Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Турагент: Турава: Небесні альянси

19 квітня 19 квітня   © Skyteam   Ті, хто часто літає, напевно знають про існування авіаальянсів - об'єднань найбільших міжнародних і національних авіаперевізників, але далеко не завжди користуються привілеями і благами, які обіцяють пасажирам ці транспортні організації

© Skyteam

Ті, хто часто літає, напевно знають про існування авіаальянсів - об'єднань найбільших міжнародних і національних авіаперевізників, але далеко не завжди користуються привілеями і благами, які обіцяють пасажирам ці транспортні організації. Тим часом авіакомпанії пропонують своїм клієнтам велику кількість додаткових послуг і сервісів, які можуть істотно здешевити переліт і зробити подорож більш комфортним

Потрійна конкуренція

Прагнення авіакомпаній підвищити конкурентоспроможність і таким чином зробити свої послуги більш доступними і різноманітними не знає кордонів. Як в сенсі фінансовому, так і в географічному. Сьогодні в світі існує три найбільших альянсу-конкурента, і в складі кожного є авіакомпанії, що літають у всі кінці світу і працюють в різних сегментах регулярних пасажирських авіаперевезень.

Star Alliance - найстаріший (утворений в 1997 році) і найчисленніший альянс, куди входять 26 авіакомпаній. В даний час об'єднує європейські, американські, азійські, африканські авіакомпанії, а також новозеландську Air New Zealand. Члени альянсу: Adria, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Blue1, bmi, brussels airlines, Continental Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, LOT-Polish Airlines, Lufthansa, SAS-Scandinavian Airlines, Shanghai Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Spanair, Turkish Airlines, TAP Portugal, THAI, United, US. Airways.

Sky Team - єдиний авіаальянс, до складу якого входить найбільший російський перевізник - компанія «Аерофлот», і тому офіційний сайт альянсу має російськомовною версією http://ru.skyteam.com/about/why/index.html. Члени альянсу: «Аерофлот - російські авіалінії», AeroMexico, Air France / KLM-Royal Dutch Airlines, Alitalia, Air Europa, China Southern Airlines, CSA-Czech Airlines, Delta Air Lines, Korean Air, Kenya Airways.

Oneworld - союз можна назвати самим іспаномовних: в нього входить іспанська національний перевізник IBERIA і два великих латиноамериканських перевізника - мексиканська Mexicana і LAN - спільний альянс Аргентини, Еквадору, Чилі і Перу. Члени альянсу: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, IBERIA, JAL-Japan Airlines, LAN, MALEV, Mexicana, Quantas, Royal Jordanian.

Бонуси за лояльність

Від об'єднання авіакомпаній пасажири тільки виграють: вони отримують розширену мережу маршрутів, прискорену реєстрацію, спрощену систему бронювання, зручні стикування і вигідні тарифи. Правда, все це стосується в першу чергу часто літаючих пасажирів, які стають учасниками бонусних програм авіакомпаній. Якщо ви літаєте рідко - 1-2 рази на рік і в основному чартерами або low-cost-рейсами, то на знижки і бонуси від авіакомпаній розраховувати не варто. Все альянси дотримуються у своїй роботі схожих принципів і схем: якщо ви літаєте багато, часто і до того ж далеко, то ви бажаний гість на борту літака всіх компаній-учасників альянсу. Так що є сенс стати учасником програми часто літаючих пасажирів хоча б однієї авіакомпанії, що входить в той чи інший альянс.

Плюси діяльності авіаальянсів для пасажирів

Інтеграція програм лояльності пасажирів, бонусних програм, які є у кожної авіакомпанії. Це дозволяє пасажирам будь-який з авіакомпаній користуватися різними привілеями: накопичувати і використовувати милі на рейсах інших авіакомпаній-членів альянсу, купувати преміальні (безкоштовні) квитки, підвищувати клас обслуговування, провозити більший багаж і не доплачувати за надмірну вагу, отримувати знижки в готелях-партнерах авіакомпаній і т. д. Учасники заохочувальних програм можуть заробляти додаткові і навіть подвійні милі, користуючись послугами якоїсь однієї авіакомпанії і її партнерів по альянсу.

Швидкі і зручні пересадки в вузлових аеропортах авіакомпаній-членів альянсу. Максимально гармонізоване розклад рейсів дає можливість авіакомпаніям робити зручні для пасажирів стикування з можливістю тільки однієї реєстрації - в першому аеропорту відправлення. Це позбавляє транзитників від стомлюючого очікування пересадочного рейсу.

Власні зали очікування підвищеної комфортності в більшості аеропортів. У залах можна завжди отримати безкоштовні напої та закуски, журнали і газети, робоче місце з телефоном, безкоштовним підключенням до Інтернету, факсом і ксероксом. Доступ до залів очікування всіх авіакомпаній-членів альянсу мають пасажири першого і бізнес-класу, а також учасники бонусних програм елітних рівнів.

Спеціальні тарифи, знижки та умови на трансатлантичні, транстихоокеанський і міжконтинентальні рейси. Спецтарифи дозволяють пасажирам подорожувати по всьому світу будь-якими рейсами авіакомпаній-учасників альянсу, купувати з істотною знижкою квитки на внутрішньорегіональні перельоти.

Постійний рівень обслуговування на борту на всіх міжнародних рейсах. Обслуговування пасажирів ведеться на двох мовах - тієї країни, де зареєстрована авіакомпанія, і англійською; є постійне спеціальне меню; відео- та розважальні програми. Всі авіакомпанії-учасники альянсу повинні виконувати суворі рекомендації щодо якості та безпеки.

Наталія Миколаєва

Новости