Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Правила і норми провозу багажу в авіакоманіях Ryanair, Wizz Air і Easyjet

Короткий зміст:

Короткий зміст:

З часів винаходу літального апарату братами Райт, небо стало відкрито для людства. Ікар і Дедал одного разу вже довели, що парити, як птах над землею цілком можливо. Американські брати модифікували винаходи цих відомих історії винахідників і експериментаторів і Homo Sapience підкорили небо. Людина, яка в силу обставин часто користується послугами авіаліній, стикається з проблемою провезення багажу. Найчастіше ті, хто літає багато і часто, намагаються брати якомога менше речей з собою, збираючи в ручну поклажу лише предмети першої необхідності. Як стверджують «бувалі», все можна купити і за місцем прибуття, але все-таки першопричиною цього є жорсткі правила авіакомпаній, що обмежують габарити і вага безкоштовно провозиться багажу.

Отже дешеві авіаквитки куплені, і тепер залишилося тільки зібрати валізу. Залежно від обраної вами компанії, правила провезення багажу трохи варіюються, чим дорожче авіакомпанія, тим більше поблажок ви отримуєте в якості бонусів, відповідно, ніж бюджетні організація, тим правила суворіші. Ну, не будемо впадати в крайності, і голосити на долю злодійку і розглянемо самий стандартний сценарій перевезення багажу в дуже популярній серед туристів авіакомпанії Ryanair.

Подивившись новини про те, що все погано і страшно, іноді буває страшно виходити з дому. Особливо напередодні вильоту частенько спливають в пам'яті новини про терористів і вибухи в аеропортах. Дійсно, такі випадки непоодинокі в нашому божевільному світі, тому і правила перевезення в компаніях переглядаються і посилюються день у день. Але напевно багато хто погодиться, що краще залишити незрозумілі предмети з поклажі там, внизу і бути абсолютно спокійним за переліт тут, над хмарами.

З часів винаходу літального апарату братами Райт, небо стало відкрито для людства. Ікар і Дедал одного разу вже довели, що парити, як птах над землею цілком можливо.

Ікар і Дедал одного разу вже довели, що парити, як птах над землею цілком можливо

Два брата Ікар і Дедал, які винайшли перший літак.

Американські брати модифікували винаходи цих відомих історії винахідників і експериментаторів і Homo Sapience підкорили небо. Людина, яка в силу обставин часто користується послугами авіаліній, стикається з проблемою провезення багажу.

Найчастіше ті, хто літає багато і часто, намагаються брати якомога менше речей з собою, збираючи в ручну поклажу лише предмети першої необхідності. Як стверджують «бувалі», все можна купити і за місцем прибуття, але все-таки першопричиною цього є жорсткі правила авіакомпаній, що обмежують габарити і вага безкоштовно провозиться багажу.

Як стверджують «бувалі», все можна купити і за місцем прибуття, але все-таки першопричиною цього є жорсткі правила авіакомпаній, що обмежують габарити і вага безкоштовно провозиться багажу

Макет легендарного першого літака, який піднявся в небо.

Отже найдешевші авіаквитки куплені, і тепер залишилося тільки зібрати валізу. Залежно від обраної вами компанії, правила провезення багажу трохи варіюються, чим дорожче авіакомпанія, тим більше поблажок ви отримуєте в якості бонусів, відповідно, ніж бюджетні організація, тим правила суворіші.

Ну, не будемо впадати в крайності, і голосити на долю злодійку і розглянемо самий стандартний сценарій перевезення багажу в дуже популярній серед туристів авіакомпанії Ryanair.

Ну, не будемо впадати в крайності, і голосити на долю злодійку і розглянемо самий стандартний сценарій перевезення багажу в дуже популярній серед туристів авіакомпанії Ryanair

Компанія Ryanair - це одна з прогресивно розвиваються авіакомпаній світу.

Подивившись новини про те, що все погано і страшно, іноді буває страшно виходити з дому. Особливо напередодні вильоту частенько спливають в пам'яті новини про терористів і вибухи в аеропортах. Дійсно, такі випадки непоодинокі в нашому божевільному світі, тому і правила перевезення в компаніях переглядаються і посилюються день у день.

Але напевно багато хто погодиться, що краще залишити незрозумілі предмети з поклажі там, внизу і бути абсолютно спокійним за переліт тут, над хмарами.

Але напевно багато хто погодиться, що краще залишити незрозумілі предмети з поклажі там, внизу і бути абсолютно спокійним за переліт тут, над хмарами

Увага! Загляньте перед польотом в свій чемодан, і викладіть небезпечні речі.

Що не можна брати з собою на борт літака.
Перед тим як ви почнете збирати речі обов'язково варто ознайомитися з переліком заборонених товарів до перевезення, для всіх авіаліній цей список є загальним, лише з невеликим відмінностями і поправками.

Наочний приклад того, що не повинно знаходитися у вас багажі.

Спроба пронести на борт нижче зазначені предмети буде розцінена в будь-якому випадку в гіршу сторону, аж до порушення кримінальної справи. Так, в авіакомпанії Ryanair нижченаведені предмети заборонені:
• Будь-який вид колючо-ріжучим елементом предметів, які загрожують життю людини і можуть бути використані для нападу. Практично всі предмети манікюру такими є, тому зробіть всі необхідні процедури заздалегідь.

Навіть звичайний багатофункціональний ніж може розцінюватися як небезпечний ріжучий предмет.

• Всі вибухові і легкозаймисті речовини, тому бенгальські вогні, балончики з фарбою і хімікати залишайте вдома.

• Будь-який вид холодної та вогнепальної зброї, а також їх імітація. Якщо ви придбали сувенір такого плану в подарунок, можуть виникнути проблеми, аж до затримання і розгляду. З цим дійсно краще не жартувати, адже краще перестрахуватися і бути довіреним у своїй безпеці.

З цим дійсно краще не жартувати, адже краще перестрахуватися і бути довіреним у своїй безпеці

На жаль, але подарунковий набір, в вигляді раритетної зброї, відноситься до імітації вогнепальної зброї.

• Будь-які рідини, обсяг яких перевищує один літр.

Сік, який ви вирішили взяти з собою в політ, доведеться випити.

Не варто порушувати правила авіакомпанії, адже в кінцевому підсумку можна не тільки пропустити свій рейс, а й нажити більші неприємності, а так само стати персоною нон-грата даної авіалінії.

Цікавих випадків за всю історію авіаперельотів була велика кількість. Такі історії трохи трансформуються і стають анекдотами, деякі байками. Ось один цікавий випадок, що стався не так давно в аеропорту Мельбурна. У одного з пасажирів знайшли живих голубів.

Причому спосіб транспортування здивував багатьох - бідні тварини були загорнуті в конверт і прив'язані до ніг під штанами. Врятовані тварини отримали довгоочікувану свободу, а контрабандист по заслугах.

Правила перевезення рідин в літаку.
Отже, з приводу обмеження перевезення рідин будь-яких видів в ручній поклажі. Цей вид контролю забезпечує нашу з вами безпеку на борту, тому тут і панують «драконівські» правила. Будь-які ваші рідкі предмети туалету будь то духи, шампуні, креми і так далі, що знаходяться в упаковці більше півлітра, краще залишити вдома.

Будь-які ваші рідкі предмети туалету будь то духи, шампуні, креми і так далі, що знаходяться в упаковці більше півлітра, краще залишити вдома

Навіть звичайна мінеральна вода може стати перешкодою для перельоту в іншу країну.

Але це жодним чином не відноситься до ваших покупок в магазині Д'юті фрі, що знаходяться в аеропорту або на борту літаку, аби все помістилося в вашу ручну поклажу. А що ви хотіли, бізнес! Всі ваші покупки, здійснені в даній мережі магазинів вам зобов'язані упакувати в пластиковий пакет, обов'язково прослідкуйте за тим, що б на цьому пакеті стояла дата вашого вильоту, інакше виникнуть проблеми.

Рідину в ручній поклажі. Наочний приклад.

За витягів з правил безпеки компанії будь-які рідини, що знаходяться в ручній поклажі, а саме пасти, гелі, лосьйони, креми повинні бути поміщені в спецупаковка, прозорий пластиковий пакет 20 на 20 см., Яка пред'являється при перевірці.

Загальний обсяг всієї рідини в ручній поклажі не повинен перевищувати одного літра. Перед вильотом обзаводиться вагами, милі жінки, і згнітивши серце беремо тільки найнеобхідніше з косметички. Потім все зважуємо, відбираємо саме-найнеобхідніше. Отже, після п'ятого-сьомого разу у вас вийде відібрати один літр.

Повірте, краще це зробити вдома, ніж переупаковували за двадцять хвилин до вильоту на очах у інших пасажирів. Ваші дорогоцінні крему залишаться вдома, а не в сміттєвому бачку на радість оточуючим.

При дотриманні простих правил укладання рідини, ви зможете уникнути неприємностей.

Є одне дуже жорстке правило у всіх авіакомпаніях - на одну людину припадає лише ОДНА одиниця ручної поклажі. Чи зможете умовити чоловіка взяти вашу косметику - ну що ж, вам з ним пощастило, але краще не ризикуйте.

Слушна порада, перш ніж збирати валізи, варто ознайомитися з правилами перевезень саме тієї компанії, послугами якої ви скористаєтеся. Адже різні перевізники трактують поняття «рідини» по-різному, як би вам не довелося розфасовувати гелі для душу, бальзами та креми в різні пакети.

Запам'ятайте, вся косметика по догляду за тілом та обличчям є рідиною, навіть туш для вій і лак для нігтів, що може стати для вас великим відкриттям.

Безкоштовний провіз багажу: дозволений вага і розмір штрафу.
Дуже важливим фактором при перевезенні є вага і габарити багажу.

Дуже важливим фактором при перевезенні є вага і габарити багажу

Перш ніж брати з собою величезну кількість речей, ознайомтеся з нюансами їх перевезення, адже вага багажу має обмеження.

Саме ці чинники передбачаються досвідченими авіа мандрівниками в першу чергу. Тут все дуже не просто, адже у кожної авіакомпанії свої правила і свої норми провозу багажу. Звичайно ж, існує і загальний звід законів які варто враховувати.

В цілому він говорить приблизно наступне:
• Правом на безкоштовний провіз багажу користуються все, крім немовлят і дітей до двох років, так як вони летять без місця. Якщо чесно, я хотіла б поглянути на однорічного малюка, що тягне свою поклажу. Він і ходити то толком не вміє.
• У звичайному економ класі можна провезти до двадцяти кг, в авіакомпанії Ryanair, яку ми розглядаємо, можна лише до десяти - п'ятнадцяти. В бізнес класі дозволяється до тридцяти, а в першому класі і все сорок, але особисто я сумніваюся, що пасажири першого класу потягнуть баул вагою сорок кіло.
• Є звичайно, і приємні винятки. Пасажири, які летять в країни Центральної і Південної Америки, а також в США і Канаду мають право на провезення багажу до 23 кг, незалежно від класу перельоту.
• В авіакомпанії Ryanair в зможете перевезти тільки одну одиницю багажу габаритами 55 * 40 * 20 см і не важче десяти кіло. В салон можна взяти сумочку, ноутбук, рюкзак камеру. Якщо ви володієте навичками ілюзіоніста і зможете скласти все це в одну поклажу, що не перевищує цих габаритів, давайте платні уроки, і ви розбагатієте.

Якщо ви володієте навичками ілюзіоніста і зможете скласти все це в одну поклажу, що не перевищує цих габаритів, давайте платні уроки, і ви розбагатієте

Компанія Ryanair чітко обмежила вага і габарити багажу.

Трапляється, що співробітники авіакомпанії можуть вас попросити помістити ручну поклажу в особливий скриньку. Якщо він увійде, то проблем не буде, якщо ж ні - вам доведеться розлучитися з чимось улюбленим і дорогим серцю або ж ви доплатите за зайву вагу штраф в розмірі 60 євро. Вибирайте, що вам дорожче.

EasyJet або правило останніх двадцяти валіз.
У авіакомпаній Ryanair і Wizzair вага і габарити ручній поклажі однакові, а ось у авіакомпанії EasyJet приємний сюрприз - габарити трохи більше 56 * 45 * 25, а вага необмежений. Це вагомий бонус авіакомпанії, зауважте. У зв'язку з такими жорсткими правилами був випадок, який трохи відбився на репутації Ryanair.

Один пасажир був вигнаний з літаку за те, що крім сумки проніс на борт книгу і пару листків згорнутої паперу. Ось, так не варто жартувати з нормами провозу багажу тієї чи іншої авіакомпанії. І на останок кілька важливих фактів.

• Здійснюючи покупки навіть в Д'юті фрі розраховуйте місце в багажі, в іншому випадку вам доведеться доплачувати.

• Здійснюючи покупки навіть в Д'юті фрі розраховуйте місце в багажі, в іншому випадку вам доведеться доплачувати

Місця в вашому валізі повинно бути достатньо, щоб помістити куплені дрібниці.

• Завжди приїжджайте заздалегідь, так як наприклад в авіакомпанії EasyJet існує правило останніх двадцяти валіз. Люди, які прийшли останніми не можуть взяти ручну поклажу в салон. Їх речі вилетять в багажному відсіку, але за збереження ніхто не відповідає.

Заощадити гроші, при оплаті багажу, можна разом з компанією Wizzair.

• В авіакомпанії Wizzair ви зможете провезти або одну ручну сумку безкоштовно, або
ж один повноцінний багаж за 10 євро.

Літайте з задоволенням!

Сподобалася стаття? Підтримай АвіаСовет.ру, натисни:

Сподобалася стаття?

Новости