Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пілоти авіакомпанії Air Europa оголосили про страйк

Підпишіться на наші новини і дізнавайтеся першими про всі пропозиції

Підпишіться на наші новини і дізнавайтеся першими про всі пропозиції

пілоти іспанської авіакомпанії Air Europa намір провести страйк в період з 00.00 години 30 липня до 23 годин 59 хвилин 2 серпня поточного року, повідомляє інформаційний портал El Economista. Заявку на страйк тільки що представив профспілка льотчиків Sepla, який вважає, що керівництво авіакомпанії нехтує заходами безпеки і ущемляє права пілотів.

Згідно з розрахунками Sepla, в штаті Air Europa повинні при сьогоднішньому обсязі перевезень складатися 144 льотчика. Саме таке їх кількість дозволить здійснювати нормальну, відповідну медичним нормам і правилам безпеки польотів ротацію льотчиків. Директорат підприємства ж має намір скоротити число пілотів мінімум на 34 одиниці, що обіцяє збільшення навантаження і нальоту годин залишилися фахівцям.

Крім того, Air Europa передає частину своїх літаків у відання дочірньої лоукост-компанії Aeronova, що принесе головному підприємству збільшення річного прибутку з 6,5 до 8 мільйонів, а пілотам - погіршення умов праці, пише АВС.

Виконуюча обов'язки міністра розвитку Іспанії Ана Пастор вже висловила свою стурбованість ситуацією: недавня страйк, що відбулася в компанії Vueling , Обернулася великою кількістю невиконаних рейсів і фінансовими втратами не тільки для самого підприємства. Повторення ситуації здатне завдати серйозного удару по туристичному бізнесу країни, адже пілоти можуть паралізувати роботу Air Europa в самий розпал літнього туристичного сезону.

Компанія Air Europa, третя за величиною авіакомпанія Іспанії, після Iberia і Vueling Airlines, утворена в 1984 році. Штаб-квартира розташована в Льюкмайорі (Балеарські острови), найбільший хаб - аеропорт Мадрид-Барахас імені Адольфо Суареса. Власний флот Air Europa складають 54 літака. Кількість пунктів призначення, куди виконуються рейси - 46. Air Europa в ходить до складу альянсу SkyTeam, що включає 20 авіапідприємств (в тому числі - «Аерофлот»).

ВД

Посилання по темі:

Підпишіться на наші новини і дізнавайтеся першими про всі пропозиції

Новости