Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Назви самих екзотичних фруктів світу і фото. Фрукти Тайланду, В'єтнаму, Китаю, Індії

  1. Смачні і соковиті екзотичні фрукти Таїланду
  2. Екзотичні фрукти В'єтнаму
  3. Екзотичні фрукти в Китаї
  4. Екзотичні фрукти в Індії: неоціненна цінність
  5. Самі екзотичні фрукти світу всіх кольорів веселки: зелені, жовті, червоні, помаранчеві ...
  6. «Жити здорово!»: Екзотичні фрукти

Екзотичні фрукти завжди славилися не тільки своїм різноманіттям, але і цілющими, а також поживними властивостями: багато хто з них здатні просто позбавити від спраги і голоду, а деякі навіть здатні вилікувати Екзотичні фрукти завжди славилися не тільки своїм різноманіттям, але і цілющими, а також поживними властивостями: багато хто з них здатні просто позбавити від спраги і голоду, а деякі навіть здатні вилікувати.


Скільки країн, стільки і видів фруктів. І тільки 50% з усього різноманіття відомо людям, а ще 10% - лише справжнім мандрівникам і гурманам.

Свої назви фрукти отримали від місцевих жителів і кожне з них що-небудь означає.

Наприклад, Дуріан названий так тому, що володіє різким дурманним запахом і відмінним смаком, а Карамболь має другу назву - «зоряне яблуко» через те, що при розрізі фрукт дуже схожий на зірку.

Смачні і соковиті екзотичні фрукти Таїланду

Смачні і соковиті екзотичні фрукти Таїланду

У разі вибору країни, яку хотілося б відвідати в першу чергу, краще зупинитися на Таїланді.

Поряд з прекрасним кліматом і чудовою їжею тут також можна спробувати дуже смачні і соковиті фрукти, радують своєю постійною свіжістю.

Ось їх основні види:

  • Банан (Banana). Поряд з загальновідомим видом - яскраво-жовта шкірка і молочно-біла м'якоть всередині, форма - довгаста - існує ще два різновиди: червоні і жовті, розміром з палець, банани з тонкою шкіркою. Саме їх і вживають в їжу. Третій вид - обсмажують і готують різні страви: чіпси або млинці з начинкою.
  • Кавун (Watermelon) - цей плід досить довгий час приймали за овоч, а потім і за фрукт. Тим часом, це досить соковита і смачна ягода, улюблена не тільки дітьми, а й дорослими. Виділяються два різновиди: червоні і жовті. Місцеві жителі вживають їх як інгредієнт в приготуванні коктейлю або їдять, посипаючи м'якоть сіллю.
  • Гуава (Guava) - даний фрукт вкрай важко знайти жителям Росії, в той час як в Таїланді вони продаються у великій кількості. Вони дуже схожі на яблука, з тією різницею, що всередині у них рожева м'якоть. Їдять їх так само, як і звичайні яблука - з шкіркою. Також можна посипати різними спеціями - на смак кожної людини. Цей фрукт є відмінним засобом для зміцнення здоров'я, оскільки містить вітамін С.
  • Цей фрукт є відмінним засобом для зміцнення здоров'я, оскільки містить вітамін С

  • Джекфрут (Jackfruit). За виглядом нагадує величезну диню. Всередині складається з безлічі часточок. Поряд з відмінним смаком, даний фрукт видає приємний запах. Незважаючи на те, що він може викликати алергію у вигляді спазмів у горлі - проходять через годину - джекфрут володіє величезною кількістю цілющих властивостей. Всі його складові служать на благо здоров'ю людини: коріння допомагають від діареї, чай з листя допомагає припливу грудного молока у годуючих мам, а сам фрукт можна використовувати як проносний засіб. Крім того, з нього можна приготувати як окремі страви, так і різні соуси.
  • Дуріан (Durian) - «король фруктів». Цей фрукт може здатися огидним для тих, хто побачить його вперше: запах від нього залишає бажати кращого. Але для знаючих людей немає нічого краще за нього. Дуріан з наїжувалися колючками на шкірці і неприємним запахом створює видимість захисту від повного зникнення. Чому? Тому що, очистивши його, можна наштовхнутися на дуже смачну, незрівнянну ні з чим, м'якоть. Крім того, Дуріан відмінно зігріває людину зсередини. Його їдять тільки в сирому вигляді і додають в різні страви.
  • Лічі (Lichi). Даний фрукт, за зовнішнім виглядом, нагадує малину. Але, придивившись, можна помітити, що шкірка у нього тверда. Усередині Лічі знаходиться біла м'якоть, що містить в собі кісточку. За смаком дуже нагадує родзинки. Широко використовується в медицині як ліки для лікування анемії і регулювання травлення.
  • Ананас (Pineapple). Даний фрукт в Росії спочатку служив символом достатку і розкоші в родині. Але з плином часу ананас став головною прикрасою новорічного столу. Він має терпкий і, при цьому, солодкий смак. Його не треба чистити. Досить нарізати на дольки і насолодитися чудовим запахом. Ананас містить величезну кількість вітамінів і корисних речовин. У разі вживання його на голодний шлунок, можна надовго забути про захворювання, пов'язані з серцем і судинами, а також про болях в м'язах. Крім того, ананас є відмінним профілактичним засобом проти виникнення онкологічних захворювань.
  • Крім того, ананас є відмінним профілактичним засобом проти виникнення онкологічних захворювань

  • Карамболь (Carambola, Star Fruit). Дуже незвичайний за формою фрукт. Зовні він виглядає як перець, а при розрізі схожий на зірку. Звідси друга його назва - «зоряне яблуко». Бувають кислуваті і солодкі плоди. Він відмінно підходить для здорових та просто повних людей. Карамболь поширена по всьому світу і скрізь її використовують не тільки в їжу, але і як лікарський засіб. Цей фрукт відмінно допомагає зупинити кровотечу, знімає похмільний синдром, відмінно чистить зубні протези і є відмінним помічником при астмі.
  • Кокос (Coconut) - цей фрукт багатьом відомий ще з часів реклами шоколадного батончика «Баунті». Кокос має внутрішню білу оболонку і наповнений рідиною білого кольору - «молочком». Це вміст відмінно допомагає втамувати спрагу, а також широко використовується в виготовленні шампунів. Крім того, кокосове молочко додається в морозиво, різні десерти. Кокос служить відмінним захисником проти діабету і прояви онкологічних захворювань.
  • Мангостин (Mangosteen). Його плоди є відмінним продовженням фрукта «Дуріан». Не дарма Мангостин називають «королевою фруктів». Рекомендується його вживати в їжу відразу після дуріан, так як цей фрукт відмінно охолоджує. Мангостин багатий на кальцій, нікотиновою кислотою і різними вітамінами. Він відмінно позбавляє шкіру від прищів. Крім того, сік Мангостин є відмінним омолоджуючий засобом.
  • Рамбутан (Rambutan). Зовні цей фрукт нагадує дуже зарослий каштан. Всередині - м'яке яйце. Інформація, що міститься всередині м'якоті кісточка також їстівна, але має смак жолудя. Він служить відмінним барвником при виготовленні меблів і косметики. Рамбутан надзвичайно смачний як начинку для пиріжків.
  • Салак (Salakh, Snake Fruit). Інша його назва «зміїний фрукт». Названий він так через велику схожість шкірки зі шкірою змії. Здалеку даний фрукт можна помилково прийняти за полуницю. Смак дуже солодкий, а ось запах віддалено нагадує валер'янку. Тим часом, даний фрукт надзвичайно корисний при курячій сліпоті і печії.

Ви вже знаєте, як за допомогою свіжовичавленого соку скинути вагу? Про можливості фреш можна дізнатися в цій статті.

Для схуднення можна виконувати вправи зі скакалкою - переходите до тренувань.

Екзотичні фрукти В'єтнаму

Екзотичні фрукти В'єтнаму

В'єтнам - це республіка, яка знаходиться на території Китаю. Саме звідси в багато міст Росії були завезені взуття та одяг. І саме тут можна придбати велику кількість корисних фруктів.

Корисні, поживні та лікувальні властивості будуть представлені нижче:

  • Манго (Mango). Даний фрукт має велику забарвлення - від жовтого до червоного. Самі плоди активно використовуються в їжу, причому їх стан зрілості, майже завжди, не є важливим при додаванні в різні страви. І тільки при приготуванні дитячого харчування необхідно використовувати стиглі плоди. Жир з насіння манго використовується для приготування мила.
  • Лонган (Dimocarpus Longan, Dragon Eye). Цей фрукт ще називають «Око Дракона». Всередині він дуже нагадує часник. Його плоди вкрай багаті на корисні вітаміни і речовини: фосфор, вуглевод, вітамін С і так далі.
  • Авокадо (Persea americana). Даний фрукт отримав поширення в Росії і Білорусі в якості додаткового інгредієнта при приготуванні салатів. Тим часом, він дуже багатий жирами, білками і вітамінами групи B. Крім того, авокадо знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також підвищує гостроту зору.
  • Черімойя (Annona cherimola). У цього фрукта своєрідний смак: поєднання ананаса, манго і папайї. Їдять його охолодженим і за допомогою ложок. Даний фрукт надзвичайно багатий міддю, магнієм і так далі.
  • Саподілла (Manilkara zapota). Зовні він дуже нагадує хурму. Цей фрукт можна вживати як в недостиглому вигляді, так і зрілому. Він широко використовується при приготуванні різних соусів і пюре.
  • Тамаринд (Tamarindus indica). Дуже нагадує квасолевий або гороховий стручок. При зрілості активно використовується при приготуванні різних страв. Крім того, його можна в'ялити. У недостиглому вигляді він подається разом з перцем і соусом. Тамаринд відмінно допомагає при температурі і підвищеному тиску.

Екзотичні фрукти в Китаї

Екзотичні фрукти в Китаї

Фрукти, які ростуть в цій країні, багато в чому повторюються з тими, які ростуть в інших жарких країнах. До таких відносяться: гуава, дуріан, пітахайя, лічі та рамбутан.

Поряд із загальновідомими, тут також можна знайти такі види фруктів:

  • Помело (Pomelo). На смак нагадує апельсин. Цей фрукт чудово підійде, як для бажаючих схуднути, так і для страждають від різних захворювань, починаючи з звичайної застуди і закінчуючи серцево-судинними хворобами, людям.
  • Ківі (Kiwi). Улюблений фрукт для дітей та дорослих. Хто має зелену м'якоть, він має трохи терпким і солодким смаком і доведеться кожному до вподоби. У ньому, також, міститься величезна кількість вітамінів.
  • Фізаліс (Phýsalis). Зовні це фрукт схожий на ліхтарик, всередині якого знаходиться «лампочка» - ягода червоного кольору, багата на вітамін С.
  • Кумкват (Fortunella). Фрукт, що вийшов в ході схрещування мандарина зі сливою. Він тільки недавно з'явився на прилавках магазинів в Росії, але вже встиг завоювати шалену популярність серед покупців. Плюси цього фрукта в тому, що вони не мають потребу в чищенні шкірки і мають одночасно два смаку: трохи кислуватий і ніжно-м'який.

Екзотичні фрукти в Індії: неоціненна цінність

Екзотичні фрукти в Індії: неоціненна цінність

Поряд зі своїми поживними властивостями, деякі фрукти, які ростуть як в Індії, так і інших країнах, можуть служити відмінною прикрасою для столу або окремого страви.

В Індії є, також, і чисто місцеві фрукти:

  • Аннона (Annona). Виділяють кілька підвидів: аннона луската, аннона черімойя і так далі. Шкірка ребриста і зеленого кольору. М'якоть дуже смачна і ніжна. Але, для того, щоб відчути всю красу даного фрукта, необхідно вибирати зрілі або перезрілі плоди, які дуже легко чистяться, а то і розвалюються в руках. Для визначення ступеня зрілості необхідно орієнтуватися на м'якість аннони.
  • Пітахайя (Hylocereus). Дуже гарний фрукт. Всередині він складається з білої м'якоті і маленьких кісточок. Його ще називають «дракона фрукт». Основна його відмінність від всіх інших - він росте на кактусі. Дуже добре підходить для позбавлення від болю в шлунку.

Дуже добре підходить для позбавлення від болю в шлунку

Підсумовуючи вищевикладене, хочеться відзначити наступне: всі вищеперелічені фрукти за своїми цілющими властивостями і приголомшливому смаку цілком здатні замінити мільйон різних ліків і, при цьому, не залишають побічних ефектів.

Завершимо наш список екзотичних фруктів переглядом красивою різнобарвною фото галереї.

Самі екзотичні фрукти світу всіх кольорів веселки: зелені, жовті, червоні, помаранчеві ...

«Жити здорово!»: Екзотичні фрукти


Чому?

Новости