Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижні курорти біля моря: серфінг і сноуборд за один день | Щоденне інтернет-видання про екстремальну культурі і нових видах спорту - Birdy Magazine

  1. Чилі
  2. Сноубординг
  3. серфінг
  4. Каліфорнія
  5. Сноубординг
  6. серфінг
  7. Нова Зеландія
  8. Сноубординг
  9. серфінг
  10. Японія
  11. Сноубординг
  12. серфінг
  13. Сочі
  14. Сноубординг
  15. серфінг

На стику двох стихій: 5 країн, де можна щодня поєднувати сніг і океан

~~~

Серфінг і сноуборд
в один день

На стику двох стихій: 5 країн,
де можна щодня поєднувати
сніг і океан

Фото: wired.com

Якщо керуватися правилом «найкращий відпочинок це зміна діяльності», виходить, що кращий активний відпочинок - це одночасно кілька видів спорту, які змінюють одне одного, і все це в форматі одного відпустки або канікул. Сьогодні ми розповімо про країни, де можна поєднати приємне з приємним, і знайти гірськолижні схили неподалік від моря, пляжів і серфінгу.

Кращий активний відпочинок - це одночасно кілька видів спорту, які змінюють одне одного

Ситуацій, при яких вам знадобиться саме такий розподіл сил і часу, досить багато. По-перше, подолавши всі фінансові перепони, ви напевно захочете отримати максимум від проведеного за кордоном часу. По-друге, зазнавши невдачі, скажімо, зі штурмом хвиль, можна відправиться розгортати сніг на висоту, ну і нарешті, якщо ви відправилися подорожувати компанією, розділитися на групи за інтересами. Отже, гори біля моря або море у гір, коротше кажучи, 5 дивовижних місць, де гірськолижний сезон збігається з сезоном серфінгу, і одне від іншого відокремлене кількома годинами їзди.

Чилі

По правді кажучи, на цю роль в Південній Америці цілком підійшов би і сусідній Перу, де також є сніг і океанський серфінг, але дивлячись на затиснутий між Тихим океаном і Андами Чилі розумієш, що ця країна немов створена для фанатів двох

  • Сноуборд-сезон: червень - листопад
  • Серф-сезон: березень - серпень

стихій і тут не з'явиться спокуса відволіктися на що небудь ще. З іншого боку, ніщо не заважає відправитися до північних сусідів, і покататися в тій же гірській системі, і на схожих хвилях, але вже з іншим колоритом. Ще один варіант - перебратися через гори, в Аргентину, і приступити до вивчення таємничої Патагонії і Оген землі. Головне, не скотитися до Антарктиди.

Сноубординг

Нагадаємо, що Чилі розтягнутий вздовж Анд на 4630 км і ви можете здогадатися, що за один виїзд всю красу тутешнього фрірайду (саме цим славиться Чилі, Перу і Аргентина) ви все одно не пізнаєте, але в будь-якому випадку, вам знадобиться машина на прокат. Без власного транспорту можна спробувати щастя на розташованих неподалік від Сантьяго курортах: Ель Колорадо, Ла Парва і Вальє Невадо, куди ходять автобуси зі столиці. Але головна принада регіону - всесезонний вулканічний фрірайд і беккантрі. Основне зосередження доступних для підйому і спуску вулканів (2000-3500м) і пророслих на їх схилах курортів, розташоване в південній частині країни, ближче до Патагонії. Одні з найпопулярніших Невадос Де Чійан, (3212м), Антуко (2985м), Льяйма (3125м), Вілларікка (2847м).


Фото: thegemsstock.com

серфінг

У пошуках хвиль в Чилі годі й втечуть далеко від столиці і прибережного містечка Вальпараїсо. Що стосується абсолютно диких і незайманих спотів, де крім вас на лайнап, скоріше за все, не буде взагалі нікого, то це швидше за північне узбережжя. Абсолютно в будь-який час року чилійські берега можуть порадувати стабільними хвилями, однак, найякісніший і стабільний свелл приходить в центральний серф-район Сантьяго, з березня по серпень. Температура води в плині року не перевищує 17 ° і найчастіше коливається в районі 12-15, в той час як повітря прогрівається до 18-25 °.


Фото: theinertia.com

Каліфорнія

Тож не дивно, що саме в цьому райському куточку Північної Америки живе стільки багатих і знаменитих людей. Каліфорнія воістину унікальний штат, який в контексті нашої вибірки, а можливо і за її межами, можна вважати окремим

  • Сноуборд-сезон: листопад - травень
  • Серф-сезон: серпень - лютий

державою, де є місце яскравим і гучним містам, нескінченним пляжам і височенним горах, підноситься над зеленими долинами національних парків.

Сноубординг

Шість основних відмінностей гірськолижних курортів США

Недоліком гірськолижних курортів Каліфорнія не страждає. Найбільше скупчення курортів розташовано на сході від столиці штату Сакраменто (так, не Лос-Анджелес і не Сан-Франциско), в горах Сьєрра-Невади, на кордоні зі штатом Невада. Тут, навколо озера Тахо зібралося одночасно близько півтора десятка курортів, деякі з яких об'єднані загальною зоною катання і мають єдині скі-паси. Найвідоміші і часто відвідуваних курортів Каліфорнії: Скво-Веллі, Хевенлі, Кірквуд, Маммут.


Фото: snowboarder.com

серфінг

Каліфорнія не єдине місце в штатах, де є серфінг (взяти хоча б Гаваї), але саме це узбережжі внесло величезний внесок у розвиток і поширення світової серф-культури в цілому. Це можна помітити і сьогодні, хоча б по перенаселеним серф-спотів як півночі, так і півдня штату. Основне зосередження серф-спотів Північної Каліфорнії знаходяться в Сан-Франциско і Санта-Круз, височенні хвилі приходять сюди в зимові місяці. На півдні серф-столицями можна вважати райони Лос-Анжелеса і Сан-Дієго, де найбільш оптимальним сезоном вважається літо. Варто відзначити, що навіть коли пляжі повні загоряють, температура води тут рідко дозволяє кататися без гідрокостюма.


Фото: foe.org

Нова Зеландія

Нова Зеландія - це той самий рідкісний випадок, коли про країну практично нічого не чути в новинах, але при цьому там набагато затишніше і, мабуть, красивіше, ніж в Монголії або, яка страждає тією ж проблемою, Австралії.

  • Сноуборд-сезон: червень - жовтень
  • Серф-сезон: круглий рік

Але одна лише згадка про те, що тут знімали всю трилогію «Володар кілець», розставляє все думки і припущення по місцях, і ви мимоволі починаєте шукати вартість квитків в цей дивовижний край.

Сноубординг

Далекі острови Нової Зеландії ваблять дивовижними природними умовами та можливостями для екстремального спорту.

Як і в сусідній Австралії, зима на обох островах настає рівно в протилежне від наших широт час, тому катальний сезон тут триває з початку червня по жовтень. Почасти через віддаленість від решти світу, черг на підйомники дюжини курортів островів не буває ніколи. Можливо, винен тут і великий потенціал для фрірайду і хеліскі турів. Основна сніжна життя північного острова кипить навколо вулкана Руапеху (2800м), в двох найбільших зонах катання - Факапапа і Туроа. Південний острів кілька переважує за кількістю населених схилів, по-перше, тому, що їх тут просто більше, по-друге, через те, що сезон тут починається ще в травні. Головні курорти півдня - потроєнь-Коун, Кардрона, Маунт Хатт.


Фото: whitelines.com

серфінг

15 000 метрів берегової лінії Новій Зеландії омивають води тасманійського моря і Тихого океану і, що найголовніше, хвилі сюди приходять на протязі всього року, з перевагою в сторону календарної зими. На відміну від сноубордингу, вся Серфові життя кипить на Північному острові, причому однаково на західному і східному узбережжі. Найпопулярніші і густонаселені серферами райони - Раглан і Піха, на яких зароджувався новозеландський серфінг ще в середині минулого століття. На Південному острові серферів значно менше, навіть в ідеальний прогноз, але це пояснюється крижаною водою і дуже примхливим кліматом.


Фото: theartofsurfing.co.nz

Японія

Ця острівна держава набагато популярніша Нової Зеландії, можна навіть сказати, що екстремальний спорт втрачається на тлі всього того, що можна почути про Японію. Але за всім цим букетом

  • Сноуборд-сезон: листопад - травень
  • Серф-сезон: сентябрь - січень

з аніме, гейш, суші, сакури, самураїв, праворульних машин і саке, можна розгледіти справжню серф-державу і імперію снігу в одному флаконі, точніше на одних і тих же островах.

Сноубординг

Мабуть найпопулярнішим регіоном Японії для фрірайду і беккантрі є загадкові ліси острова Хоккайдо, проте раз наша добірка зібрана за принципом «два в одному», вирушимо на сусідній острів Хонсю, де співвідношення гірськолижних зон і серф-спотів більш збалансовано.
Більшість японських курортів зосереджено по верхній кромці острова, на стороні японського моря. Один з найбільших і найвідоміших у світі районів розташований в самому центрі Хонсю - префектурі Нагано, зустріла зимову Олімпіаду 1998. Сезон на курортах Нагано триває з кінця листопада по травень. Один з найпопулярніших і старих районів - гірський масив Хакуба, перепад висот на схилах якого досягає тисячі метрів. Через пару трійку годин після того, як ви накатали, можна опинитися на березі Тихого океану, наприклад в Токіо.


Фото: huckmagazine.com

серфінг

Трохи про Японію - обділеною увагою тихоокеанської серф державі.

Якщо більшість схилів країни висхідного сонця зосереджено біля берегів Японського моря, то серфінг слід шукати в зворотному напрямку. Втім, невеликі відстані в поєднанні з високошвидкісними поїздами це легко компенсують. Варто нагадати, що Японія це 30 тисяч кілометрів берегової лінії, і цілих 9 районів де серфінг не міф, а один із проявів культури сучасної Японії. Переважна більшість спитав розташоване на тихоокеанському узбережжі, і якщо шукати співвідношення якості і стабільності хвиль, малої віддаленості від гір і близькості Токіо, то вірно перемагають префектури Судзуоку, Каганава і Тіба.


Фото: espn.go.com

Сочі

Ще років п'ять тому словосполучення «Курорти Краснодарського краю» викликало посмішку. Втім, посмішку воно викликає у багатьох і сьогодні, але приводів для гордості за рідне чорноморського узбережжя, погодьтеся, додалося.

  • Сноуборд-сезон: грудень - квітень
  • Серф-сезон: круглий рік

Основний скачок підйому стався буквально пару років тому, самі знаєте через що, але так чи інакше, Червона поляна сьогодні - це, якщо не серйозна конкуренція, то непогана альтернатива і шлях до порятунку. А хвилі як з'ясувалося, були завжди, просто їх раніше ніхто не ловив.

Сноубординг

Що нам залишиться після Олімпіади: нові гірськолижні траси та об'єкти Червоної Поляни

Про те, що стало з Червоної галявиною після того, як по ній прокотилася олімпійська хвиля Сочі 2014 року, ми вже писали. Нагадаємо лише, що до м'якому клімату і великій кількості снігу, (який, наприклад, на деяких трасах Гірської Каруселі лежить аж до літа), збільшилася кількість курортів і зон для катання, відповідно. Другим «побічним ефектом» став цілком альпійський зовнішній вигляд всього району, величезний вибір готелів і занять, крім катання, і все це в 40 кілометрах від моря. Є правда невелика «але», у вигляді цін, але на тлі сьогоднішнього курсу валют воно виглядає не настільки страшним.


Фото: Кирило Умрихин

серфінг

Огляд нового серф-споту в Сочі

Якщо схили і всю навколишню їх інфраструктуру необхідно будувати, то з серфінгом все виглядає дещо простіше. Зрозуміло, на цьому місці могла б виявитися, скажімо, Камчатка, але погодьтеся, що чорноморське узбережжя все ж трохи випереджає країну вулканів і крабів в транспортній доступності. Визначити чіткий сезон в цьому чудовому місці досить важко, тому більшість адептів вітчизняного серфінгу злітаються сюди саме під конкретний прогноз. Сочинському серфінгу не більше п'яти років, але це не завадило використовувати один з місцевих спитав Хоста-ріка в якості місця для проведення одного з етапів чемпіонату Росії з серфінгу.


Фото: Кирило Умрихин

Не соромтеся поєднувати приємне з приємним і не дозволяйте відсутності грошей і місця в багажнику авто заважати вам проводити ваші законні канікули на всі 100%.

Поділитися



Новости