltic, «Трансаеро» і UTair. Час в дорозі - 1 година 45 хвилин. Ризький міжнародний аеропорт розташований в 7 км від центру міста.

ВІЗА ЛАТВІЯ

Для відвідування Латвії білорусу потрібна шенгенська віза. Для її отримання необхідно звернутися до Посольства Латвії в Білорусі (в Мінську або Вітебську).

Посольство Латвійської Республіки

220013, м.Мінськ, вул. Дорошевича, 6а

Телефон +375 17 284 74 75 (інформація o візах) (c 13:00 - 17:00)

+375 17 388 75 55 (запис на візу)

сайт http://www.mfa.gov.lv/by/

Також візу в Латвію можна зробити в візових центрах Латвії в Мінську і Вітебську.

МИТНІ ПРАВИЛА ЛАТВІЇ

Ввозити і вивозити іноземну валюту можна в необмеженій кількості. Однак суму понад € 10000 необхідно задекларувати.

Заборонено ввезення в Латвію будь-яких м'ясних і молочних продуктів (в тому числі цукерки, консерви), не можна вивозити необроблений бурштин.

Безмитно можна ввозити:

  • тютюнові вироби в кількості 200 сигарет / 100 сигарил / 50 сигар / 250 гр тютюну - одне на вибір
  • 1 літр алкоголю міцністю вище 22 градусів або 2 літри міцністю нижче 22 градусів
  • 50 гр духів або 250 мл туалетної води

ТРАНСПОРТ У ЛАТВІЇ

За Латвії можна комфортно пересуватися на електричках (чисто і недорого), хоча добре розвинена і автобусна маршрутна мережа (комфортно, але дорожче).

Важливо! Якщо Ви купуєте квиток у кондуктора вартість на 25% дорожче, краще купувати квитки заздалегідь на станції.

Міський транспорт представлений автобусами, тролейбусами, трамваями, маршрутками і таксі. Найбільш приємний і вигідний варіант - прокат велосипедів в Латвії. Ціна від 9 євро на добу.

У великих містах є пункти прокату автомобілів. Щоб орендувати авто в Латвії, потрібні права міжнародного зразка, досвід водіння від 2 років, закордонний паспорт та кредитну картку. Варто пам'ятати, що дороги в Латвії, крім центральних, - гравійні.

Таксі в Латвії за виклик гроші не бере, тариф ділиться на денний і нічний. Останній на 20% дорожче.

ПОГОДА В ЛАТВІЇ

Клімат Латвії - перехідний до континентального від морського. Середня температура влітку в Латвії +19 С, взимку середня - до -2 С. Самим сонячним місяцем вважається травень.

ПЛЯЖІ ЛАТВІЇ

Пляжний сезон на Балтійському морі - дуже короткий, всього півтора місяці. Це липень і перша половина серпня. В цей час на пляжах складно знайти вільний лежак і недорогий готель. Можна, можливо купити тур в Латвію і забезпечити собі хороших і недорогий відпочинок на Балтійському морі.

Всі пляжі Латвії можуть похвалитися доглянутістю і високим рівнем обслуговування. Більшість - піщані, але зустрічаються і кам'янисті. Найпопулярніший курорт Латвії - Юрмала , Якому за популярністю поступаються Вентспілс і Лієпая.

ГОТЕЛІ ЛАТВІЇ

Латвія не входить в десятку найпопулярніших європейських країн у туристів, тому вибір готелів у Латвії не такий великий. Але вибрати можна в широкому ціновому діапазоні - від молодіжних гуртожитків до п'ятизіркових шикарних готелів.

У великих містах є готелі різного рівня зірок. Як правило, навіть одна зірка має на увазі включений у вартість сніданок.

Самий демокатічний за цінами на оренду житла курорт - Даугавпілс. Найпопулярніший серед туристів - Лієпая.

Невеликі курорти Латвії - Сігулда, Вентспілс - більше орієнтовані на сімейний відпочинок. Там багато варіантів апартаментів і пансіонів. В Юрмалі найбільша концентрація санаторіїв і спа-комлексов.

ОБМІН ВАЛЮТИ В ЛАТВІЇ

З 2014 року Латвія перейшла на євро.

Режим роботи банків в Латвії:

  • понеділок-п'ятниця - 9.00-16.00, частина працює і по суботах в режимі 9.00-12.30.

КУХНЯ ЛАТВІЇ

Латиші дуже цінують свої кулінарні традиції. Практично будь-яке кафе запропонує вибір страв з історичним підтекстом. Основа кухні Латвії - риба і картопля. Будучи в цій країні, варто спробувати:

  • балтійський лосось,
  • запіканка з оселедця з відвареною картоплею,
  • пиріжки з шпиком,
  • «Сир» зі свинячої голови.

Кмин займає окреме місце в кулінарному мистецтві латишів. Спробувати варто традиційний домашній кминний сир і баранину з соусом з цієї прянощі. «Клоппс» представляє з себе біфштекс під цибульним соусом.

Але і дух експериментаторів невгасимий. Наприклад, любов до житньому хлібу привела латишів до киселю і морозиву з цього продукту. Або, наприклад, можна спробувати пивний суп з сухофруктами.

Найпопулярніша мережу кафе в Латвії - LIDO.

ШОПІНГ В ЛАТВІЇ

Магазини Латвії, як правило, працюють з 10.00 до 19.00. По неділях більшість з них закрито.

Що привезти з Латвії:

  • керамічні вироби
  • вироби з бурштину
  • ризький бальзам Melnais Balzams
  • кондитерські вироби фабрики «Лайма»

керамічні вироби   вироби з бурштину   ризький бальзам Melnais Balzams   кондитерські вироби фабрики «Лайма»

ПАМ'ЯТКИ ЛАТВІЇ

Латвія багата невеликими середньовічними містечками. Можна прогулятися по старій Ризі , Дізнаючись місця, де знімалися культові радянські фільми, а можна відправитися в Даугавпілс , Цесіс, в «латвійську Швейцарію» - Сигулду, або ближче до моря - в популярну ще з радянських часів Юрмалу.

Латвія славиться своїми екологічними заповідниками, парками і замками. Найбагатший і старовинний природний заповідник Латвії - Гауйскій національний парк. Тут безліч екостежок, джерел, пам'ятники архітектури та культури. У Турайдського музеї-заповіднику багато археологічних артефактів і прекрасні пейзажі. В околицях Юрмали розкинувся парк «Кемері» і Музей рибальства під відкритим небом.

Найзнаменитіші бойові зміцнення:

  • Дінабургской фортеця в Даугавпілсі,
  • замок Лівонського ордену в Вентспілсі,
  • монументальний Турайдский замок в Сигулде,
  • найстаріший Венденський замок в Цесисе.

Міста і курорти Латвії

Новости