Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

З Кетцалькоатлем на носі

  1. Cathay Dragon
  2. Першим літаком в новій лівреї Сathay Dragon став Airbus A330
  3. China Airlines
  4. Boeing 777 став першим повітряним судном такого типу, пофарбованим в кобрендингову ліврею China Airlines і Boeing
  5. Рідкісний птах на фюзеляжі A350-900
  6. Eva Air
  7. Символ невимушеного і розслабленого стилю подорожей на A321 авіакомпанії Eva Air
  8. Qantas
  9. Еволюція літаючих кенгуру
  10. JetBlue
  11. A320 авіакомпанії JetBlue в ретро-лівреї
  12. Aeromexico
  13. "Пернатий" Boeing 787-9
  14. Brussels Airlines
  15. А320 в лівреї, присвяченій відомому бельгійському художнику-сюрреаліста Рене Магрітту
  16. U-Fly Alliance
  17. Перший A320 в лівреї альянсу U-Fly
  18. Авіакомпанія "Росія"
  19. Boeing 747 - перший літак авіакомпанії "Росія", пофарбований в нову ліврею
  20. "Бєлавіа"
  21. Boeing 737-300 авіакомпанії "Бєлавіа" рекламує онлайн-гру World of Tanks
  22. Центральним елементом нового іміджу "Бєлавіа" став волошка
  23. Чого чекати в 2017 році
  24. Loganair хоче додати шотландської самобутності в небо
  25. Norwegian
  26. Портрет Емі Джонсон з'явиться на літаках Boeing 737 і Boeing 787

Перше, що кидається в очі при погляді на літак, - то, як він розфарбований, його ліврея. До деяких ми вже звикли і знаємо, що ось, наприклад, з розвівається російським прапором на хвості - "Аерофлот", а яскраво-салатові - S7 Airlines. Але бувають лівреї незвичайні, коли мета авіакомпанії - виділити повітряне судно, зробити акцент на незвичайності його зовнішнього вигляду. Іноді літаки перефарбовують під якусь подію або рекламну акцію, а іноді авіакомпанія повністю змінює свій фірмовий стиль.

Пропонуємо подивитися, які нові лівреї з'явилися в 2016 р, і зазирнути в рік 2017-й.

Cathay Dragon

Гонконгський регіональний авіаперевізник Dragonair (повністю належить флагманської авіакомпанії Гонконгу Cathay Pacific) ще на початку 2016 року оголосив про плани провести ребрендинг. Однак тільки в листопаді з'явилося і нову назву (Cathay Dragon), і новий логотип. Ребрендинг, на думку топ-менеджерів перевізника, підвищить впізнаваність серед клієнтів і спростить життя пасажирів, оскільки нова назва і розфарбування літаків стали візуально ближче до материнської для Dragonair компанії. Що змінилося:

  • назва авіакомпанії на фюзеляжі (ієрогліфами і латинськими буквами);
  • зображення дракона перемістили з кіля на ніс повітряного судна, розмістивши його поруч з вікнами кабіни пілотів;
  • на хвості з'явився розчерк кисті, що символізує летить птаха; такий же елемент присутній на хвостах літаків і Cathay Pacific, тільки не червоний, як у Cathay Dragon, а зелений.
Перше, що кидається в очі при погляді на літак, - то, як він розфарбований, його ліврея

Першим літаком в новій лівреї Сathay Dragon став Airbus A330

Фото: Cathay Dragon

China Airlines

Тайванський національний авіаперевізник China Airlines спільно з авіабудівником Boeing в травні минулого року представив літак Boeing 777, забарвлений в кобрендингову ліврею . Літак став десятим повітряним судном такого типу в парку авіаперевізника і першим, який отримав кобрендингову ліврею. Основою послужила фірмове розфарбування виробника авіалайнера. Елементами, що представляють авіакомпанію, стали логотип China Airlines, розташований на фюзеляжі, і квітка японського абрикосу (Prunus mume; один з національних символів Тайваню), традиційно розмістився на кілі. Проект кобрендинговій фарбування літака присвятили 100-річчю компанії Boeing.

Проект кобрендинговій фарбування літака присвятили 100-річчю компанії Boeing

Boeing 777 став першим повітряним судном такого типу, пофарбованим в кобрендингову ліврею China Airlines і Boeing

Фото: Boeing

У жовтні авіаперевізник представив ще один літак в незвичайній розфарбуванні. Ним став A350-900, на якому зображений фазан мікадо (Syrmaticus mikado) - ендемічний для Тайваню рідкісний вид птахів. В цілому China Airlines планує розфарбувати в нову ліврею 14 літаків A350-900, які надійдуть в парк до 2018 р

Рідкісний птах на фюзеляжі A350-900

Фото: China Airlines

Eva Air

В кінці листопада ще одна тайванська авіакомпанія - Eva Air представила літак A321 в лівреї, присвяченій Гудетаме. Це новий мультиплікаційної персонаж - ледачий жовток, витягнуте з яєчної шкаралупи. Його привела на світ японська компанія Sanrio, та сама, що породила бум на Hello Kitty. До слова, літаки з мультяшним кошеням на борту літають в парку Eva Air з 2005 р "На відміну від солодкого образу Hello Kitty, Гудетама символізує невимушений і розслаблений стиль подорожей", - говорить президент авіакомпанії Дерек Чен. Лінивий жовток зустріне пасажирів не тільки зовні, але і в салоні - на формі стюардес, на підголівниках крісел, в меню, на серветках, столових приладах, дорожніх наборах і т. П.

П

Символ невимушеного і розслабленого стилю подорожей на A321 авіакомпанії Eva Air

Фото: Eva Air

Qantas

У жовтні 2016 р австралійська авіакомпанія Qantas представила новий образ свого культового "Летючого кенгуру". Оновлений логотип авіаперевізника буде використаний в дизайні літака Boeing 787 Dreamliner, який поповнить флот Qantas в 2017 р Авіакомпанія розмістила логотип і на одному зі своїх A330.

Вперше кенгуру з'явився на літаках Qantas в 1944 р З тих пір символ авіаперевізника неодноразово піддавався змінам. Новий кенгуру значно спрощений - він відрізняється меншою деталізацією і більш плавними формами. Крім того, тепер його зображення буде розміщуватися не тільки на хвості, а й на носі, двигунах і закінцівках крила літаків.

Еволюція літаючих кенгуру

Фото: Qantas

JetBlue

У той час як австралійська Qantas, авіакомпанія з багатою історією, спрощує логотип і робить його більш сучасним, молодий американський авіаперевізник JetBlue (почав операційну діяльність в 2000 р) пішов іншим шляхом і розфарбував один зі своїх літаків A320 в ретро-ліврею, спеціально розроблену в стилі 1960-х рр.

У той час як австралійська Qantas, авіакомпанія з багатою історією, спрощує логотип і робить його більш сучасним, молодий американський авіаперевізник JetBlue (почав операційну діяльність в 2000 р) пішов іншим шляхом і розфарбував один зі своїх літаків A320 в ретро-ліврею, спеціально розроблену в стилі 1960-х рр

A320 авіакомпанії JetBlue в ретро-лівреї

Фото: Jet Blue

Aeromexico

Нову ліврею мексиканського авіаперевізника Aeromexico отримав його перший Boeing 787-9. Її дизайн розробив мексиканський художник-графік Хосе Мануель Ескудеро. Як каже автор проекту, на створення нової лівреї його надихнули образи тварин, які і зображені на фюзеляжі. Сам літак отримав назву "Кетцалькоатль" ( "Пернатий змій") - на честь божества доиспанской Мексики.

Сам літак отримав назву Кетцалькоатль ( Пернатий змій) - на честь божества доиспанской Мексики

"Пернатий" Boeing 787-9

Фото: Aeromexico

Brussels Airlines

Бельгійський авіаперевізник Brussels Airlines представив літак А320 в лівреї, присвяченій відомому бельгійському художнику-сюрреаліста Рене Магрітту. У розмальовці літака використані мотиви трьох робіт Магрітта: "Висока суспільство" (La Belle Société), "Передбачення" (La Clairvoyance) і "Повернення" (Le Retour). Ліврея з'явилася завдяки співпраці авіакомпанії і фонду художника.

Ліврея з'явилася завдяки співпраці авіакомпанії і фонду художника

А320 в лівреї, присвяченій відомому бельгійському художнику-сюрреаліста Рене Магрітту

Фото: Brussels Airlines

U-Fly Alliance

У грудні альянс авіакомпаній U-Fly Alliance, що складається виключно з низькотарифних перевізників, отримав перший літак A320 в оригінальній лівреї. Повітряне судно буде експлуатуватися в парку китайської авіакомпанії West Air. У перспективі у кожного учасника об'єднання буде свій літак в лівреї U-Fly Alliance. Ідея була запозичена у найбільших світових альянсів авіаперевізників, члени яких експлуатують літаки в фірмових лівреях.

U-Fly Alliance був утворений на початку 2016 року і спочатку складався з чотирьох китайських авіакомпаній, підконтрольних Hainan Airlines, - HK Express, Lucky Air, Urumqi Air, West Air. Влітку до них приєдналася південнокорейська Eastar Jet.

Перший A320 в лівреї альянсу U-Fly

Фото: U-Fly Alliance

Авіакомпанія "Росія"

У квітні 2016 року авіакомпанія "Росія", до складу якої увійшли два інших перевізника групи "Аерофлот" - "Донавіа" і OrenAir ( "Оренбурзькі авіалінії"), отримала перший літак, пофарбований в нову ліврею . Йдеться про широкофюзеляжних машині Boeing 747, яку раніше експлуатувала припинила польоти "Трансаеро". Як відзначали представники "Росії", при виборі розмальовки важливо було зберегти впізнаваність бренду, але при цьому надати йому нові, сучасні риси. Фірмовий знак компанії виконаний у вигляді інверсійного сліду від літака, що "підкреслює динамічний характер оновленого бренду". Голова ради директорів авіакомпанії "Росія" Вадим Зінгман пояснив, що в основу малюнка нової лівреї ліг елемент, що нагадує лопать турбіни.

Голова ради директорів авіакомпанії Росія Вадим Зінгман пояснив, що в основу малюнка нової лівреї ліг елемент, що нагадує лопать турбіни

Boeing 747 - перший літак авіакомпанії "Росія", пофарбований в нову ліврею

Фото: Авіакомпанія "Росія"

"Бєлавіа"

Білоруська національна авіакомпанія "Бєлавіа" в 2016 р представила відразу два проекти - Boeing 737-300, рекламує популярну онлайн-гру World of Tanks , І Boeing 737-800, розфарбований в новий фірмовий стиль авіаперевізника . Дизайн першої машини був створений спільно з розробником онлайн-ігор Wargaming; сам проект носить іміджевий (некомерційний) характер.

Дизайн першої машини був створений спільно з розробником онлайн-ігор Wargaming;  сам проект носить іміджевий (некомерційний) характер

Boeing 737-300 авіакомпанії "Бєлавіа" рекламує онлайн-гру World of Tanks

Фото: Олександр Мішин // transport-photo.com

Створенням нового фірмового стилю авіакомпанії і зовнішньої розмальовки літаків зайнялося агентство з США Paul Wylde; переробку інтер'єру доручили американської же фірмі Teague. Центральним елементом нової стилістики став волошка. В авіакомпанії пояснили, що він вважається традиційним білоруським квіткою, який символізує чистоту, привітність і дружелюбність.

Центральним елементом нового іміджу "Бєлавіа" став волошка

Фото: "Бєлавіа"

Чого чекати в 2017 році

Loganair

Шотландська регіональна авіакомпанія Loganair заявила про плани створити національного шотландського авіаперевізника. Очікується, що вже у вересні 2017 року він почне виконувати польоти з аеропорту Глазго під своїм власним брендом на своїх же, а не на орендованих літаках. "Ми хочемо додати шотландської самобутності в небо", - відзначають в авіакомпанії. Повітряні судна будуть прикрашені традиційним для Шотландії картатим орнаментом тартан.

Повітряні судна будуть прикрашені традиційним для Шотландії картатим орнаментом тартан

Loganair хоче додати шотландської самобутності в небо

Фото: Loganair

Norwegian

Норвезька авіаперевізник Norwegian відомий тим, що використовує в дизайні ліврей своїх літаків портрети знаменитих людей - полярних дослідників, вчених, літераторів, музикантів, причому не тільки скандинавського походження. Авіакомпанія оголосила, що в 2017 р на двох літаках - Boeing 737 і Boeing 787 - з'явиться портрет Емі Джонсон, першої в світі жінки-пілота, яка зробила одиночний переліт з Англії до Австралії. Вона також відома тим, що брала участь в першому в світі одноденному перельоті з Лондона до Москви. Емі Джонсон загинула в авіаційній катастрофі під час Другої світової війни.

Зараз в парку авіакомпанії експлуатується понад 80 літаків, прикрашених портретами відомих людей.

Портрет Емі Джонсон з'явиться на літаках Boeing 737 і Boeing 787

Фото: Norwegian

Новости