Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турецькі авіалінії: тривала стикування в Стамбулі: безкоштовний готель і екскурсії

  1. Стоповер в Стамбулі від 10 годин при перельоті турецькими авіалініями
  2. Тривала стикування в Стамбулі у Turkish Airlines від 20 годин: безкоштовний готель
  3. Безкоштовна екскурсія в Стамбулі при тривалій стикуванні від 6 годин
  4. Як дістатися з аеропорту Ататюрка до районів Султанахмет і Таксим самостійно?

У Turkish Airines (головною авіакомпанії Туреччини і однією з кращих авіакомпаній Європи) крім відмінного сервісу на борту є ще кілька приємних бонусів. А саме безкоштовний готель або екскурсія по місту при тривалій стикуванні в Стамбулі в аеропорту Ататюрка. Наприклад, ви летите з Росії в США, Азії або Африки через Стамбул, у туркіш всі рейси з Росії виконуються зі стикуванням у столиці Туреччини (крім рейсів безпосередньо в сам Стамбул, звичайно).

29 жовтня 2018 року в лад ввели новий величезний аеропорт, який з часом повинен стати найбільшим в світі за пасажиропотоком, а Ататюрк будуть поступово закривати. Думаю, всі бонуси від турецьких авіаліній збережуться і в новій повітряної гавані.

У цьому пості розповім, як отримати всі ці приємні ништяки, про наш досвід і як дістатися з аеропорту Ататюрка до центру міста.

У цьому пості розповім, як отримати всі ці приємні ништяки, про наш досвід і як дістатися з аеропорту Ататюрка до центру міста

Отже, в чому суть? Всього можливо три різні варіанти:

Стоповер в Стамбулі від 10 годин при перельоті турецькими авіалініями

При стикуванні більше 10 годин і відсутності варіантів відлетіти раніше (іншими рейсами Turkish), вам обов'язково отримують безплатне готель, причому рівня 4-5 *! До нього ж додається безкоштовний трансфер в обидва боки і сніданок.

Що треба робити?

По прильоту проходите паспортний контроль (а віза до Туреччини росіянам не потрібна, поставлять просто штамп у закордонний паспорт), виходьте в загальний зал і йдете направо до кінця. Там буде невелика стійка Hotel Desk з логотипами авіакомпанії, недалеко від кав'ярні Starbucks. Туди віддаєте свої посадочні талони і вам все організують.

Зазвичай при такому варіанті везуть в готель поруч з аеропортом, тому щоб подивитися безпосередньо сам Стамбул, вам треба буде самостійно добиратися до міста. Другий момент - якщо виліт рано вранці, то поснідати ви не встигнете.

аеропорт Ататюрка

Тривала стикування в Стамбулі у Turkish Airlines від 20 годин: безкоштовний готель

Неважливо, чи є рейси рейси у вашому напрямку раніше чи ні, при стоповер більше 20 годин ви отримаєте безкоштовний готель.

Якщо летите в економі, отримаєте готель 4 * на одну ніч в районі Султанахмет. Якщо в бізнесі - то готель 5 * на дві ночі в районі Таксим. Сніданки включені в обох варіантах. І Султанахмет, і Таксим - це самий центр Стамбула, звідки рукою подати до основних цікавих місць.

Важливі моменти:

  • Працює тільки за умови покупки квитків авіакомпанії Turkish Airlines (інструкція нижче).
  • Є певні умови, куди повинен бути куплений квиток. При перельотах з Росії це: Америка (США, Канада, Аргентина, Бразилія, Колумбія, Панама, Куба, Венесуела), Азія - Далекий Схід, Африка, Іспанія, Італія, Франція, Німеччина, Португалія, Греція, Ліван, Об'єднані Арабські Емірати, Грузія, Мальта, Ізраїль, Прага, Відень, Белград, Баку, Бухарест, Йорданія, Хорватія, Іран, Саудівська Аравія, Болгарія, Угорщина. Європейські напрямки додали недавно і це дуже добре!
  • У вас повинні бути куплені квитки в обидві сторони.
  • Авіакомпанія не надає безкоштовний трансфер до готелю в даному випадку. Про те, як дістатися самостійно з аеропорту Ататюрка до центру міста, читайте в кінці поста.
  • Якщо стикування в Стамбулі більше 24 годин, то необхідно забрати свій багаж. Якщо ж менше, то ще при вильоті з Росії його зареєструють до кінцевої точки, і ви будете без нічого.

наш досвід

Ми летіли з Москви в Марокко (Касабланка) через Стамбул. По дорозі туди якраз була стиковка 20 годин і 5 хвилин (вклалися), і ми, звичайно ж, скористалися можливістю подивитися новий місто. А Стамбул виявився просто шикарним місцем, в яке плануємо повернутися!

Готель був Grand Yavuz 4 * буквально в декількох хвилинах ходьби від зупинки трамваїв і зовсім поруч з Блакитний мечеттю і Айя-Софією.

Готель був Grand Yavuz 4 * буквально в декількох хвилинах ходьби від зупинки трамваїв і зовсім поруч з Блакитний мечеттю і Айя-Софією

Безкоштовний готель в Стамбулі

Номер простий, але затишний. Вхід по електронному ключу.

Вхід по електронному ключу

Навіть ванна є.

Навіть ванна є

На ресепшені молоді усміхнені хлопці, допоможуть-підкажуть. Навіть російською кілька слів знають :)

Сніданок був рясний і смачний: випічка, салати, сири, варені яйця, пластівці, чай / кава (прямо з кавомашини), сік, фрукти, овочі. Шведський стіл. Шкода, що поспішали встигнути на рейс, так би посиділи посмакували довше.

Як отримати безкоштовний готель від Turkish Airlines?

1. Купуємо квиток на рейси Турецьких Авіаліній, наприклад на, підбираючи на потрібні дати за своїми напрямками, або використовуючи опцію «Складний маршрут». Там є зручні фільтри, можна виставити час пересадки більше 20 годин або показувати тільки рейси турецьких авіаліній, що нам і потрібно.

Приклад бронювання:

Квитки з Москви в Нью-Йорк зі стикуванням в Стамбулі понад 20 годин

2. Відправляємо на пошту [email protected] номера квитків і прізвища / імена пасажирів (квиток прийде вам на пошту після покупки). Зробити це треба не пізніше ніж за 72 години до перельоту.

3. Протягом кількох днів прийде підтвердження з ваучером на готель (з вписаними туди вашими даними, назвою готелю, датами і т.д.), його треба буде роздрукувати і показати на ресепшені готелю, коли доберетеся.

Безкоштовна екскурсія в Стамбулі при тривалій стикуванні від 6 годин

Ще один варіант при вимушеній стикуванні більше 6 годин - безкоштовні екскурсії по столиці (англійською мовою). Офіційно можна отримати або безкоштовний готель, або екскурсію, але по мережі гуляють відгуки людей, які взяли і те, і інше.

Розклад екскурсій: 08: 30-11: 00, 09: 00-15: 00, 12: 00-18: 00, 14: 00-20: 00, 09: 00-18: 00, 16: 00-21: 00 .

Залежно від часу є різні види екскурсій: walk tour, sightseeing tour ... В деякі екскурсії включено сніданок, або сніданок і ланч або вечерю. Трансфери, вхідні квитки в музеї включені завжди.

Щоб записатися екскурсію, після прильоту в Стамбул підходьте рано вранці на ту ж стійку Hotel Desk, показуєте свої документи і квитки. Нудно підійти як мінімум за 30 хвилин до початку екскурсії.

Безкоштовна екскурсія в Стамбулі

Які пам'ятки подивіться?

  • Блакитна мечеть
  • палац Топкапи
  • Софійська мечеть
  • Вежа і площа Беязіт
  • Гранд Базар
  • безліч інших цікавих місць, в залежності від екскурсії.

Блакитна мечеть у Стамбулі

Як дістатися з аеропорту Ататюрка до районів Султанахмет і Таксим самостійно?

Отже, в разі тривалої стикування в Стамбулі понад 20 годин турецькі авіалінії дають вам безкоштовний готель, але дістатися до нього потрібно самим. Зараз розповім, як це зробити недорого.

З аеропорту в район Султанахмет:

Найпростіший і бюджетний спосіб - на метро з пересадкою на трамвай. Спочатку дотримуйтесь за вказівниками на Metro «Havalimani (Atatürk Airport)». На станції купуєте одноразову картку за 5 лір (близько 60 рублів) і доїжджаєте по ній до Zeytinburnu (по червоній гілці). Там пересідаєте на трамвай Т1 (синя гілка на схемі), який йде в бік Кабаташ (Kabataş) і виходите на станції Султанахмет (Sultanahmet). Проїзд на трамваї коштує так само 5 лір за одноразової карті.

Разом 10 лір (близько 120 рублів) за всю дорогу. Щоб дістатися назад, робите всі дії в зворотному порядку.

Пересадка з метро на трамвай

Схема метро в Стамбулі (вірніше необхідної частини), оригінал в хорошій якості можна завантажити тут .

Схема метро в Стамбулі (вірніше необхідної частини), оригінал в хорошій якості можна завантажити   тут

До району площі Таксим:

На метро по червоній гілці М1 до кінцевої станції Yanikapi, там пересісти на зелену гілку М2 і доїхати до станції Taksim.

Спосіб без пересадок: на виході з аеропорту шукайте експрес-автобуси фірми Havataş. Вони йдуть прямо до площі, ходять кожні півгодини з 4:00 ранку і до 01:00 ночі. Вартість проїзду в одну сторону - 12 лір.

Метро ходить тільки з 6 ранку до 12 ночі, тому вночі доведеться їхати на таксі. Трансфер можна, при поїздці компанією вийде цілком недорого.

Це далеко не всі способи, але основні.

Важливо! У Ататюрке можуть бути великі черги на паспортний контроль, легко можна простояти 30-40 хвилин, тому приїжджайте заздалегідь, а не в останній момент.

Післямова.

За квитки з Москви в Марокко зі стикуванням в Стамбулі і назад ми заплатили по 12500 рублів з людини. Вважаю, що це дуже дешево, особливо з огляду на дальність (2,5 + 4,5 години польоту тільки в одну сторону), 30 кг багажу, відмінне харчування і розваги на борту, пледи, ну і безкоштовний готель зі сніданком, звичайно ж!

Рекомендую і вам скористатися цією опцією. Дякую за увагу!

Отже, в чому суть?
Що треба робити?
Як отримати безкоштовний готель від Turkish Airlines?

Новости