Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сім рейсів авіакомпанії "Якутія" затримані в аеропорту Якутська

© РІА Новини. Андрій Шапран

23 серпня. Interfax-Russia.ru - Рейси авіакомпанії "Якутія" по семи напрямках затримуються в аеропорту Якутська.

згідно з даними онлайн-табло аеропорту, рейси затримані в Новосибірськ, Москву ( "Внуково"), Харбін, Іркутськ, Ленск, Депутатський, Жиганськ.

Час затримки становить від 3 до 15 годин.

Як наголошується в прес-релізі авіакомпанії, затримки більшості рейсів пов'язані з несприятливими погодними умовами.

"Несприятливі погодні умови (туман) для вильоту в аеропорту Якутська спричинили зміни в розкладі ряду рейсів авіакомпанії" Якутія ", виліт яких був запланований на ранковий час і, відповідно, на більшості рейсів, виконуваних протягом доби, а також в зворотному напрямку", - йдеться в повідомленні.

Затримка вильоту в Новосибірськ пов'язана з очікуванням завершення техобслуговування повітряного судна, це також спричинило зміну в розкладі за маршрутом Якутськ - Харбін. "Авіакомпанія готова була виконати цей рейс о 21:00 (15:00 мск) за місцевим часом, але в зв'язку з тим, що аеропорт в Харбіні відмовився продовжити регламент роботи, виліт з аеропорту Якутськ перенесений на 4:50 (22:50 мск ) 24 серпня ", - йдеться в повідомленні.

"Про зміну в розкладі та часу вильоту пасажири оповіщені, представники авіакомпанії" Якутія "надають допомогу і сприяння пасажирам з надання послуг відповідно до федеральними авіаційними правилами", - додає компанія.

Авіакомпанія і раніше неодноразово затримувала рейси. На початку серпня Східно-Сибірська транспортна прокуратура провела перевірку, в результаті якої з'ясувала, що основна причина затримок - відсутність у перевізника резервних повітряних суден. Авіакомпанія пояснювала затримки проблемами з обслуговуванням суден Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) з-за ненадійної роботи двигунів і частих поломок.

Авіакомпанія "Якутія" базується в аеропорту Якутська, виконує регулярні польоти по Росії, міжнародні регулярні та чартерні рейси. Авіакомпанія контролюється республіканською владою.

В даний час парк перевізника, згідно з даними на його сайті, складається з 23 лайнерів: п'яти SSJ-100, п'яти Boeing-737NG, одного Boeing-757-200F, шести Ан-24 і по три Bombardier Dash-8 Q300 і Q400.

Новости